blank
Mustafa Akgün tarafından
03 Nisan, 2025 14:27 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 4dk
Yorum: 0

Karabük’te 3 Nisan Coşkusu Başladı

Karabük’ün kuruluşunun 88. yıldönümü ve Türkiye’nin ilk ağır sanayisi olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (KARDEMİR) temellerinin atılışı, düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. Demir Çelik Lisesi önünden başlayan kortej yürüyüşü, mehter takımı, bayrak ve filama ekipleri, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla Yenişehir Atatürk Anıtı’na kadar sürdü

Karabük, 3 Nisan 1937’de temelleri atılan Demir Çelik Fabrikaları ile Cumhuriyet kenti kimliği kazanmasının 88. yılını coşkuyla kutluyor. Kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşü, Demir Çelik Lisesi önünden başlayarak Yenişehir Atatürk Anıtı’na kadar devam etti. Mehter Takımı, bayrak ve filama ekipleri, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.

RESMİ TÖREN YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI’NDA GERÇEKLEŞTİ

Etkinlikler kortej yürüyüşünün ardından Yenişehir Atatürk Anıtı alanında çelenk sunumu töreni ile devam etti.

Yenişehir Atatürk Anıtı’nda ilk olarak Saygı duruşu yapıldı, ardından İstiklal Marşı okundu.

Törene; Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, Kardemir Genel Müdürü Dursun Ali Yaşacan, Kardemir Enerji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş,  ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin il başkan ve yöneticileri, daire müdürleri, oda,dernek ve cemiyetlerin başkanları, gaziler, şehit aileleri, kurum amirleri, mahalle muhtarları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

KARDEMİR’İN EKONOMİYE KATKISI VURGULANDI

Kardemir Genel Müdürü Dursun Ali Yaşacan, yaptığı konuşmada Kardemir’in ülke ekonomisine sağladığı katkılara değinerek, "Kardemir olarak temel amacımız, yerli ve milli üretime stratejik ürünler üreterek destek vermek, kapasite ve verimliliği arttırmak, geri kazanımlarla enerjide dışa bağımlılığı azaltmak ve tüm paydaşlarımızın refah ve mutluluğuna hizmet edecek sürdürülebilir büyümeyi sağlamaktır.

Sanayileşmeyi en büyük milli dava olarak görerek, Karabük’te ilk ağır sanayinin temellerinin atılmasını sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 3 Nisan 1937 tarihinde,dönemin başbakanı olarak fabrikalarımızın temellerini atan İsmet İnönü başta olmak üzere, Karabük Demir Çelik Fabrikalarının kurulmasında ve bugüne kadar yaşatılmasında emek verenleri, alın teri dökenleri minnet ve şükranla yad ediyorum. 

Bugünlere gelirken başta çalışanlarımız, yöre halkımız, Belediye Başkanlarımız, Milletvekillerimiz, Karabük’ün mülki idarecileri, Çelik-İş Sendikamız, ülkemizin çok değerli yöneticileri büyük fedakarlıklarla hep yanımızda ve destekçilerimiz olmuştur.

Kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu destek ve fedakarlıklar, gelecek için de en büyük moral ve güven kaynağımızdır. Bu vesileyle Karabük’ün ve Kardemir’in 88. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, kuruluşuna ve gelişmesine 88 yıldır emek verenlere bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyor, aramızdan ayrılanları rahmetle anıyorum" dedi.

"3 NİSAN, SANAYİ GÜNÜ’DÜR"

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya da Karabük’ün 88. kuruluş yılını kutlayarak tüm Karabüklüleri etkinliklere davet etti. Başkan Çetinkaya, " Bugün Karabük’te var olan her gelişmişlik, her uygarlık eseri, Demir Çelik Fabrikalarının mirasıdır. Karabük’ün var oluşu, demir çelik fabrikalarının kuruluşuyla başlamıştır. Ancak bu süreçte büyük zorluklar da yaşanmıştır. 5 Nisan 1994’te fabrikamız sıkıntılı bir döneme girmiş, ancak Karabüklülerin dirayetiyle bu süreçten başarıyla çıkılmıştır. 2002 yılına geldiğimizde, Karabük’ün yetiştirdiği devlet adamı Sayın Mehmet Şahin’in ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, şehrimiz geleceğe daha emin adımlarla yürümeye devam etmiştir.

Cumhuriyetimizin sanayileşme sürecinde kurulan KARDEMİR, sadece bir fabrika değil, milli kalkınmanın ve azmin sembolüdür. Bu mirası korumak ve gelecek nesillere güçlü bir sanayi altyapısı bırakmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Karabük insanı, bu fabrikalarda alın teri dökmüş, emek vermiştir. Hayatını KARDEMİR’e adayan tüm büyüklerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Bugün, Karabüklülerin günüdür. Bugün, memleket günüdür. Bugün, Karabük’ün ve ilklerin günüdür. İşte bu nedenle diyoruz ki: Bugün 3 Nisan, Sanayi Günü’dür" dedi.

"3 NİSAN 1937, KARABÜK İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASIDIR"

Karabük Valisi Mustafa Yavuz ise 3 Nisan’ın Karabük için taşıdığı öneme dikkat çekerek, kentin Cumhuriyet dönemi sanayileşmesindeki rolüne vurgu yaptı. Vali Yavuz yaptığı konuşmada,  "3 Nisan 1937, Cumhuriyetimizin genç ve dinamik yapısının sanayi ile güçlenmeye başladığı, insan emeğinin ve alın terinin demirle buluştuğu, çeltik tarlalarının yerini ağır sanayiye bıraktığı tarihi bir dönüm noktasıdır. KARDEMİR’in ilk üretime geçmesi, sadece Karabük’ümüz için değil, ülkemizin ekonomik kalkınmasında atılan en önemli adımlardan biri olmuştur. Bugün Karabük’ün her başarısının temeli, 3 Nisan 1937’de atılan bu büyük sanayi hamlesiyle başlamıştır. Günümüzde Karabük, üretim gücünü her geçen gün artırarak büyümeye devam etmektedir. Hali hazırda 33 firma ve 2.808 çalışanımızla organize sanayi bölgemiz güçlü bir üretim merkezi konumundadır. Aynı zamanda, altyapı çalışmaları hızla devam eden Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi ile yeni istihdam alanları oluşturmaya yönelik çalışmalarımız sürmektedir. Sanayi ve üretimde böylesine güçlü adımlar atarken, şehrimizin tarihi ve doğal güzelliklerini de korumaya büyük özen gösteriyoruz.

Sanayi alanındaki gelişmelerin yanı sıra, şehrimizin tarihi ve doğal mirasını koruyarak geleceğe taşıma sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Karabük’ümüzün kuruluşunun 88. yıl dönümünü kutluyor, emeğiyle ve alın teriyle bu şehre katkı sunan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

ÖĞRENCİLERE VE BAŞARILI SPORCULARA ÖDÜLLER VERİLDİ

Kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudu. Başarılı öğrencilere ödülleri il protokolü tarafından takdim edildi. Ayrıca çeşitli spor dallarında başarı elde eden ve Karabük’ü ulusal yarışmalarda temsil eden sporcular da ödüllendirildi.

YAŞAYAN MİRAS FESTİVALİ İLE KÜLTÜREL DEĞERLER TANITILDI

3 Nisan Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atılması ve Karabük’ün Kuruluşunun 88. yılı dolayısıyla düzenlenen kutlama etkinlikleri kapsamında el sanatları stantları açıldı.

Yaşayan Miras Festivali adıyla Yenişehir Parkı’nda kurulan standların açılışı Karabük Valisi Mustafa Yavuz başta olmak üzere il protokolü tarafından gerçekleştirildi.

Uzun yıllardır ilk kez bir etkinliğe ev sahipliği yapan Yenişehir Parkında kurulan standlarda Antakya’dan, Mardin’e, Kastamonu’dan İstanbul’a pek çok yöreye ait el ürünleri sergiye açıldı. 3 Gün boyunca açık olacak sergi vatandaşlar tarafından gezilebilecek.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
12
Aralık Cuma
1447 HİCRİ Cemaziyelahir 22
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
06:26
  Güneş
07:59
  Öğle
12:48
  İkindi
15:07
  Akşam
17:28
  Yatsı
18:55

Çok Okunanlar

blank
Karabük

GAR SAHASININ TAŞINMASINDA İLK ADIM ATILDI

blank
Karabük

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, MECLİS KÜRSÜSÜNDEN KARABÜK’Ü GÜNDEME TAŞIDI: KARABÜKLÜ HASTALAR ANKARA YOLLARINDA; BU SAĞLIK DÜZENİ DEĞİŞECEK

blank
Karabük

Gazetemizin Eski Yazı İşleri Müdürü Bora Beniç Hayatını Kaybetti

blank
Ovacık

CHP Ovacık İlçe Başkanı Kıcırdar’dan AK Parti İlçe Başkanı Akkaya’ya Yanıt

blank
Karabük

Karabük’te Babasına Silahla Ateş Eden Çocuk Gözaltına Alındı

blank
Karabük

ÇETİNKAYA: “GECEMİZ KARABÜK, GÜNDÜZÜMÜZ KARABÜK”

blank
Ovacık

Vali Yavuz Ovacık’ta Devam Eden  Yatırımları İnceledi

blank
Köşe Yazıları

ASELSAN’LA NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR, BAKIN NE YAPTI ?

blank
Karabük

Karabük’te bir kişinin öldüğü bıçaklı kavganın görüntüleri ortaya çıktı

blank
Karabük

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde Büyük Dönüşüm: Modern ve Konforlu Bir Merkez Yolda

Video Haberler

blank

Otomobil tırın dorsesine saplandı:1 yaralı

blank

Trabzonspor’da Savic, takımla çalıştı

blank

Çorum jandarmasından ’düğün magandaları’na operasyon : 11 gözaltı

blank

Murzioğlu: “Yapay zeka destekli yeni denetim dönemine giriyoruz”

blank

TFF 3. Lig: Amasyaspor: 3 – Artvin Hopaspor: 2

blank

Bin kişiye ev pansiyonculuğunu öğrenerek sertifika aldı

blank

Anaokulu Öğrencilerinden Yerli Malı Haftası’na anlamlı ziyaret

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Aralık, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Otomobil tırın dorsesine saplandı:1 yaralı

Bartın’da otomobil kırmızı ışıkta duran tırın dorsesine ok gibi saplandı. Feci kazada önce araçta sıkışan yaralı sürücü, ardından ise otomobil saplandığı tırın dorsesinden kurtarıldı.
Bartın Gölbucağı Kavşağı’nda şehir merkezi istikametine seyir eden S.T. idaresindeki 34 BJG 526 plakalı otomobil, kırmızı ışıkta duran K.D idaresindeki 74 BE 133 kupa plakalı tırın dorsesine arkadan çarptı. Dorseye ok gibi saplanan otomobilin ön kısmında büyük hasar görürken, sürücüsü ise araç içerisinde sıkıştı. Kazanın ardından aracın kornası da takılı kaldı. Kaza ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, sıkışan sürücüyü kurtarma çalışması yürütürken, korna sesini de kesmeye çalıştı. Ekipler zaman zaman yeniden çalan korna sesini kesmeyi başarırken, uzun uğraşlar sonucu da araçta sıkışan sürücü de araçtan çıkarıldı. Sıkıştığı yerden kurtarılan sürücü S.T, sedye ile ambulansa götürülerek, ilk müdahalesi yapıldı. İlk müdahalenin ardından sürücü Bartın Devlet Hastanesi’ne götürülerek, tedavi altına alındı.

Otomobil saplandığı dorseden kurtarıldı
Kaza nedeniyle oto sanayiden il merkezine istikametindeki yol ulaşıma geçici süre kapanırken, çarpışmanın etkisiyle ok gibi dorseye saplanan otomobil ile tır, yapılan ileri geri manevralarla birbirinden ayrıldı. Sürücüsü tarafından tırın hareket ettirilmesi, çekici yardımıyla da otomobilin götürülmesinin ardından bölgedeki trafik normale döndü.
Tır sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, yaralanan otomobil sürücüsünün ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
12
Aralık Cuma
1447 HİCRİ Cemaziyelahir 22
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
06:26
  Güneş
07:59
  Öğle
12:48
  İkindi
15:07
  Akşam
17:28
  Yatsı
18:55

Çok Okunanlar

blank
Karabük

GAR SAHASININ TAŞINMASINDA İLK ADIM ATILDI

blank
Karabük

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, MECLİS KÜRSÜSÜNDEN KARABÜK’Ü GÜNDEME TAŞIDI: KARABÜKLÜ HASTALAR ANKARA YOLLARINDA; BU SAĞLIK DÜZENİ DEĞİŞECEK

blank
Karabük

Gazetemizin Eski Yazı İşleri Müdürü Bora Beniç Hayatını Kaybetti

blank
Ovacık

CHP Ovacık İlçe Başkanı Kıcırdar’dan AK Parti İlçe Başkanı Akkaya’ya Yanıt

blank
Karabük

Karabük’te Babasına Silahla Ateş Eden Çocuk Gözaltına Alındı

blank
Karabük

ÇETİNKAYA: “GECEMİZ KARABÜK, GÜNDÜZÜMÜZ KARABÜK”

blank
Ovacık

Vali Yavuz Ovacık’ta Devam Eden  Yatırımları İnceledi

blank
Köşe Yazıları

ASELSAN’LA NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR, BAKIN NE YAPTI ?

blank
Karabük

Karabük’te bir kişinin öldüğü bıçaklı kavganın görüntüleri ortaya çıktı

blank
Karabük

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde Büyük Dönüşüm: Modern ve Konforlu Bir Merkez Yolda

Video Haberler

blank

Otomobil tırın dorsesine saplandı:1 yaralı

blank

Trabzonspor’da Savic, takımla çalıştı

blank

Çorum jandarmasından ’düğün magandaları’na operasyon : 11 gözaltı

blank

Murzioğlu: “Yapay zeka destekli yeni denetim dönemine giriyoruz”

blank

TFF 3. Lig: Amasyaspor: 3 – Artvin Hopaspor: 2

blank

Bin kişiye ev pansiyonculuğunu öğrenerek sertifika aldı

blank

Anaokulu Öğrencilerinden Yerli Malı Haftası’na anlamlı ziyaret