Karabük Postası tarafından
03 Mart, 2023 13:43 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te 13 Otomatik Meteoroloji İstasyonu Var

Karabük Valisi Fuat Gürel, 2023 yılı kurum denetimleri çerçevesinde Karabük Meteoroloji Müdürü Ramazan Karapınar’dan 2022 yılında yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı. Karapınar, Karabük'te 13 adet otomatik meteoroloji istasyonu bulunduğunu belirtti. Meteoroloji Müdürlüğünün Genel Amaçlı Tahminler ve Sektörel Amaçlı Tahminler gerçekleştirdiğini ifade eden Karapınar, "Genel Amaçlı Tahminler günlük saatlik haftalık aylık ve mevsimsel olarak yapılırken Sektörel Tahminler Ulaştırma Tarım Orman ve savunma alanı yer almaktadır. İlimizin en sıcak günü 44.1 derece ile 11.08.1970 tarihinde yaşanmış, en soğuk gün ise-15,1 ile 25.01.1974’tür. 18.06.2021 tarihinde metrekareye 82,6 kilogram yağış alınmış 19.01.2022 tarihinde 70 santimetre kar yağışı yaşanmıştır. 2022 yılında 609,7 milimetre yıllık yağış yaşanmıştır. 2022 yılında Meteoroloji Müdürlüğünden 35 adet bilgi talebi gelmiştir. 2022 yılında toplam 75 adet meteorolojik uyarı verilmiştir. İlimizin rüzgar potansiyeli oldukça düşük olmakla birlikte verimliliği yüzde 15-20 arasındadır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan cep uygulaması sayesinde il ve ilçe merkezlerinde anlık olarak hava tahmini, uydu ve radar görüntüleri ve uyarı bildirimleri görülebilmektedir" dedi. (Halil Kızılyer)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ekim, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak’ta genç madenci trafik kazasında hayatını kaybetti

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde meydana gelen trafik kazasında genç madenci hayatını kaybetti.
Edinilen bilgilere nazaran, ilçeye bağlı Karakoç köyünde ikamet edn ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesinde çalışan 26 yaşındaki Orhan Yıldızöz, dün gece Zonguldak-Bartın Karayolu Karakoç Köyü mevkiinde motosikletiyle kaza yaptı. Kazada ağır yaralanan Yıldızöz, olay yerine çağrılan sıhhat takımları tarafından hastaneye kaldırıldı. Fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Karakoç Köyü nüfusuna kayıtlı olan genç madencinin, geçen yıl TTK’da işbaşı yaptığı öğrenildi. Orhan Yıldızöz’ün cenazesi, öğlen namazını müteakip Karakoç köyü Merkez Mahallesi’nde kılınacak cenaze namazının akabinde toprağa verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin