Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Mart, 2022 13:17 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te 58. Kütüphane Haftası Kutlamaları Başladı

(Haber Merkezi) 28 Mart-01 Nisan tarihleri arasında kutlanan 58. Kütüphane Haftası Kutlamaları “Kütüphanede Hayat Var” temasıyla başladı.

KBÜ Kamil Güleç Kütüphanesi Sezer Güleç Sergi Salonunda düzenlenen Kütüphane Haftası açılış etkinliklerine Vali Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Kütüphane Haftası kutlama etkinlikleri protokol konuşmaları ile devam etti.

Ülkemizde son yıllarda kitaba ve kütüphaneye ulaşımda müthiş bir değişim yaşandığını ifade eden Vali Fuat Gürel “Özellikle Milli Eğitim Bakanlığımızın çok büyük gayretleri var, Kültür Turizm Bakanlığımızın çok büyük gayretleri var, Üniversitelerimizin gayretleri var. Şu an içinde bulunduğumuz kütüphanede 60 binin üzerinde basılı eser, 27 bin civarında da dijital eser bulunuyor. Çağımızın gerekleri interaktif olmayı dijital ortamlarda bilgi paylaşımını gerektirdiğinden dünyanın milyonlarca eserine ulaşabilecek durumdayız.

Kütüphanesiz Okul Kalmasın projesi kapsamında kendi alt yapımızı oluşturarak bütün okullarımızda kütüphane oluşturmaya gayret sarf edildi ve şükürler olsun ki her okulumuzda kütüphanemiz mevcut.  Diğer taraftan her ilçemizde bir kütüphanemiz mevcut bu anlamda fizik alt yapımızın yeterli olduğunu memnuniyetle ifade edebilirim.

Bizim eksik olan yönümüz belki de okumaya karşı ilgisizliğimiz inşallah bunu da özellikle ilkokullardan başlayarak çocuklarımıza vereceğimiz okuma alışkanlığı ile aşacağız son yıllarda bununla ilgili çok büyük gayretlerimiz var inşallah zamanla bunu yeneceğiz internette ufak bir araştırma yaptığımızda dünyada 86.sırada olduğumuzu göreceksiniz bu sıradan kurtulmamız lazım çağımız bilgi çağı 21 yüzyılın Türk Çağı olmasını arzu ediyoruz ülkemizin bulunduğu bölge itibariyle sözü dinlenen bir ülke olduğunu memnuniyetle ifade ediyorum. Yapılan çalışmalar ile artık bölgemizden ziyade dünyada da sözü dinlenen bir ülke olma konumunda hızla ilerliyoruz.

Bu etkinlikleri gerçekleştiren tüm kurumlara teşekkür ediyorum, ayrıca Güleç Ailesine de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Üniversitemize güzel bir kütüphane kazandırıldı, inşallah bu etkinliklerle beraber bilinç oluşturarak güzel faaliyetler olacağına inanıyorum.”diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından KBÜ Kamil Güleç Kütüphanesi ve Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesine yaptıkları katkı ve desteklerden dolayı hayırseverlere plaket takdimi ile tören sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
7c5bc2c1 1efd 4115 b66f 121c040d7dfb
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
06 Mayıs, 2026 13:34 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te 992 kazada 24 kişi hayatını kaybetti

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2025 yılı Karayolu Trafik Kaza İstatistikleri’ne göre Karabük’te meydana gelen trafik kazalarında 24 kişi yaşamını yitirirken, bin 427 kişi yaralandı.

TÜİK verilerine göre Karabük genelinde yıl içerisinde toplam 992 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 24 kişi hayatını kaybederken, bin 427 kişi de yaralandı. Açıklanan rakamlar, kentte trafik güvenliği konusunda dikkat çeken tabloyu ortaya koydu.

Batı Karadeniz illeri arasında yer alan Karabük’teki can kaybı sayısı dikkat çekerken, komşu illerde de benzer sonuçlar yaşandı. Zonguldak’ta 7 bin 576 kazada 28 kişi hayatını kaybederken 2 bin 704 kişi yaralandı. Bartın’da ise 657 kazada 13 kişi yaşamını yitirirken, bin 14 kişi yaralandı.

Türkiye genelinde ise 2025 yılı boyunca 288 bin 321 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 6 bin 35 kişi hayatını kaybederken, 403 bin 937 kişi yaralandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin