Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Mart, 2022 13:17 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te 58. Kütüphane Haftası Kutlamaları Başladı

(Haber Merkezi) 28 Mart-01 Nisan tarihleri arasında kutlanan 58. Kütüphane Haftası Kutlamaları “Kütüphanede Hayat Var” temasıyla başladı.

KBÜ Kamil Güleç Kütüphanesi Sezer Güleç Sergi Salonunda düzenlenen Kütüphane Haftası açılış etkinliklerine Vali Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Kütüphane Haftası kutlama etkinlikleri protokol konuşmaları ile devam etti.

Ülkemizde son yıllarda kitaba ve kütüphaneye ulaşımda müthiş bir değişim yaşandığını ifade eden Vali Fuat Gürel “Özellikle Milli Eğitim Bakanlığımızın çok büyük gayretleri var, Kültür Turizm Bakanlığımızın çok büyük gayretleri var, Üniversitelerimizin gayretleri var. Şu an içinde bulunduğumuz kütüphanede 60 binin üzerinde basılı eser, 27 bin civarında da dijital eser bulunuyor. Çağımızın gerekleri interaktif olmayı dijital ortamlarda bilgi paylaşımını gerektirdiğinden dünyanın milyonlarca eserine ulaşabilecek durumdayız.

Kütüphanesiz Okul Kalmasın projesi kapsamında kendi alt yapımızı oluşturarak bütün okullarımızda kütüphane oluşturmaya gayret sarf edildi ve şükürler olsun ki her okulumuzda kütüphanemiz mevcut.  Diğer taraftan her ilçemizde bir kütüphanemiz mevcut bu anlamda fizik alt yapımızın yeterli olduğunu memnuniyetle ifade edebilirim.

Bizim eksik olan yönümüz belki de okumaya karşı ilgisizliğimiz inşallah bunu da özellikle ilkokullardan başlayarak çocuklarımıza vereceğimiz okuma alışkanlığı ile aşacağız son yıllarda bununla ilgili çok büyük gayretlerimiz var inşallah zamanla bunu yeneceğiz internette ufak bir araştırma yaptığımızda dünyada 86.sırada olduğumuzu göreceksiniz bu sıradan kurtulmamız lazım çağımız bilgi çağı 21 yüzyılın Türk Çağı olmasını arzu ediyoruz ülkemizin bulunduğu bölge itibariyle sözü dinlenen bir ülke olduğunu memnuniyetle ifade ediyorum. Yapılan çalışmalar ile artık bölgemizden ziyade dünyada da sözü dinlenen bir ülke olma konumunda hızla ilerliyoruz.

Bu etkinlikleri gerçekleştiren tüm kurumlara teşekkür ediyorum, ayrıca Güleç Ailesine de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Üniversitemize güzel bir kütüphane kazandırıldı, inşallah bu etkinliklerle beraber bilinç oluşturarak güzel faaliyetler olacağına inanıyorum.”diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından KBÜ Kamil Güleç Kütüphanesi ve Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesine yaptıkları katkı ve desteklerden dolayı hayırseverlere plaket takdimi ile tören sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
7 kemerli bir zaman gecidi filmi universite ogrencileriyle bulustu tvY5alkD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

“7 Kemerli Bir Zaman Geçidi” filmi üniversite öğrencileriyle buluştu

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zekayla hazırlanan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine izletildi.

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zeka teknolojisiyle hazırlatılan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi: Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde üniversite öğrencilerle buluşturuldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Taşköprü’nün binlerce yıllık tarihini anlatan yapay zeka filmi öğrencilere izletildi.

“Dünyada çok az örneği bulunan bir çalışmaya imza attık”

Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Türkiye’de bir ilk, dünyada ise çok az örneği bulunan çalışmaya imza attık ve tamamen yapay destekli 14 dakikalık kısa bir filmi hayata geçirdik. Bu filmle amacımız, Pompeipolis’in iki bin yıllık ihtişamını, yedi kemerli köprümüzün tarihe meydan okuyuşunu ve atalarımızın mirasını tüm dünyaya yeniden hatırlatmak ve kayıt altına almaktır” dedi.

“Karakter ve sahne dağılımında çok emek var”

Filmi izleyen Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Sadullah Menekşe ise, “Taşköprü yapay zeka filmini izledik, Taşköprü’yü tanıtan çok güzel bir çalışma olmuş. Yapımcılar yapay zeka ile çok büyük işler çıkarmışlar, gerçekten çok beğendim. Baktığımda sekiz saniyelik videolarla karakter ve sahne dağılımının tutarlılığını sağlamak çok büyük bir emek istiyor. Biz iletişim fakültesi öğrencileri olarak çok beğendik. Bizim işimiz de ileride kamera önünde veya arkasında bu filmleri çekmek olduğu için bizler adına çok güzel bir deneyim oldu” diye konuştu.

Film gösteriminin ardından filmin senaristliğini yapan Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirerek merak edilenleri soru-cevap şeklinde yanıtladı. Etkinliğe, Taşköprü Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Müdürü Lütfi Gültekin, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin