Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Mart, 2023 13:05 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te 3.811 Üniversiteli İşsiz Var

Karabük İŞKUR İl Müdürü Mustafa Çalış,  kuruma kayıtlı 14 bin 155 işsizin bulunduğunu belirterek, “Kayıtlı işsizlerin 5 bin 788 lise ve dengi okul,  2 Bin 347’si Önlisans, Bin 408’i Lisans, 54’ü Yüksek Lisans ve 2 Kişi de  Doktorası bulunanlardan oluşuyor.   4.556 kişi de ilköğretim okulu mezunu olanlar” dedi.

Karabük Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mustafa Çalış kuruma kayıtlı 14 bin 155 işsizin 3 bin 811’inin üniversite mezunu olduğunu  söyledi. Bu işsizlerin arasında  2 tane doktorasını yapmış kişinin bulunduğunu belirten İŞKUR İl Müdürü Mustafa Çalış, 14 Bin 155 kayıtlı işsizin; 5 bin 788 lise ve dengi okul, 2 Bin 347’sinin Önlisans, Bin 408’inin  Lisans, 54’ünün Yüksek Lisans mezunu ve 4 bin 556’nın da İlköğretim mezunu olduğunu ifade etti.

Karabük’te en çok işçi bulmakta sıkıntı çekilen mesleklerin  tekstil makine operatörü, gazaltı kaynakçılığı, torna operatörü ve tır çekici şoförü olduğu bilgisini veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Çalış;  “İŞKUR kayıtlarında Bin 185 işyeri takip edilmekte olup, 4857 Sayılı İş Kanununun 30. Maddesine Göre; Kamuda 15, müdürlükte 89, Özel Sektörde 43, iş yerinde 407 engelli istihdam edilmektedir.

İl genelinde işverenler 6 bin kişilik açık işgücü talebinde bulunmuş olup, en çok eleman arayan sektörler: tekstil, satış danışmanı, perakende satış ve gazaltı kaynakçısı olarak gerçekleşmiştir.

Özel sektörde işe yerleştirme 2022 yılında hedefi aşarak %104,89 oranı yakalanmış ve 4251 kişi işe yerleştirilmiştir. İmalat sektörü ile toptan ve perakende ticaret işe yerleştirmede ilk sıralarda yer almaktadır.

2022 yılında 3 Bin 866 iş yeri ziyareti gerçekleştirilmiştir. İşverenlerimizle işgücü talepleri, teşvik ve programlar, anket çalışmaları, rehberlik ve yönlendirme faaliyetleri sürdürülmüştür.

2022 yılında aktif iş gücü hizmetleri kapsamında; 221 İşbaşı Eğitim Programı düzenlenmiş 809 kişi programa katılmış ve 20 milyon 58 Bin 79 TL’lik bütçe ile gerçekleştirilmiştir.

13 Toplum Yararına Programa 932 kişi katılmış ve 21 milyon 987 Bin 642 TL’lik bütçe ile toplamda 42 milyon 45 bin 721 TL ödeme yapılmıştır.

2022 yılında pasif işgücü hizmetleri kapsamında; 24 Milyon 673 Bin 701 TL işsizlik ödeneği ödemesi gerçekleştirilmiştir” dedi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda yilki atlari karlar altinda goruntulendi hOMb1GTD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da yılkı atları karlar altında görüntülendi

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde mayıs ayında etkili olan kar yağışının ardından beyaza bürünen ormanlarda yiyecek arayan yılkı atları, doğaseverler tarafından fotoğraflandı.

Mudurnu ilçesine bağlı Taşkesti Beldesi, mayıs ayında beklenmedik şekilde yağan karla beyaza büründü. Yılkı atları da, beyaza bürünen ormanlık alanlarda grup halinde dolaşırken görüldü. Karlı zeminde yiyecek arayan atların o anları, bölgedeki doğaseverler tarafından görüntülendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin