Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Aralık, 2015 13:24 tarihinde yayınlandı
0

Karabükspor’da Elazığ Mesaisi Başladı

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Elvir Baliç: “Hem Kupa hem de Ligde zor maçlar bizi bekliyor. Elazığ’a 3 puan için gideceğiz. Lig bizim için çok daha önemli”
PTT 1 Lig takımlarından lider Kardemir Karabükspor, cuma günü deplasmanda karşılaşacağı Vartaş Elazığspor maçının hazırlıklarına başladı.
Çamlık Sahası’nda, Teknik Direktör Elvir Baliç gözetiminde yapılan idmana sakatlığı bulunan Fatih Candan katılmazken, Kerim Zengin ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.
Baliç, idman öncesi saha ortasında futbolcularla konuştuğu sırada ise kulüp çalışanının sahibi olduğu Karaman isimli köpek sahaya girerek görevlilere zor anlar yaşattı. Futbolcuların arkasında gezindikten sonra aralarından içeriye kadar girerek Baliç’in önünde yere çömelen köpek daha sonra futbolcularla birlikte koşu yapmaya başladı. Davetsiz misafir, güvenlik görevlisi tarafından yakalanarak saha dışına çıkarıldı.
“ELAZIĞ’A 3 PUAN İÇİN GİDECİZ”
Antrenman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Elvir Baliç, sahalarında Şanlıurfaspor karşısında hem puan hem de moral açısından çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.
Deplasmanda ligin güçlü ekiplerinden Vartaş Elazığspor ile kendilerini zor bir maçın beklediğini belirten Baliç, “Her maç zor. Biz de iyi bir ekibiz. Elazığ’a 3 puan için gideceğiz. İyi mücadele ederek sahadan iyi bir skorla ayrılacağız. Son 3 hafta hem kupa hem de ligde zor maçlar bizi bekliyor. En iyi şekilde oyuncuları çıkartmak istiyoruz. Herkese ihtiyacımız var. En iyi takımı sahaya çıkararak bu son 3 haftayı geçeceğiz. Ama şu anda tek düşündüğümüz Elazığspor maçı” dedi.
“LİG BİZİM İÇİN DAHA ÖNEMLİ”
Ziraat Türkiye Kupası kura çekimi sonucu Beşiktaş, 1461 Trabzon ve Sivas Belediyespor ile C Grubu’nda eşleştikleri hatırlatılan Baliç, şunları söyledi:
“Kolay bir grup değil. Zor haftalar bizi bekliyor. Haftada 2 maç oynamak kolay değil. Ancak geniş bir kadromuz var. En iyi kadromuzla mücadelemizi yapacağız. Kupada da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Kupa maçlarını sırf oynamak için oynamayacağız. İyi skorlar alarak gruptan çıkmak istiyoruz. Her iki kulvarda da mücadelemizi en iyi şekilde sürdüreceğiz. Ancak lig bizim için çok daha önemli.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
7 kemerli bir zaman gecidi filmi universite ogrencileriyle bulustu tvY5alkD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

“7 Kemerli Bir Zaman Geçidi” filmi üniversite öğrencileriyle buluştu

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zekayla hazırlanan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine izletildi.

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zeka teknolojisiyle hazırlatılan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi: Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde üniversite öğrencilerle buluşturuldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Taşköprü’nün binlerce yıllık tarihini anlatan yapay zeka filmi öğrencilere izletildi.

“Dünyada çok az örneği bulunan bir çalışmaya imza attık”

Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Türkiye’de bir ilk, dünyada ise çok az örneği bulunan çalışmaya imza attık ve tamamen yapay destekli 14 dakikalık kısa bir filmi hayata geçirdik. Bu filmle amacımız, Pompeipolis’in iki bin yıllık ihtişamını, yedi kemerli köprümüzün tarihe meydan okuyuşunu ve atalarımızın mirasını tüm dünyaya yeniden hatırlatmak ve kayıt altına almaktır” dedi.

“Karakter ve sahne dağılımında çok emek var”

Filmi izleyen Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Sadullah Menekşe ise, “Taşköprü yapay zeka filmini izledik, Taşköprü’yü tanıtan çok güzel bir çalışma olmuş. Yapımcılar yapay zeka ile çok büyük işler çıkarmışlar, gerçekten çok beğendim. Baktığımda sekiz saniyelik videolarla karakter ve sahne dağılımının tutarlılığını sağlamak çok büyük bir emek istiyor. Biz iletişim fakültesi öğrencileri olarak çok beğendik. Bizim işimiz de ileride kamera önünde veya arkasında bu filmleri çekmek olduğu için bizler adına çok güzel bir deneyim oldu” diye konuştu.

Film gösteriminin ardından filmin senaristliğini yapan Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirerek merak edilenleri soru-cevap şeklinde yanıtladı. Etkinliğe, Taşköprü Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Müdürü Lütfi Gültekin, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin