Karabük'te jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalarda 47 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından il merkezinde bir şahsın üzerinde ve ikametinde yapılan aramada 47 adet sentetik ecza hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, işlemlerin ardından adli makamlara sevk edildi.
Karabük’te Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi Açılıyor
Karabük’ün kalbinin attığı, hafızasının yeniden hayat bulduğu ve ortak geçmişinin gelecekle buluştuğu Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi, kapılarını ziyaretçilere açıyor.
Şehrin zengin tarihini, kültürel mirasını, ortak hatıralarını ve eğitim birikimini gelecek kuşaklara aktarma hayaliyle hazırlanan bu özel müze, geçmişin nefes aldığı, geleceğin ilham bulduğu nadide bir kültür durağı.
24 Kasım Öğretmenler Günü’nde gerçekleşecek açılış töreni ile hem eğitim tarihine ışık tutan, hem de Safranbolu’nun köklü kültürel dokusunu yansıtan bu tarihi yapı, resmî olarak kent yaşamına kazandırılıyor. Müzenin açılışı 24 Kasım saat: 14:24’de Çeşme Mahallesi Kalealtı Sokak’ta gerçekleştirilecek olup, açılışa tüm Karabüklüler davet edildi.