Karabük’te 1992 Jandarma Komando Dualarla Mezun Oldu
Safranbolu ilçesinde temel eğitimlerini tamamlayan bin 918 Jandarma ile 74 sahil güvenlik kursiyeri eğitimlerinin ardından dualar eşliğinde mezun olarak Jandarma Teşkilatı ile Sahil Güvenlik Komutanlığına katıldı.
Safranbolu 125. Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığında 35. dönem Jandarma Uzman Erbaş Komando temel kursu kapanış töreni gerçekleştirildi. Tören, Vali Mustafa Yavuz ve Bilecik Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin’in birlikleri ve katılımcıları selamlaması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Törende konuşan Vali Yavuz, 6 aylık eğitimlerini başarıyla tamamlayarak 1992 genci ve ailelerini kutladı. Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanı Albay Yusuf Küçükbaşol, 35. dönem uzman erbaş komando temel kursu kapsamında zorlu eğitimleri başarıyla tamamlayan 1918 jandarma ve 74 sahil güvenlik kursiyerini mezun etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.
Eğitimi birincilikle tamamlayan askerin yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından Vali Yavuz, Tuğgeneral Ertekin ve Albay Küçükbaşol, başarılı erlere belge ve hediye verdi. Törende, askerler gösteri yaptı.
Tören geçişinin ardından 1992 kursiyer, yakınlarıyla kucaklaştı. Programın sonunda bazı askerler evlilik teklifi yaptı. Programa, Vali Yavuz’un eşi Süreyya Yavuz, AK Parti Karabük Milletvekilli Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ile diğer protokol üyeleri ile Asker aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Seyir halindeki hafif ticari araç alev topuna döndü
Karabük’ün Yenice ilçesinde seyir halindeyken alev alan hafif ticari araç tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi.
Olay, ilçeye bağlı Yortan beldesinin Gazameller Mahalesi’nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Rukiye Öztürk’e ait hafif ticari araç, seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle motor kısmından alev aldı. Öztürk ve eşi araçtan son anda kurtulurken alevler kısa sürede tüm aracı sardı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürülürken araç kullanılmaz hale geldi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.