Slovenya’nın Maribor kentinde ikinci etap kamp çalışmalarını sürdüren Kardemir Karabükspor, kaldığı otelin sahasının iyi olmadığı gerekesiyle kamp yerini değiştirerek Avusturya’ya geçti.
Kardemir Karabükspor Futbol Şube Sorumlusu Tolga Gül, Maribor kentinde kamp yaptıkları otelin sahasının elverişli olmadığından kamp yerini değiştirme kararı aldıklarını söyledi.
4 gündür Slovenya’nın Maribor kentinde ikinci etap kampı yaptıklarını kaydeden Gül, “Kamp yaptığımız otelin saha zemininde ve sulama sisteminde sıkıntılar yaşadık. Sahanın kötü olmasından dolayı oyuncuların sakatlanma riski vardı. Bunu göze alamadık ve kamp yerini değiştirdik. Bu akşam itibari ile Avusturya’nın Bad Radkersburg kasabasına geçtik. Burada daha uygun spor alanları bulunan bir otele yerleştik. Kalan 10 gün burada çalışacağız. Diğer yandan Slovenya’daki hazırlık maçları programımızda bir değişiklik olmadı” dedi.


Karabükspor’da kamp yeri değişti
Kastamonu’da çıkan yangında cami kullanılamaz hale geldi
Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında cami, gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.
Olay, Daday ilçesi Kayı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köy camisinde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Camiden yükselen dumanları fark eden vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine, olay yerine Daday, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinden ekipler ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.
Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın diğer yapılara sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, yarım asırlık cami ile gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.
Yangınla ilgili bilgi veren Kayı Köyü Muhtarı İbrahim Terzi, “Camiye gelip itfaiyeyi aradık. İtfaiye ile Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler geldi, müdahalede bulundu. Camimiz, 1976 yılında yapılmıştır. Caminin yanında morg ve yemekhane var. Onlar da zarar gördü, hepsi yandı. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Yangın kontrol altına alındı ama soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.


