blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Temmuz, 2025 14:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te 15 Temmuz Programı Belli Oldu

Karabük’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen anma programları başlıyor.

Üç gün sürecek olan programlar, şehit kabir ziyaretleriyle başlayacak. Ardından konferanslar ve sergilerle devam edecek.

Şehitler Anılacak

Etkinliklerin ilk günü olan 13 Temmuz Pazar günü, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Muharip Gaziler Derneği ziyaret edilecek. Ardından Şehit Metin Arslan ve Şehit Barış Efe’nin kabirleri başında dualar okunarak, ziyaretler sona erecek.

Konferans ve Sergi Açılışı

14 Temmuz Pazartesi günü saat 13.00’te Karabük Valiliği’nde “Zaferin Adı Türkiye” konulu bir konferans düzenlenecek. Aynı gün saat 13.30’da ise Karabük Valiliği 3 Nisan Konferans Salonu’nda 15 Temmuz temalı fotoğraf ve resim sergisi açılacak.

15 Temmuz'da Anma Programı Düzenlenecek

15 Temmuz Salı günü etkinlikler Çamlık Camii’nde düzenlenecek Mevlid-i Şerif programıyla devam edecek. Aynı gün saat 16.00’da Kemal Güneş Caddesi’nde kan bağışı etkinliği gerçekleştirilecek.
Günün son programı ise saat 20.00’de Kemal Güneş Caddesi’nde yapılacak olan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı” olacak. Vatandaşların yoğun katılım göstermesi beklenen etkinlikte şehitler anılacak, birlik ve beraberlik vurgusu yapılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ekim, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

HÜDAPAR’ın Gazze standında gerginlik: Polis kavgayı önledi

Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda, HÜDAPAR’ın Gazze’de yaşanan insanlık kabahatlerine karışan ikili vatandaşların yargılanması için başlattığı imza kampanyası sırasında gerginlik çıktı. Olay yerine süratle müdahale eden polis takımları, gerginliğin arbedeye dönüşmesini önledi.
HÜDAPAR Samsun Vilayet Başkanlığı, Cumhuriyet Meydanı’nda "Soykırımcı İkili Vatandaşlara Yönelik Kanun Teklifi"nin kabul edilmesi hedefiyle imza kampanyası başlattı ve Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için fotoğraf standı açtı. Aktifliğin ikinci gününde standın yanına gelen iki kişi, partililere kelamlı sataşmada bulunarak sloganlar attı ve o anları cep telefonuyla kaydetti. Meydanda tedbir alan sivil ve resmi polis grupları olaya anında müdahale ederek tarafları ayırdı. Slogan atan bireyler polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

"Neye reaksiyon gösterdiklerini bilmiyoruz"
Gazze sorununun hâlâ tam olarak anlaşılmadığını söyleyen HÜDAPAR Samsun Vilayet Lider Yardımcısı Ali Durgunsu, "Filistin’de soykırım hâlâ devam ediyor. Beşerler bombalar altında katlediliyor, açlık da silah olarak kullanılıyor. HÜDAPAR olarak, ikili vatandaş olup soykırıma karışan Türk vatandaşlarının yargılanması gerektiğini düşünüyoruz. Vatandaşlarımızdan bu mevzuda imza toplamalarını istiyoruz. 2 gün içinde yaklaşık 2 bin imza topladık. Sataşmalara giriyoruz demiyoruz; birkaç kişinin yanlış anlayışını kale almıyoruz. İnşallah onlar da bir gün Gazze sorununu anlayıp buraya imza atarlar" dedi.
Olayın akabinde polis, aktiflik alanında beklenen öbür provokasyonlara karşı tedbir almaya devam etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin