Karabük’te  10 Kasım Anma Programı belli oldu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Kasım, 2021 11:28 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te  10 Kasım Anma Programı belli oldu

10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ölümünün 83’ncü Yılı Anma Programı belli oldu.  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83’ncü yılı anma programı, 10 Kasım Çarşamba günü saat 08.55’te Karabük Kent Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak. Buradaki törenin ardında programa 100. Yıl Kültür Merkezinde devam edilecek.

  1. Yıl Kültür Merkezinde program saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından şiir ve kompozisyonlar okunacak. Oratoryo sunumu ile devam edecek anma programı Atatürk ve Cumhuriyetin getirdikleri video sunumu ve ödül töreni ile sona erecek.

Yine saat 10.00’de 100. Yıl Kültür Merkezi Fuaye Alanı ile 14.00’de KARES AVM’de  “Atatürk” Temalı resim sergisi açılışı yapılacak.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
amasyada orman haftasi etkinligi cocuk senligine donustu 9MVvzuhx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’da Orman Haftası etkinliği çocuk şenliğine dönüştü

Amasya’da düzenlenen Orman Haftası kutlaması çocuk şenliğine dönüştü. Fidan dikmek için etkinliğe gelen çocuklar hazırlanan parkurlarda unutulmaya yüz tutan geleneksel çocuk oyunlarını da oynama fırsatı buldu. Oluşturulan ormana ‘Gazze Hatıra Ormanı’ ismi verildi.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü’nün çevre yolu mevkiinde düzenlediği etkinliğe okullarından katılan öğrenciler halat çekme, çuval yarışı, yumurta taşıma ve ip atlama gibi oyunları oynayan doyasıya eğlendi. Halat çekme oyununu kaybeden takımı İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Yiğit teselli etti.

Amasya Orman Bölge Müdürü Ferdi Özer, “Geleceğimize nefes olacak çocuklarımızın çevreyi, ormanlarımızı daha iyi tanımaları ve korumaları için programımıza onlara yönelik yaptık. Bizlerin geçmişte oynadığı ve günümüzde unutulmaya yüz tutmuş oyunları ön plana çıkararak örnek olmaya çalıştık” dedi.

Amasya’da ORKÖY kapsamında orman köylülerine geçen yıl sağladıkları 18 milyon TL’lik desteğin bu yıl 21 milyona ulaşacağını anlatan Özer, “Gelecek nesillere çok daha yeşil, temiz ve güzel bir ülke bırakmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin