Karabük Belediyesi’nin öncülüğünde, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Enerjisa iş birliğiyle etraf düzenlemesini içeren 100 milyon TL’lik yatırımın çalışmaları başladı.
Proje çerçevesinde 1.8 kilometre uzunluğunda refüj düzenlemesi yapılarak kaldırımlar büsbütün yenilenip çağdaş aydınlatma direkleri yerleştirilecek. Ayrıyeten peyzaj çalışmaları ve binaların dış cephe düzenlemeleriyle bölge, çağdaş ve estetik bir görünüme kavuşturulacak. Yenileme çalışmalarıyla Karabük halkına daha inançlı, estetik ve konforlu bir ulaşım güzergâhı sunulması hedefleniyor. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projenin değerine dikkat çekerek yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı: “Bu güzergâh, Karabük’ün en ağır ve değerli ulaşım noktalarından biri. Başlattığımız bu proje ile bölgeyi çağdaş, inançlı ve estetik bir hale getireceğiz. Karayolları ve Enerjisa ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği, yalnızca bugünü değil, Karabük’ün geleceğini de inşa etmeye yönelik bir adım. Daha yaşanabilir bir Karabük için çalışmalarımızı tüm gücümüzle sürdüreceğiz.”


Karabük’te 100 milyon TL’lik yatırım çalışmalarına başlandı
Çaycuma Kent Konseyi’nden Kızılay Şubesine Ziyaret
Çaycuma Kent Konseyi heyeti, kısa süre önce faaliyetlerine başlayan Kızılay Çaycuma Şubesi’ni ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.
Kızılay Çaycuma Şube Başkanı İzzet Turpçu tarafından karşılanan heyette, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı İsmail İnam, Kadın Meclisi Başkanı Semra Çakır, Yönetim Kurulu Üyesi ve Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Çetin Verim ve Mihrican Kurt yer aldı.
Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette, ilçede sosyal dayanışmanın güçlendirilmesi, gönüllülük faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ve ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Kızılay’ın afet, yardım ve sosyal destek alanlarında yürüttüğü faaliyetlerin toplum açısından taşıdığı öneme dikkat çekildi.
Kent Konseyi Başkanı İsmail İnam, Kızılay’ın toplumun en köklü yardım kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, Çaycuma’da yeniden teşkilatlanarak faaliyetlerine başlamasının önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. İnam, sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğinin güçlenmesinin ilçedeki sosyal dayanışmaya katkı sağlayacağını vurguladı.
Kızılay Çaycuma Şube Başkanı İzzet Turpçu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kızılay’ın temel amacının ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek olduğunu söyledi. Turpçu, Çaycuma’da gönüllülük çalışmalarını büyütmek ve daha geniş kitlelere ulaşmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
Ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin paylaşılması ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi. Kent Konseyi heyeti, Kızılay Çaycuma Şubesi’ne çalışmalarında başarılar dileyerek yeni dönemin ilçeye hayırlı olmasını temenni etti.

