Karabük’ün Eskipazar ilçesinde düzenlenen operasyonda 26 parça tarihi eser ele geçirildi.
Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince tarihi eser kaçakçılığını önlemeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Eskipazar ilçesinde düzenlenen operasyonda, farklı dönemlere ait olduğu değerlendirilen 12 adet sikke ve 14 adet tarihi obje ele geçirildi. Operasyon çerçevesinde E.P. isimli şüpheli hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan işlem başlatıldığı bildirildi.


Karabük’te 26 parça tarihi eser ele geçirildi
Safranbolu’da mezarlılar temizleniyor
Safranbolu Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu ve temiz bir ortamda gerçekleştirebilmeleri amacıyla mezarlıklarda kapsamlı temizlik, bakım ve çevre düzenleme çalışması başlattı.
Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, koordineli bir şekilde şehir mezarlığında hummalı bir çalışma yürütüyor.
Ziyaretçilerin mağduriyet yaşamaması için yürütülen çalışmalar kapsamında, mezarlık genelinde yabani ot biçme ve temizlik işlemleri gerçekleştirildi.
Ekipler, aziz şehitlerimizin kabirlerini de unutmadı. Şehitliklerde yürütülen özel çalışmalarda, şehitlerin kabirlerinin bakımları özenle yapılarak çiçeklendirme işlemleri tamamlandı.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan ortak açıklamada; Bayram arifesinde ve bayram süresince yoğunlaşacak kabir ziyaretlerinin sorunsuz geçmesi için çalışmaların aralıksız sürdürüleceği belirtilirken tüm vatandaşların sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir Kurban Bayramı geçirmesi temennisinde bulunuldu.

