Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Temmuz, 2016 14:32 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te 3 İş Adamı ve 1 Polis Tutuklandı

15 Temmuz Cuma günü TSK içindeki Fethullahçı Terör Örgütü’nce (FETÖ) başarısız olan darbe girişimi sonrası Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever’in komutasında süren operasyonlar aralıksız devam ediyor

Karabük’te Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 3 işadamı ve bir polis memuru tutuklanırken, 2 işadamı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

15 Temmuz Cuma günü TSK içindeki Fethullahçı Terör Örgütü’nce (FETÖ) başarısız olan darbe girişimi sonrası Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever’in komutasında süren operasyonlar aralıksız devam ediyor.

10 günlük süre zarfından Emniyet Müdürü Serhat Tezsever tarafından bizzat yönetilen operasyon kapsamında sözde sıkı yönetim komutanı Kurmay Albay Sedad Arıcan’ın da aralarında bulunduğu savcı, hakim, polis ve iş adamlarından oluşan 46 kişi tutuklanmış, 175’i polis 194 kişi hakkında işlem yapıldı.
Karabük Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerince, gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen polis memuru Metin Yavuzyiğit ile Karabük Safranbolu İşadamları Derneği (KASİAD) üyesi iş adamları Mehmet Körpen, Mustafa Duman ve Nuri Yavuz tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İş adamları M.K ve S.A ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Öte yandan Gıda Tarım ve Hayvancılık Karabük İl Müdürlüğünde görevli 11 personelin ise görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kadin kooperatiflerini bir araya getiriyor UaSSevNy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi kadın kooperatiflerini bir araya getiriyor

Karabük Belediyesi, kentte faaliyet gösteren kadın kooperatiflerini “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programında bir araya getirecek.

Karabük Belediyesi, yerel üretimi desteklemek ve kadın girişimciliğini güçlendirmek amacıyla yeni bir etkinliğe imza atıyor.

Belediye öncülüğünde ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenecek “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programı, 2 Haziran Salı günü saat 11.00’de Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

Program kapsamında Karabük Üreten Eller, El Emeği, Karabük Uğraşan, Kozalak, AYKA Yaşlı Bakım, Ihlamur, Eflani Altıneller ve Eskipazar Hadrianapolis kadın kooperatifleri stant açarak ürünlerini vatandaşlarla buluşturacak. Gıda, el sanatları ve tekstil alanlarında üretim yapan kooperatifler, belediyenin sağladığı imkanla doğrudan satış yapma fırsatı elde edecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada kadın kooperatiflerinin yerel kalkınmadaki önemine dikkat çekti.

Çetinkaya, “Şehrimizde kendi imkanlarıyla üretim yapan, istihdama ve aile ekonomisine katkı sağlayan sekiz kadın kooperatifimiz var. Belediyemiz olarak bu kooperatiflerimizin daha görünür olması ve emeklerinin karşılığını bulması için destek sağlıyoruz” dedi.

Kadınların üretimde aktif rol almasının yerel ekonomiyi güçlendirdiğini vurgulayan Çetinkaya, “Kooperatiflerimizi tek çatı altında hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. ‘Birlikte üretecek, birlikte güçleneceğiz’ diyerek tüm vatandaşlarımızı bu dayanışmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kadın üreticiler, el emeği ürünlerinin yanı sıra ev yapımı baklava, börek ve çeşitli yöresel lezzetleri de satışa sunacak. Vatandaşların hem alışveriş yapması hem de kadın girişimcilere destek olması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin