Reklam
Reklam
CCCCC 3
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Nisan, 2025 15:14 tarihinde yayınlandı
0

Karabük,  23 Nisan’ı Coşkuyla Kutladı

Türk Milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yıldönümü ve Türk Milletinin egemenliğini ilan ettiği tarih olan 23 Nisan  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  tüm yurtta olduğu gibi Karabük’te de coşku içerisinde kutlandı.

TBMM’nin açılışının 105. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile düzenlenen tören  Yenişehir’deki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yenişehir Atatürk Anıtındaki tören sona erdi.

KUTLAMALARA SATADYUMDA DEVAM EDİLDİ

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda düzenlenen etkinlikte Karabük Valisi Mustafa Yavuz, çocukların bayramını kutladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş günü anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
Etkinlikte, anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan dans ve ritim gösterileri izleyenlere görsel bir şölen sundu. Öğrencilerin performansları büyük beğeni toplarken, aileler ve katılımcılar sık sık alkışlarla destek verdi.
23 Nisan kutlamalarına yönelik düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen kutlamalara, Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, kurum müdürleri, il protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KARABÜK’TE 23 NİSAN COŞKUSU KEMAL GÜNEŞ CADDESİ’NE TAŞINDI

Karabük’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  kutlamaları kapsamında şehrin en işlek noktalarından biri olan Kemal Güneş Caddesi, çocuklar için rengarenk bir etkinlik alanına dönüştü.

Cadde boyunca kurulan oyun grupları ve etkinlik stantları, çocuklara keyifli anlar yaşattı. Gün boyunca süren sahne gösterileri izleyenlerden büyük beğeni toplarken, çocuklar doyasıya eğlendi. Etkinlik alanında dağıtılan çeşitli ikramlar ise çocuklara bayramın tadını doyasıya yaşattı. Ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda, Karabük’ün dört bir yanından gelen vatandaşlar bayramın coşkusunu birlikte paylaştı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikler, 23 Nisan’ı unutulmaz kıldı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
babasini 8 kursunla olduren sahis cok pismanim kimse babasini oldurmek istemez allah bu aciyi u39MYJtx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Babasını 8 kurşunla öldüren şahıs: “Çok pişmanım, kimse babasını öldürmek istemez, Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın”

Samsun’un İlkadım ilçesinde tartıştığı babasını tabancayla 8 yerinden vurarak öldürdükten sonra jandarmaya teslim olan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Baba katili adliye çıkışında, “Çok pişmanım. Kimse babasını öldürmek istemez. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın” dedi.

Olay, İlkadım ilçesi Kadamut Mahallesi’nde dün akşam meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağında çalışan Doğan Can Y. (35), evde babası İbrahim Y.’ye (59) tabancayla ateş açtı. Atakum Belediyesinden emekli olduğu öğrenilen ve vücuduna 8 kurşun isabet eden İbrahim Y., olay yerinde hayatını kaybetti. Babasını vurduktan sonra İlkadım İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek teslim olan Doğan Can Y.’nin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve giden sağlık ekipleri, İbrahim Y.’nin hayatını kaybettiğini belirledi. İbrahim Y.’nin cansız bedeni, jandarma ekiplerinin olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi için Samsun Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı’na gönderildi.

Bekar ve ailenin tek çocuğu olduğu öğrenilen Doğan Can Y. ifadesinde, “Babam çok alkol kullanıyordu. 35 yaşında olmama rağmen her işime karışıyordu. Sürekli benimle tartışıyordu. Davranışlarından dolayı psikolojim bozuldu. Olay günü işe gitmeyip rapor aldım. Dolaşıp kafamı dağıtmak istedim. Akşam evin önünde arabanın tamponuyla ilgili tartışma çıktı. Eve çağırdı, ’menemen yapalım’ dedi. O sırada yatalak annemin ihtiyaçlarına yardımcı oluyordum. Bana yine küfürlü sözler söyledi, bağırıp çağırdı ve menemen kabını fırlattı. Daha sonra ’ikinizi de öldüreceğim’ diyerek mutfağa gitti. Bizi bıçakla öldüreceğini düşündüm. Yatağın altındaki taşıma ruhsatlı silahımı alıp belime koydum. Babam elinde bıçakla üzerime saldırınca korkup ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi bilmiyorum” dediği öğrenildi.

Jandarmadaki sorgusu tamamlanan katil zanlısı, bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Doğan Can Y. cezaevine götürülürken adliye çıkışında, “Çok pişmanım. Kimse babasını öldürmek istemez. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın” demesi dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin