Karabük’te 2. Esnaf Şurası 27 Haziran’da gerçekleştirilecek
Karabük'te esnafın sorunlarının ele alındığı ve çözüm önerilerinin konuşulduğu Esnaf Şurası'nın ikincisi, 27 Haziran Perşembe günü düzenlenecek. Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, ilkini geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdikleri şuranın ikincisini Karabük Belediyesi 5000 Evler Kanyon Düğün Salonu'nda saat 20.00’de yapacaklarını açıkladı.
Başkan Yıldırım, Esnaf Şurası’na Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın yanı sıra, Karabük milletvekilleri, daire müdürleri ve çok sayıda esnafın katılımının beklendiğini belirtti. Şurada, esnafların yaşadığı sorunlar ve çözüm yolları masaya yatırılacak.
Tüm esnaf ve sanatkarları şuraya davet eden Başkan Yıldırım, bu buluşmaların Karabük’te esnaf dayanışmasını güçlendireceğini ve sorunların daha etkili şekilde dile getirilmesine olanak sağlayacağını ifade etti.
"İşte Birlik Güçte Birlik: Karabük" projesi kapsamında imzalanan protokolle, berber ve kuaförlerden toplanan jiletlerin geri dönüşümünden elde edilecek gelir, sokak hayvanlarının ihtiyaçları için kullanılacak.
Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un himayelerinde başlatılan "İşte Birlik Güçte Birlik: Karabük" Kamu-STK İş Birliği Projesi kapsamında yeni bir çalışma hayata geçirildi. "Birlikte yaşama kültürünün oluşturulmasında sivil toplumun rolü" temasıyla düzenlenen çalışma için iş birliği protokolü bugün imzalandı.
Proje, çok paydaşlı bir işbirliği ile yürütülecek. Karabük Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, Karabük Belediyesi, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Karabük Sağlık, Temizlik, Güzellik ve Bakım Hizmetleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası projenin ortakları arasında yer alıyor.
ÇEVRE VE SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÇİFT TARAFLI FAYDA
Projenin temel hedefleri arasında; jilet atıklarının çevreye verdiği zararın önüne geçmek, sıfır atık bilincini yaygınlaştırmak ve berber/kuaförlerde oluşan jiletleri güvenli bir şekilde toplayarak geri dönüşüm ekonomisine kazandırmak yer alıyor. Projenin en dikkat çeken yönü ise, geri dönüşümden sağlanacak gelirin, sokak hayvanlarının mama, bakım, rehabilitasyon ve barınma ihtiyaçları için kullanılacak olması.
200 ADET JİLET KUTUSU DAĞITILACAK
Protokol kapsamında ilk somut adım atıldı ve Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından üretilen 200 adet özel jilet toplama kutusu hazırlandı. Bu kutular, il genelindeki berber ve kuaförlere dağıtılarak atık jiletlerin kaynağında ayrı toplanması sağlanacak. Bu sayede atıkların geri dönüşüm sistemine daha hızlı ve verimli bir şekilde dahil edilmesi hedefleniyor.