blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
08 Eylül, 2025 14:58 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te 38 Bin Öğrenci İçin Ders Zili Çaldı

Karabük’te 2025-2026 eğitim-öğretim yılı coşku ve heyecanla başladı. İl genelinde 197 okulda, 3 bin 510 öğretmen ve 38 bin öğrenci, uzun bir yaz tatilinin ardından ders başı yaptı.

Yeni eğitim yılının ilk gününde Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Anayasa İlkokulu ve Şehit Mehmet Esen Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerin ve öğretmenlerin heyecanına ortak oldu. Bayrak törenine katılan Akbaş, öğrenci, öğretmen ve velilerle birlikte İstiklal Marşı’nı coşkuyla söyledi.

Törende konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Akbaş, yeni eğitim-öğretim yılının Karabük’e ve Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulunarak şunları söyledi:

"Sevgili öğrencilerimiz, kıymetli öğretmenlerimiz ve değerli velilerimiz; 2025-2026 eğitim-öğretim yılının sağlık, mutluluk, huzur ve başarı getirmesini diliyorum. Yaz dönemi boyunca yönetici ve idarecilerimiz büyük bir özveriyle çalışarak, il genelindeki tüm okullarımızı yeni eğitim yılına hazır hale getirdiler. Bu süreçte emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum."

Bayrak töreninin ardından sınıfları ziyaret eden Akbaş, öğrencilerle tek tek ilgilenerek onlara “Hoş geldiniz” dedi. Daha sonra öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çalan Akbaş, öğrencilere başarılar dileyerek yeni eğitim-öğretim yılının resmen başladığını ilan etti.

Akbaş, açıklamasında bu yıl da eğitimde kaliteyi artırmak için yoğun bir şekilde çalışacaklarını vurgulayarak, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek, onları 21. yüzyılın becerileriyle donatmak ve çağın ötesine taşımak için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Karabük’te yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde okullarda tatlı bir telaş yaşanırken, veliler ve öğrenciler de ders zilinin çalmasıyla birlikte yeni döneme umutla başladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
15 Ekim, 2025 14:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vali Yavuz, Özçelik-İş Sendikası’nı Ziyaret Etti

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 21 Eylül 2025 Pazar günü gerçekleştirilen Özçelik-İş Sendikası Karabük Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu'nda yeniden göreve seçilen  Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve yeni seçilen yönetim kurulu üyelerine iade-i ziyarette  bulundu.

Vali Yavuz, sendika binasına girişinde Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, yeni dönemde yürütülmesi planlanan sendikal faaliyetler ve Karabük'ün çalışma hayatına dair güncel meseleler ele alındı, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade eden Şube Başkanı Kenan Yılmaz, Vali Yavuz'a gösterdiği ilgi ve alaka için teşekkür etti. Görüşmelerde bir konuşma yapan Vali Mustafa Yavuz, işçi ve işveren kesimleri arasında kurulacak güçlü ve yapıcı bir diyaloğun, çalışma barışının ve şehrin ekonomik istikrarının korunmasında en hayati unsurlardan biri olduğunu vurguladı. Vali Yavuz, konuşmasının sonunda Özçelik-İş Sendikası Karabük Şubesi'nin yeni yönetim kuruluna başarılar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin