11 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sonra erdi. Karabük'te yarıyıl tatili dolayısıyla 200 okulda 37 öğrenci karne heyecanı yaşadı.
Öğrenciler için son ders zili, 15 günlük yarıyıl tatili için çaldı. İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki milyonlarca öğrenci, eğitim-öğretime yarıyıl tatili arası vermek üzere karnelerine kavuştu. Karabük'te de 200 okulda karne heyecanı vardı.
Şehit Mehmet Dinçel İlkokulundaki öğrenciler karne töreninde tatil öncesi son kez bir araya geldi. Tatil heyecanı yaşayan miniklere karnelerini ve karne hediyelerini, Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş birlikte verdi. Karneler verilirken, veliler de öğrencileri okul çevresinde bekleyerek yalnız bırakmadı. Öğrencilerle birlikte 3 bin 282 öğretmen de yarıyıl tatiline çıktı.
Öğrencilerin karne sevincine ortak olan Vali Mustafa Yavuz, öğrencilerin 15 günlük ara tatilde dinlenerek ikinci döneme hazırlanacaklarını belirtti.
Öğrencileri gösterdikleri gayret ve çalışmalarında dolayı tebrik eden Vali Mustafa Yavuz;
"2023-2024 Eğitim öğretim yılının birinci yarıyılını geride bırakmış bulunuyoruz. Bu süreçte gösterdiğiniz gayret ve çalışmalardan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Aldığınız karneleri akademik başarınızın bir göstergesidir. Ancak, karnedeki notlar tek başına başarının belirleyicisi değildir. Başarı, düzenli ve disiplinli çalışmanın, hedeflere odaklanmanın, azmin ve kararlılığın bir sonucudur. Yarıyıl tatili bu anlamda, kendinizi geliştirmek ve eksiklerinizi gidermek için bulunmaz bir fırsattır. Bu süreyi verimli bir şekilde değerlendirerek, ikinci döneme daha iyi hazırlanabilirsiniz.
Kitap okumak, yeni bilgiler öğrenmek, spor yapmak, aileniz ve arkadaşlarınızla vakit geçirmek gibi aktivitelerle tatilinizi dolu dolu geçirebilirsiniz. Bilgiye ve teknolojiye hakimi kendini ifade edebilen, özgüven sahibi, sorumluluk bilincine sahip bireyler olarak yetişmeniz en büyük dileğimizdir "dedi. (Yusuf Korkmaz)
Bartın’da gece yarısı saat 01:52 sıralarında 3 farklı noktada 3 ayrı kaza meydana geldi. Meydana gelen kazalarda sadece bir köpek yaralandı.
Bartın-Zonguldak karayolu Kuyumcular mevkiinde bir araç, yola çıkan köpeğe çarptı. Kazanın ardından plakası ve sürücüsü bilinmeyen araç olay yerinden ayrılırken köpek telef oldu. Polis, araç ve sürücünün belirlenmesi için çalışma başlattı.
Aynı dakikada, Bartın- Zonguldak Karayolu Çavuş Caddesinde meydana gelen kazada ise 2 otomobil çarpıştı. Kazada her iki araçta bulunan toplam 3 kişi kazayı ufak sıyrıklarla atlattı. Kaza nedeniyle ulaşımın kontrollü olarak sağlandığı yol araçların kaldırılmasının ardından normale döndü. Araçlar, polis ve çevredeki vatandaşlar tarafından itilerek, yol dışına çıkarıldı.
Aynı dakika içerisinde ihbar edilen üçüncü kaza ise Karaçay Mahallesi’ndeki eğlence merkezi önünde yaşandı. Yoldan çıkan araç şarampole devrildi. Araçta bulunan toplam 5 kişi, kazadan yara almadan kurtuldu. Devrilen araç, çekici yardımıyla kurtarılırken, araç sürücüsünün alkollü olduğu ve ehliyeti bulunmadığı öğrenildi.
Araçta maddi hasar meydana gelirken, sürücüye ise para cezası kesildi.