Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Haziran, 2014 15:24 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te 38 Bin Öğrenci Karne Aldı

2013-2014 eğitim öğretim döneminin sona ermesi dolayısıyla Karabük’te 38 bin öğrenci karnelerini aldı.  Kurtuluş İlkokulunda düzenlenen karne törenine Vali Orhan Alimoğlu ile beraber Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Defterdarı Osman Koçaş, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar ve Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldı.

İlk olarak 4. sınıf öğrencilerin karnelerini veren Vali Orhan Alimoğlu burada yaptığı konuşmasında “ İnsana ömür boyu ekmek ve su lazım olduğu gibi bilgide lazım. Bildiğiniz gibi insan her gün yiyip içmezse yaşayamaz, her gün öğrenmezse de yaşayamıyor. Hergün, her an zaten insanların gözü ve kulağından bilgi gidiyor insan bunu kontrol edemezse, kendisi seçemezse beynine ve zihnine yanlış bilgiler dolarsa daha sonra bunun sıkıntısını çekiyor. Yanlışlar insanı daima huzursuz ediyor, doğru bilgiler insanı mutlu yapıyor. Sizlere tavsiyem tatilde ve hatta ömür boyu hergün faydalı bilgi kazanmaya devam edin. Faydalı bilgi kazanmanın iki tane yolu vardır. Birincisi güzel şeyler bilenleri iyi dinlemek, anne-babamız ve öğretmenlerimiz başta olmak üzere doğru bilgisi olanları iyi dinlemek lazım. İkincisi ise yine güzel ve doğru yazanları okumaya devam etmemiz lazım ki sağlam bilgimiz olduğu zaman güzel bir hayatımız olur. Buda çok zor bir şey değil, günde yaşadığımız 24 saat her işi yapmamıza yeter. Planlamanızı doğru yaparsanız oyun oynamaya, televizyon izlemeye, arkadaşlarımızla gezmeye, anne-babamıza yardım etmeye de yeter ama hergün faydalı şeyler öğrenmediğimiz zaman bilin ki hayat ta zorluklarla karşılaşırız ve karşılaştığımız zorlukları çözemeyiz. Hepinizi tebrik ediyorum, eğitim hayatınızda başarılar diliyorum. Hepinize iyi tatiller diliyorum ama şunu da unutmayın tatil demek işleri biraz değiştirmek demek tatilinizi iyi değerlendirin” dedi.

Vali Orhan Alimoğlu’nun konuşmasının ardından öğrencilerin karneleri dağıtıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin