Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Mart, 2022 13:17 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te 58. Kütüphane Haftası Kutlamaları Başladı

(Haber Merkezi) 28 Mart-01 Nisan tarihleri arasında kutlanan 58. Kütüphane Haftası Kutlamaları “Kütüphanede Hayat Var” temasıyla başladı.

KBÜ Kamil Güleç Kütüphanesi Sezer Güleç Sergi Salonunda düzenlenen Kütüphane Haftası açılış etkinliklerine Vali Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Kütüphane Haftası kutlama etkinlikleri protokol konuşmaları ile devam etti.

Ülkemizde son yıllarda kitaba ve kütüphaneye ulaşımda müthiş bir değişim yaşandığını ifade eden Vali Fuat Gürel “Özellikle Milli Eğitim Bakanlığımızın çok büyük gayretleri var, Kültür Turizm Bakanlığımızın çok büyük gayretleri var, Üniversitelerimizin gayretleri var. Şu an içinde bulunduğumuz kütüphanede 60 binin üzerinde basılı eser, 27 bin civarında da dijital eser bulunuyor. Çağımızın gerekleri interaktif olmayı dijital ortamlarda bilgi paylaşımını gerektirdiğinden dünyanın milyonlarca eserine ulaşabilecek durumdayız.

Kütüphanesiz Okul Kalmasın projesi kapsamında kendi alt yapımızı oluşturarak bütün okullarımızda kütüphane oluşturmaya gayret sarf edildi ve şükürler olsun ki her okulumuzda kütüphanemiz mevcut.  Diğer taraftan her ilçemizde bir kütüphanemiz mevcut bu anlamda fizik alt yapımızın yeterli olduğunu memnuniyetle ifade edebilirim.

Bizim eksik olan yönümüz belki de okumaya karşı ilgisizliğimiz inşallah bunu da özellikle ilkokullardan başlayarak çocuklarımıza vereceğimiz okuma alışkanlığı ile aşacağız son yıllarda bununla ilgili çok büyük gayretlerimiz var inşallah zamanla bunu yeneceğiz internette ufak bir araştırma yaptığımızda dünyada 86.sırada olduğumuzu göreceksiniz bu sıradan kurtulmamız lazım çağımız bilgi çağı 21 yüzyılın Türk Çağı olmasını arzu ediyoruz ülkemizin bulunduğu bölge itibariyle sözü dinlenen bir ülke olduğunu memnuniyetle ifade ediyorum. Yapılan çalışmalar ile artık bölgemizden ziyade dünyada da sözü dinlenen bir ülke olma konumunda hızla ilerliyoruz.

Bu etkinlikleri gerçekleştiren tüm kurumlara teşekkür ediyorum, ayrıca Güleç Ailesine de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Üniversitemize güzel bir kütüphane kazandırıldı, inşallah bu etkinliklerle beraber bilinç oluşturarak güzel faaliyetler olacağına inanıyorum.”diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından KBÜ Kamil Güleç Kütüphanesi ve Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesine yaptıkları katkı ve desteklerden dolayı hayırseverlere plaket takdimi ile tören sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
478ea085 4337 45d7 b0c9 686a1ccf450d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 10:29 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Önce siyaset konuşulmasını şimdi de para toplanmasını yasakladı

Bayburt’ta işlettiği çayevinde siyaset konuşulmasına izin vermeyen Kral lakaplı Muhammet Elçi, bu kez de işletmesinde para toplanılmasını yasakladı. Kentte yasaklarıyla bilinen Elçi, kuralları huzurun sağlanması için getirdiğini belirtti.

Yıldız Garajı’nda çay ocağı işleten Elçi, yıllar önce siyasi tartışmaların hakarete dönüşmemesi için çayevine, ‘Burada siyaset konuşmak yasaktır’ yazılı levhalar asmıştı. Elçi, müşterileri rahatsız eden para toplama girişimlerine karşı da yeni bir önlem alarak, ‘Bu işyerinde izinli olsa bile para toplamak yasaktır’ uyarısıyla işletmesine yeni bir kural getirdi. Çayevinde, müşterilerin huzurunu korumak amacıyla yüksek sesle konuşulmaması konusunda ayrıca uyarı levhası bulunuyor.

“Bu kapı herkese açık ama saygısızlığa müsaade etmem”
1979 yılından bu yana bu işi yaptığını söyleyen Elçi, 30 yıl hastane kantini ardından çayevi işletmeye başladığını anlattı. Siyaset yasağını, müşteriler arasında yaşanan hakaretlerin önüne geçmek için getirdiğini ifade eden Elçi, “Benim işletmeme her siyasi görüşten insan gelebilir. Bürokratımız, valimiz, belediye başkanımız, gurbetçi kardeşlerimiz gelir, bir bardak çayımızı içer. Ben bundan mutlu olurum. Bu kapı herkese açık ama kimsenin kimseye hakaret etmesine müsaade etmem. Seversin, sevmezsin ama saygılı olmak zorundasın” dedi.

“Duygu sömürüsüne karşı para toplanılmasını yasakladım”
Para toplama yasağını da bazı kişilerin çocukları kullanarak duygu sömürüsü yapması nedeniyle koyduğunu dile getiren Elçi, sabah erken saatlerde iş yerini açıp ekmek parası için çalıştığını söyledi.
Elçi, “Ben sabah 04.30’da çay ocağımı açıyorum, ekmek parası için çay satmaya çalışıyorum. İşletmemi paspaslıyor, bardak yıkıyorum. Sen geleceksin, çocuğu kucağına alıp duygu sömürüsü yapacaksın. Böyle dünya yok. Bu yüzden para toplanmasını yasakladım” diye konuştu.

“Yazıyı görünce içeri giremiyorlar”
Uyarı levhasının ardından para toplamak isteyenlerin işletmeye giremediğini belirten Elçi, “Yazıyı görünce içeri giremiyorlar. Kimin ne için geldiğini anlıyoruz. Gruplar halinde gelip farklı noktalarda para topluyorlar. Biz merhametli bir toplumuz, dayanamayıp para veriyoruz. Ben de vatandaşlara ‘vermeyin’ diyorum. Buraya gelsinler, otursunlar, çayını içsinler, muhabbet etsinler ama duygu sömürüsüne izin vermem” ifadelerini kullandı.

“Kimse kimseyi rahatsız etmesin”
Müşterilerin huzuru için yüksek sesle konuşulmasına da izin vermediğini kaydeden Elçi, işletmesindeki kurallara herkesin uyduğunu ifade etti. Kurallara uymayanları işletmesinden çıkaran Elçi, “Diğer müşterilerimizi rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok. Yüksek sesle konuşanlar olduğu için bir uyarı daha astım. Herkes gelsin, çayını içsin, sohbetini yapsın ama kimse kimseyi rahatsız etmesin” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin