Karabük,  23 Nisan'ı Coşkuyla Kutladı - Karabük Haber Postası
CCCCC 3
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Nisan, 2025 15:14 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük,  23 Nisan’ı Coşkuyla Kutladı

Türk Milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yıldönümü ve Türk Milletinin egemenliğini ilan ettiği tarih olan 23 Nisan  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  tüm yurtta olduğu gibi Karabük’te de coşku içerisinde kutlandı.

TBMM’nin açılışının 105. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile düzenlenen tören  Yenişehir’deki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yenişehir Atatürk Anıtındaki tören sona erdi.

KUTLAMALARA SATADYUMDA DEVAM EDİLDİ

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda düzenlenen etkinlikte Karabük Valisi Mustafa Yavuz, çocukların bayramını kutladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş günü anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
Etkinlikte, anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan dans ve ritim gösterileri izleyenlere görsel bir şölen sundu. Öğrencilerin performansları büyük beğeni toplarken, aileler ve katılımcılar sık sık alkışlarla destek verdi.
23 Nisan kutlamalarına yönelik düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen kutlamalara, Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, kurum müdürleri, il protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KARABÜK’TE 23 NİSAN COŞKUSU KEMAL GÜNEŞ CADDESİ’NE TAŞINDI

Karabük’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  kutlamaları kapsamında şehrin en işlek noktalarından biri olan Kemal Güneş Caddesi, çocuklar için rengarenk bir etkinlik alanına dönüştü.

Cadde boyunca kurulan oyun grupları ve etkinlik stantları, çocuklara keyifli anlar yaşattı. Gün boyunca süren sahne gösterileri izleyenlerden büyük beğeni toplarken, çocuklar doyasıya eğlendi. Etkinlik alanında dağıtılan çeşitli ikramlar ise çocuklara bayramın tadını doyasıya yaşattı. Ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda, Karabük’ün dört bir yanından gelen vatandaşlar bayramın coşkusunu birlikte paylaştı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikler, 23 Nisan’ı unutulmaz kıldı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
vavava
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
27 Mart, 2026 15:28 tarihinde yayınlandı
0
0

SP’den “Mazlumlara Lanet, Mazlumlara Destek” açıklaması

Saadet Partisi, İslam dünyasına ve bölge ülkelerine yönelik ABD-İsrail saldırıları ile Mescid-i Aksa’ya yönelik kısıtlamalar ve kazılara karşı Türkiye genelinde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamalar, Cuma namazı çıkışında parti teşkilatlarının katılımıyla yapıldı.

Karabük’te partililer, Karabük’te bulunan il binası önünde bir araya geldi. Basın açıklamasını İl Başkanı Aziz Gündoğdu okudu.

Gündoğdu, konuşmasında, İslam coğrafyasında yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, zulme karşı duruşlarını vurguladı. “Bugün burada sadece bir basın açıklaması yapmak için değil; dünyanın dört bir yanını saran zulüm ateşine karşı mazlumun yanında olduğumuzu ilan etmek için toplandık” diyen Gündoğdu, Millî Görüş hareketinin tarih boyunca ayrım yapmaksızın zalimin karşısında durduğunu ifade etti.

Gazze’de yaşananlara da değinen Gündoğdu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Aylardır dünyanın gözü önünde, tarihin kaydedebileceği en vahşi, en alçak soykırımlardan biri Gazze’de işlenmektedir. Bebeklerin süt kokusuna barut kokusunun karıştığı, annelerin feryadının arşı titrettiği bu mübarek topraklar; bugün sözde modern dünyanın sahte “insan hakları” maskesinin düştüğü yerdir. Gazze bugün sadece bir coğrafi bölge değil; imanın, direnişin ve topyekûn insanlık onurunun son kalelerinden biridir. Şunu herkes bilsin ki: Gazze’de dökülen her damla kan, bu zulme sessiz kalanların vicdanına sürülmüş kara bir lekedir. Bu katliam durana, abluka tamamen kalkana dek durmayacağız, susmayacağız!

Onurumuz, kırmızı çizgimiz ve ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa, bugün işgalci postalları altında zincirlenmiştir. Bu zincirler sadece taş duvarlara değil; Müslümanların ibadet hürriyetine ve tüm insanlığın inanç kutsiyetine vurulmuş bir prangadır. Unutulmasın ki Kudüs zincirliyse İslam coğrafyası esirdir. Biz Saadet Partisi teşkilatları olarak gür bir sesle haykırıyoruz: Kudüs özgürleşmeden dünya huzura kavuşamaz; Mescid-i Aksa’nın zincirleri kırılmadan insanlık prangalarından kurtulamaz.

Siyonizmin pervasızlığına karşı sadece “kınama” mesajları yayınlamak yetmez! Zulme karşı sadece “üzüntü” beyan etmek bu ateşi söndürmez!

Türkiye sadece sözle değil; siyasi, ekonomik ve diplomatik tüm caydırıcı gücüyle mazlumun yanında yer almalıdır.

Çünkü İsrail ancak ve ancak güçten anlar.

Komşumuz İran topraklarına yönelik gerçekleştirilen saldırılar, kardeş Lübnan’da sivil halkın üzerine yağan bombalar; terör şebekesinin bölgemizi topyekûn bir ateş çemberine sürükleme projesinin son halkasıdır.

Bizler, emperyalizmin ve siyonizmin önümüze koyduğu mezhep fitnesini ve etnik kışkırtmaları reddediyoruz. Bilinmelidir ki emperyalizm sadece bomba yağdırmaz; ekonomik ambargolarla ve finansal terörle halkları açlığa mahkûm ederek diz çöktürmeye çalışır. Bizim lügatimizde “tarafsızlık” yoktur! Biz safı belli olanlarız; biz hakikatin tarafındayız! Zulüm kimden gelirse gelsin karşısında, mazlum kim olursa olsun yanındayız.

Gazze’deki vahşet son bulana dek, Mescid-i Aksa’yı çevreleyen zincirler kırılana dek,  Emperyalizmin kirli eli coğrafyamızdan çekilene dek; Mücadelemiz, azmimiz ve kararlılığımız artarak devam edecektir! Bizler provokasyonlara gelmeden, vakar ve sükûnet içerisinde, birleştirici bir dille haykırıyoruz: Zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur!

Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz: Mazlumların gözyaşı, zalimlerin saltanatını mutlaka yıkacaktır. Kudüs’ün özgürlüğü ve İslam coğrafyasının selameti için bütün gücümüzle çalışmaya, hakkı ve hakikati haykırmaya devam edeceğiz. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin