Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Ağustos, 2020 08:12 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te 30 Ağustos kutlama programı belli oldu

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin temel taşlarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yılı .yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bu sene sade bir törenle kutlanacak olan bayram nedeniyle kentte sadece, çelenk koyma töreni ve şehitlik ziyareti yapılacak.

Törenlerde, Kamu kurum ve kuruluşlarından, şehit ve gazi derneklerinden birer temsilcinin katılımıyla maske kullanımı ve mesafe kuralına riayet edilmesi suretiyle asgari düzeyde katılım sağlanacağı açıklandı.

Karabük  Valiliği tarafından hazırlanan  30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlama programı şöyle:

TARİH: 30.08.2020 Pazar

YER: Kent Meydanı Atatürk Anıtı

Saat: 10:00

Tören Programının arzı,

Vali ve Belediye Başkanı tarafından Çelenk Sunum Töreni

Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı Eşliğinde Bayrağın Göndere Çekilmesi

ŞEHİTLİK ZİYARETİ

TARİH: 30.08.2020

YER: 5000 Evler Şehitlik Mezarlığı

SAAT : 10:30

Bizi sosyal medyadan takip edin
ww 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Mayıs, 2026 15:27 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
1

CHP KARABÜK’TEN  “MUTLAK BUTLAN” KARARINA TEPKİ

YAŞAR:  “DEMOKRASİ VE SANDIK MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nin CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin verdiği “mutlak butlan” kararına sert tepki gösterdi. Yaşar, demokrasi ve sandık mücadelesinin devam edeceğini belirterek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e tam destek verdiklerini açıkladı.

Kararın ardından değerlendirmelerde bulunan Yaşar, partilerinin iktidar yürüyüşünün engellenmeye çalışıldığını savundu. CHP örgütlerinin birlik içerisinde hareket ettiğini ifade eden Yaşar, Genel Merkez’in alacağı kararlar doğrultusunda mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Demokrasi ve halk iradesi vurgusu yapan Yaşar, Türkiye’nin sandığı önünde görmek istediklerini belirterek erken seçim çağrısını yineledi. CHP örgütlerinin geri adım atmayacağını dile getiren Yaşar, parti tabanının ve seçmenin iradesine sahip çıkacaklarını ifade etti.

ELİF KÖSE’DEN DEMOKRASİ VE ÖRGÜT İRADESİ VURGUSU

CHP’li Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise kararın ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Verilen mutlak butlan kararı;  hukuk ve demokrasinin baskı altında olduğunu, millet iradesinin ise yok sayılmak istendiğini bir kez daha göstermiştir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin  hukuka, demokrasiye ve millet iradesine dayanan Cumhuriyetin  kurucu partisi olduğunu hatırlatan Başkan Köse,  “Partimizin özünde sandık, demokrasi ve örgüt iradesi vardır. CHP’nin geleceğine yön verecek olan da yalnızca üyelerimizin ve delegelerimizin demokratik tercihidir.

Bugün bizlere düşen görev; kırgınlıkları büyütmek değil, “baba ocağı” dediğimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkmak ve birlik beraberliği korumaktır. Çünkü CHP yalnızca bir siyasi parti değil; Cumhuriyet değerlerinin, adaletin ve demokrasinin en güçlü teminatıdır.

Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlarda halkın umudu olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin yıpratılmasına değil; daha güçlü bir dayanışmaya ihtiyaç vardır. İnanıyorum ki partimiz bu süreci de demokrasi ve örgüt iradesiyle aşacaktır” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi, CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayı hakkında “mutlak butlan” kararı verdi. Kararla birlikte kurultayın iptaline hükmedildi.

Mahkeme ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar verdi. Bunun yanında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile önceki Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin, karar kesinleşinceye kadar tedbiren göreve dönmeleri yönünde hüküm kuruldu.

Mahkeme kararında, kurultayın iptal edilmesi nedeniyle söz konusu tarihten sonra gerçekleştirilen tüm olağan ve olağanüstü kurultaylar ile alınan kararların da hükümsüz kaldığı ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin