Reklam
Reklam
15 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Temmuz, 2024 14:40 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te “15 Temmuz” konulu fotoğraf ve resim sergisi açıldı

Karabük’te hain darbe girişiminin 8. yıldönümü nedeniyle “15 Temmuz” konulu fotoğraf ve resim sergisi açıldı.

Karabük Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde ‘15 Temmuz’ konulu fotoğraf ve resim sergisi düzenlendi. Serginin açılışında konuşan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, hain darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak için bir resim sergisi düzenlendiğini belirtti. “O gün nasıl ki canıyla, kanıyla tankların önünde, uçakların altında canını feda eden şehitlerimiz olduğu gibi bundan sonra da bu milleti, bu devleti ve bu bayrağı savunmaya devam edeceğiz” diyen Yavuz, “Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Çanakkale’den Sakarya’ya, Sakarya’dan 15 Temmuz’a kadar şehadet şerbeti içen bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onları minnetle, saygıyla anıyorum. Ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum, aramızda olan gazilerimize sağlık, sıhhat ve uzun ömürler diliyorum. Allah bir daha bu ülkeye ve bu millete 15 Temmuz gibi hain girişimleri yaşatmasın. Zaten milletimiz de kararlılıkla bu tür hain girişimlerin karşısında kararlılıkla duracaktır” dedi.

Konuşmanın ardından ay yıldız şeklinde hazırlanan serginin açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı. Ajanslara ait 15 Temmuz akşamını anlatan fotoğraf sergisinin gezilmesi ile program sona erdi.Serginin açılış törenine Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İhlas Haber Ajansı muhabirleri tarafından çekilen resimlerin de yer aldığı sergi, hafta boyunca alışveriş merkezinde ziyarete açık olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin