blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
08 Eylül, 2025 14:58 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te 38 Bin Öğrenci İçin Ders Zili Çaldı

Karabük’te 2025-2026 eğitim-öğretim yılı coşku ve heyecanla başladı. İl genelinde 197 okulda, 3 bin 510 öğretmen ve 38 bin öğrenci, uzun bir yaz tatilinin ardından ders başı yaptı.

Yeni eğitim yılının ilk gününde Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Anayasa İlkokulu ve Şehit Mehmet Esen Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerin ve öğretmenlerin heyecanına ortak oldu. Bayrak törenine katılan Akbaş, öğrenci, öğretmen ve velilerle birlikte İstiklal Marşı’nı coşkuyla söyledi.

Törende konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Akbaş, yeni eğitim-öğretim yılının Karabük’e ve Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulunarak şunları söyledi:

"Sevgili öğrencilerimiz, kıymetli öğretmenlerimiz ve değerli velilerimiz; 2025-2026 eğitim-öğretim yılının sağlık, mutluluk, huzur ve başarı getirmesini diliyorum. Yaz dönemi boyunca yönetici ve idarecilerimiz büyük bir özveriyle çalışarak, il genelindeki tüm okullarımızı yeni eğitim yılına hazır hale getirdiler. Bu süreçte emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum."

Bayrak töreninin ardından sınıfları ziyaret eden Akbaş, öğrencilerle tek tek ilgilenerek onlara “Hoş geldiniz” dedi. Daha sonra öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çalan Akbaş, öğrencilere başarılar dileyerek yeni eğitim-öğretim yılının resmen başladığını ilan etti.

Akbaş, açıklamasında bu yıl da eğitimde kaliteyi artırmak için yoğun bir şekilde çalışacaklarını vurgulayarak, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek, onları 21. yüzyılın becerileriyle donatmak ve çağın ötesine taşımak için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Karabük’te yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde okullarda tatlı bir telaş yaşanırken, veliler ve öğrenciler de ders zilinin çalmasıyla birlikte yeni döneme umutla başladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2025 11:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Üniversitesi Öğrencisi Tasarım Yarışmasında Finale Yükseldi

Uluslararası Urla Zeytin ve Sanat Festivali çerçevesindeki Zeytinyağı Şişesi Tasarım Yarışması’nda Karabük Üniversitesi öğrencisi Feyza Sinem Taş finale kaldı.

Urla Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Urla Zeytin ve Sanat Festivali kapsamındaki Zeytinyağı Şişesi Tasarım Yarışması, Endüstriyel Tasarım öğrencilerinin katılımına açık olarak gerçekleştirildi.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Feyza Sinem Taş’ın yarışmada finale kalan çalışması, Urla’nın deniz kabuklarıyla bezeli kıyılarından ve zeytin ağacının köklü kültüründen ilham alıyor. Organik formu ve doğal renk tercihleriyle zeytinyağının akışkanlığını ve bölgenin sakin atmosferini yansıtan tasarım, etiket bölümünde zeytin yeşili, Ege toprağının kızılı ve nötr kabuk tonlarıyla bütünleşiyor.

Tasarım, jüri değerlendirmesinde öne çıkarak yarışmada finale kalmaya hak kazandı.

Yarışmanın birincisi 21 Kasım Cuma günü 2. Uluslararası Urla Zeytin ve Sanat Festivali Açılış Töreni’nde açıklanacak.

blank
Bizi sosyal medyadan takip edin