blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
07 Eylül, 2025 14:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Karabük’te 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Başlıyor

Karabük’te yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte 249 okulda, yaklaşık 38 bin  öğrenci, 2025-2026 Eğitim Öğretim yılına 8 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş'ın 2025-2026 Eğitim Öğretim yılı başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar diledi.

Müdür Akbaş yaptığı açıklamada, "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılını büyük bir başarı ve kararlılıkla tamamlamanın ardından, Sayın Bakanımızın direktifleri ve Sayın Valimizin değerli koordinasyonuyla yaz dönemini; okullarımızın altyapısını güçlendirmek, fiziki ortamlarını iyileştirmek ve eğitimin niteliğini bir adım daha ileri taşımak için yoğun bir şekilde çalışarak geçirdik. Bu yolda, "her yaşta, her yerde, herkese en üst düzeyde eğitim" anlayışından hareketle, devletimizin sağladığı tüm imkânları seferber ederek evlatlarımızı geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz.

Hep birlikte, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı'na başlamanın coşkusu ve heyecanı içindeyiz. Büyük ve Güçlü Türkiye'mizin "Türkiye Yüzyılı" hedeflerine emin adımlarla ilerlediği bu dönemde, en büyük gücümüzün; nitelikli, öz güven sahibi, milli ve manevi değerlerimizle donanmış, aydınlık nesillerimiz olduğu bilinciyle yeni bir maratona daha başlıyoruz.

Karabük İl Milli Eğitim Ailesi olarak, bu kutlu yolculukta tek yürek, tek vücut olduğumuzun bilinciyle, ülkemizin geleceğinin teminatı olan sevgili yavrularımız için çağın gerektirdiği tüm eğitim ortamlarını sunmanın, onları en yüksek ideallerle buluşturmanın ve bu ülkenin hayallerini gerçeğe dönüştüren bireyler olarak yetişmelerine şahitlik etmenin gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Yaz boyunca okullarımızda yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde; okul bahçelerimizi geleneksel oyun alanlarıyla renklendirdik, öğretmenler odalarımızı meslektaşlarımız için daha ferah ve verimli çalışma alanlarına dönüştürdük. Yenilenen sınıflarımız ve sıraların üzerinde evlatlarımızı bekleyen ücretsiz ders kitaplarımızla 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı'na hazırlıklarımızı tamamladık. Şimdi tek eksiğimiz olan, cıvıl cıvıl sesleriyle okullarımızı şenlendirecek olan öğrencilerimizle kavuşmanın sabırsızlığını yaşıyoruz.

Akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda marka bir il olma yolunda, çalışmalarımızı "Türkiye Yüzyılı Vizyonu" doğrultusunda "Hep Daha İleriye" ilkesiyle sürdürmekte kararlıyız. Maarif davamız ışığında tüm eğitim camiamızla birlikte, daha mutlu, daha aydınlık ve daha güçlü yarınların Türkiye'sini inşa ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Sayın Valimiz olmak üzere, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren Karabük Eğitim Ailemizin tüm fertlerine, öğretmenlerimize, eğitimimize her daim destek olan paydaşlarımıza ve velilerimize en kalbi teşekkürlerimi sunuyor, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı'mızın ilimize, şehrimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyor; tüm öğrencilerimize başarılar, öğretmenlerimize ve ailelerimize sağlık, mutluluk ve esenlikler temenni ediyorum."  ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
19 Aralık, 2025 15:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karakaş: “Yenice’yi Geleceğe Sağlam Adımlarla Taşıyoruz”

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, İsmet Paşa Mahallesi’nde tamamlanan altyapı ve üstyapı çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden bu yana tek hedeflerinin Yenice’yi geleceğe güçlü ve yaşanabilir bir ilçe olarak hazırlamak olduğunu söyledi.

Başkan Karakaş, “Göreve geldiğimiz günden bu yana tek gayemiz; bugünümüzü güzelleştirirken yarınlarımız olan evlatlarımıza yaşanabilir, sağlam altyapısı olan bir Yenice bırakmaktır. Bu inançla gecemizi gündüzümüze katarak durmadan çalışıyoruz” dedi.

İSMET PAŞA MAHALLESİ’NDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

İsmet Paşa Mahallesi’nde yürütülen çalışmalara değinen Karakaş, mahallede su, doğalgaz, elektrik ve telekom altyapı çalışmalarının tamamlandığını, ardından asfalt seriminin yapıldığını ve son olarak yol çizgilerinin atıldığını belirtti. Karakaş, “İsmet Paşa’da altyapısıyla, üstyapısıyla işi tamamlamanın gönül rahatlığını yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

MAHALLE SAKİNLERİNE TEŞEKKÜR

Çalışmalar süresince mahalle sakinlerinin gösterdiği sabır ve anlayışa teşekkür eden Karakaş, “Bu süreçte bizlere sabırla ve samimiyetle destek olan; bir bardak çayıyla, bir güzel sohbetiyle yanımızda duran İsmet Paşa Mahallesi sakinlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Yaşanan geçici sıkıntılara rağmen gösterilen anlayış ve destek, bu çalışmaların en büyük gücü olmuştur” diye konuştu.

DİĞER MAHALLELERDE ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Başkan Karakaş, önümüzdeki süreçte Atatürk, Kalaycılar, Fatih, Karakırıklar ve Karşıyaka mahallelerinde de altyapı ve üstyapı çalışmalarının yoğunlaştırılacağını vurguladı. Karakaş, bu mahallelerde yaşayan vatandaşların da aynı anlayış ve destekle sürece katkı sunacağına inandığını belirtti. Yenice’yi altyapısıyla güçlü, ekonomisiyle diri, sosyal ve kültürel yönleriyle hak ettiği değere ulaşmış bir ilçe haline getirmek için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Karakaş, açıklamasını “Birlikte başaracağız” sözleriyle tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin