Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Mart, 2022 13:17 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te 58. Kütüphane Haftası Kutlamaları Başladı

(Haber Merkezi) 28 Mart-01 Nisan tarihleri arasında kutlanan 58. Kütüphane Haftası Kutlamaları “Kütüphanede Hayat Var” temasıyla başladı.

KBÜ Kamil Güleç Kütüphanesi Sezer Güleç Sergi Salonunda düzenlenen Kütüphane Haftası açılış etkinliklerine Vali Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Kütüphane Haftası kutlama etkinlikleri protokol konuşmaları ile devam etti.

Ülkemizde son yıllarda kitaba ve kütüphaneye ulaşımda müthiş bir değişim yaşandığını ifade eden Vali Fuat Gürel “Özellikle Milli Eğitim Bakanlığımızın çok büyük gayretleri var, Kültür Turizm Bakanlığımızın çok büyük gayretleri var, Üniversitelerimizin gayretleri var. Şu an içinde bulunduğumuz kütüphanede 60 binin üzerinde basılı eser, 27 bin civarında da dijital eser bulunuyor. Çağımızın gerekleri interaktif olmayı dijital ortamlarda bilgi paylaşımını gerektirdiğinden dünyanın milyonlarca eserine ulaşabilecek durumdayız.

Kütüphanesiz Okul Kalmasın projesi kapsamında kendi alt yapımızı oluşturarak bütün okullarımızda kütüphane oluşturmaya gayret sarf edildi ve şükürler olsun ki her okulumuzda kütüphanemiz mevcut.  Diğer taraftan her ilçemizde bir kütüphanemiz mevcut bu anlamda fizik alt yapımızın yeterli olduğunu memnuniyetle ifade edebilirim.

Bizim eksik olan yönümüz belki de okumaya karşı ilgisizliğimiz inşallah bunu da özellikle ilkokullardan başlayarak çocuklarımıza vereceğimiz okuma alışkanlığı ile aşacağız son yıllarda bununla ilgili çok büyük gayretlerimiz var inşallah zamanla bunu yeneceğiz internette ufak bir araştırma yaptığımızda dünyada 86.sırada olduğumuzu göreceksiniz bu sıradan kurtulmamız lazım çağımız bilgi çağı 21 yüzyılın Türk Çağı olmasını arzu ediyoruz ülkemizin bulunduğu bölge itibariyle sözü dinlenen bir ülke olduğunu memnuniyetle ifade ediyorum. Yapılan çalışmalar ile artık bölgemizden ziyade dünyada da sözü dinlenen bir ülke olma konumunda hızla ilerliyoruz.

Bu etkinlikleri gerçekleştiren tüm kurumlara teşekkür ediyorum, ayrıca Güleç Ailesine de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Üniversitemize güzel bir kütüphane kazandırıldı, inşallah bu etkinliklerle beraber bilinç oluşturarak güzel faaliyetler olacağına inanıyorum.”diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından KBÜ Kamil Güleç Kütüphanesi ve Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesine yaptıkları katkı ve desteklerden dolayı hayırseverlere plaket takdimi ile tören sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
canikte mangala coskusu hwMl7gXc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Canik’te mangala coşkusu

Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel Canik Mangala Turnuvası, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.

Canik Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Canik Mangala Turnuvası’nda aileler ve gençler birincilik için kıyasıya mücadele etti. “Bağımsız Gelecek” temasıyla düzenlenen turnuvada, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulurken aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedeflendi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, Canik Mangala Turnuvası’nı her yıl farklı temalarla düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, “Canik Mangala Turnuvamızla ailelerimizle buluştuk, gençlerimizin sevincine ortak olduk. Tarihi akıl, zekâ ve strateji oyunumuz Mangala’nın etrafında buluştuğumuz turnuvamızı bu yıl Bağımsız Gelecek temasında gerçekleştirdik. Bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir gelecek için buluştuğumuz turnuvamızda ayrıca aile kavramının önemini bir kez daha hatırlatarak aile içi iletişimin güçlenmesini de hedefledik” dedi.

Başkan Sandıkçı, Canik’te öğrencilerin hizmetine sunulan 27 adet Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, bu sınıflarda öğrencilerin tarihi akıl ve strateji oyunlarıyla buluşturulduğunu söyledi. Sandıkçı, öğrencilerin bu oyunlar sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladığını ve mantık yürütme ile problem çözme gibi bilişsel becerilerini geliştirdiğini kaydetti.

Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin