Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Ağustos, 2017 11:19 tarihinde yayınlandı
0

Karabükspor’da Alanyaspor maçı hazırlıkları sürüyor 

Süper Lig’in 3. haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’a konuk olacak olan Kardemir Karabükspor, çalışmalarını sürdürdü.
Akşam saatlerinde Çamlık Sahası’nda Teknik Direktör Erkan Sözeri yönetiminde gerçekleşen antrenmanda, kırmızı- mavili ekip istasyon ve pas çalışmasının ardından şut çalışması yaptı. Sakatlıkları bulunan Hakan Aslantaş ve Ahmet Şahin fizyoterapist eşliğinde çalıştı. Takım Alanya maçının hazırlıklarını tamamlayarak yarın kara yolu ile Ankara’ya geçerek buradan da hava yolu ile Alanya’ya geçecek.
Öte yandan Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, lige iyi bir başlangıç yaptıklarını Alanyaspor maçından puan veya puanlar beklediklerini söyledi. Başkan Tankut, İHA’ya yaptığı açıklamasında iyi gidişatı sürdürmek istediklerini belirterek, “Geçen yıl iç sahada güzel işler yaparken, deplasmanda ise istediğimizi alamıyorduk. Bu sezon deplasmanda maksimum puanlar toplamayı hedefliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
0d704534 1825 4a39 8ac2 4a8506a21437
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
08 Haziran, 2026 15:49 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Trump’ın Çağrısı Sonrası İran ve İsrail’den Ateşkes Adımı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, İsrail ve İran’a yönelik “Ateşi derhal durdurun” çağrısının ardından taraflardan peş peşe gerilimi düşüren açıklamalar geldi. İran, İsrail’e yönelik saldırılarını durdurduğunu açıklarken, İsrail de Trump’ın talebi doğrultusunda İran’a yönelik operasyonlarını askıya aldığını duyurdu.

Yaklaşık 40 gündür devam eden çatışmalarda geçici ateşkese rağmen son günlerde yeniden yükselen tansiyon, tarafların karşılıklı saldırılarıyla kritik seviyeye ulaşmıştı. İran, İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’a yönelik saldırılarına karşılık füze operasyonları düzenlerken, İsrail de İran’ın çeşitli kentlerini hedef almıştı.

İran: Operasyonlarımızı Durdurduk

İran Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, İsrail’e yönelik askeri operasyonların sona erdirildiği belirtilerek, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını yeniden başlatması halinde daha sert karşılık verileceği uyarısında bulunuldu.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan da yaptığı açıklamada, “Hiçbir tehdide karşı geri adım atmayacağız. Diplomasi ve savunma, ulusal gücün iki kanadıdır; ne sahayı terk ettik ne de müzakere masasını” ifadelerini kullandı.

İsrail’den Karşılık Geldi

İsrail basınında yer alan haberlere göre, ABD ve İsrail, arabulucular aracılığıyla İran’a, füze saldırılarını durdurması halinde yeni bir karşı saldırı düzenlenmeyeceği yönünde mesaj iletti.

İsrail medyası ayrıca Başbakan Binyamin Netanyahu ile ABD Başkanı Donald Trump’ın aynı gün içinde ikinci kez telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini öne sürdü. Görüşmenin ardından İsrail’in İran’a yönelik planlanan saldırıları durdurma kararı aldığı belirtildi.

Ateşkes Sonrası Gerilim Yeniden Yükselmişti

İsrail ordusunun Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesinde Hizbullah’a ait altyapıyı hedef almasıyla başlayan yeni gerilim dalgasında en az iki kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. Bunun üzerine İran, İsrail’e füze saldırıları düzenlemiş, İsrail de Tahran, İsfahan, Tebriz, Kerec ve Kirmanşah başta olmak üzere İran’ın çeşitli kentlerini hedef almıştı.

İran Devrim Muhafızları ise İsrail’in Nevatim ve Tel Nof hava üslerine yönelik saldırılar gerçekleştirdiklerini açıklamış, “Tüm senaryolara ve tüm cephelerde geniş çaplı operasyona hazırız” mesajı vermişti.

Husilerden Yeni Tehdit

Öte yandan Yemen’deki İran destekli Husiler de İsrail’e füze saldırıları düzenlediklerini duyurdu. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Kızıldeniz’de İsrail’e ait gemilerin hedef alınacağını belirterek, “İsrail’in denizcilik faaliyetlerine tam ve kesin bir yasak getiriyoruz” açıklamasında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin