KARABÜK’TE 37 BİN ÖĞRENCİ YARIN OKULA BAŞLAYACAK - Karabük Haber Postası
DWDWDW
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
01 Şubat, 2026 14:34 tarihinde yayınlandı
0
0

KARABÜK’TE 37 BİN ÖĞRENCİ YARIN OKULA BAŞLAYACAK

Karabük’te yarıyıl tatilinin sona ermesiyle birlikte 37 bin öğrenci, 2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi için yeniden ders başı yapacak. Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük’te de okullarda ikinci dönem, 2 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında, Karabük’teki ilkokul 1 ve 2. sınıf öğrencilerine bu yıl da karne yerine sosyal ve duygusal öğrenme becerilerini içeren gelişim raporları verildi. Bu raporlarla öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra güçlü yönlerinin ve desteklenmesi gereken alanlarının daha sağlıklı şekilde takip edilmesi amaçlanıyor.

Öte yandan, öğrencilerin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılımını artırmak amacıyla geçen yıl hayata geçirilen “Dönem Sonu Kültür, Sanat ve Spor Faaliyetleri Haftası” uygulaması Karabük’te bu yıl da geniş katılımla gerçekleştirildi.

“Aile ve Oyun” temasıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında; “Dilimizin Zenginlikleri”, “Okulun Kalbi Kütüphaneler”, “Oku-Yorum, Yazı-Yorum”, “Harezmi: Hayatın İçinden Öğrenme-Öğretme”, “Bir Fikrim Var Saati” ve “İyiliği Paylaş Saati” başlıkları altında çok sayıda faaliyet düzenlendi.

Karabük’te okullarda ayrıca bilgi ve spor yarışmaları, belgesel ve animasyon gösterimleri, sosyal sorumluluk çalışmaları, geleneksel çocuk oyunları ile spor turnuvaları yapıldı.
“Türkiye Selamlaşıyor” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte ise öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde cadde ve sokakları dolaşarak esnaf ve vatandaşlara selam verip iyi dileklerde bulundu.

Düzenlenen etkinliklerle öğrencilerin fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimlerinin desteklendiği, sergiler, atölye çalışmaları ve yaratıcı okuma etkinlikleriyle de sanatsal ve kültürel üretimlerinin görünür kılındığı belirtildi.

EĞİTİM TAKVİMİ BELLİ OLDU

2025-2026 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi 2 Şubat Pazartesi günü başlayacak. İkinci dönem ara tatili 16-20 Mart tarihleri arasında yapılacak. Eğitim öğretim yılı ise 26 Haziran 2026 tarihinde sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dw
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
09 Nisan, 2026 14:38 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çifte ödül

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında gösterdiği sürdürülebilir başarılar neticesinde iki ayrı teşekkür belgesi ile ödüllendirildi. Ayrıca ”Bebek Dostu Yenidoğan yoğun bakım ünitesi” ünvanını aldı.

ULUSAL DEĞERLENDİRMEDEN TAM NOT

Anne, bebek ve çocuk sağlığı hizmetleri çerçevesinde emzirmeyi korumak, desteklemek ve özendirmek suretiyle bebek ölümlerinin önüne geçilmesini amaçlayan program dahilinde; Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ulusal değerlendirme ekipleri tarafından titizlikle incelendi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda hastanenin hem “Bebek Dostu Hastane” hem de “Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi” unvanlarını başarıyla koruduğu tescil edildi.

Hastanenin başarılı çalışmalarının devam etmesi dolayısıyla verilen teşekkür belgeleri, Karabük İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara tarafından; Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müyesser Demir’e takdim edildi.

Takdim törenine Karabük Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Bekir Poçan ve Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Nermin Seçilmiş de katılarak, hastane yönetimini ve emeği geçen sağlık çalışanlarını tebrik ettiler.

KARA: “GELECEĞİMİZ OLAN BEBEKLER GÜVENDE”

Törende konuşan Op. Dr. İsmail KARA, anne sütünün önemine vurgu yaparak şunları kaydetti:

“Hastanemizin hem genel hizmetlerde hem de en kritik birimimiz olan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde ‘Bebek Dostu’ unvanını koruması, ilimizdeki sağlık kalitesinin bir göstergesidir. Bebeklerimize hayatın başında en doğru desteği sunan, emzirmeyi teşvik eden tüm ekibimize teşekkür ediyorum. Hedefimiz, her bebeğin sağlıklı bir başlangıç yapmasını sağlamaktır.” 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin