Süper Toto Süper Lig ekiplerinden Karademir Karabükspor, ikinci etap kamp çalışmaları için gittiği Hollanda’da ilk antrenmanını yaptı.
Yeni sezon hazırlıklarının ilk etabını Bolu’nun Karacasu Beldesi’nde tamamlayan kırmızı-mavili ekip 2 günlük izinin ardından ikinci etap kamp çalışmaları için Hollanda’ya gitti.
Arnheim bölgesinde yer alan Fletcher Hotel’de kampa giren kırmızı-mavililer, burada ilk antrenmanını yaptı. Teknik Direktör Igor Tudor yönetiminde yaklaşık 1.5 saat süren antrenmanda futbolcular, istasyon ve pas çalışmasının ardından yarım sahada çift kale maç yaptı.
5 Ağustos’a kadar çalışmalarını Hollanda’da sürdürecek olan Kardemir Karabükspor bu süre içerisinde Ado Den Haag, Al-Fateh ve Heracles Almelo takımlarıyla birer hazırlık maçı yapacak.


Karabükspor’da 2. Etap Kamp Çalışmaları Başladı
OTOPARKLAR BOŞ CADDELER DOLU
Karabük şehir merkezinde toplam yaklaşık 4 bin araçlık otopark kapasitesinin bulunduğu belirtilirken, sürücülerin duyarsızlığı yüzünden park sorunu her geçen gün büyüdüğü ifade ediliyor
Karabük’te yıllardır gündemde olan otopark sorunu, mevcut kapasiteye rağmen sürücülerin yanlış park alışkanlıkları nedeniyle büyümeye devam ediyor. Kent genelinde yaklaşık 4 bin araçlık otopark kapasitesi bulunduğu belirtilirken, şehir merkezindeki yoğunluk ve kısa süreli park tercihleri nedeniyle özellikle iş saatlerinde ciddi trafik ve park sıkıntısı yaşanıyor.
Karabük şehir merkezinde bulunan KARES AVM altı, ONEL AVM altı, Çebioğlu İş Merkezi altı, Tüccarlar Kooperatifi altı otoparkları ile eski valilik alanı ve eski Balık Pazarı alt tarafındaki otoparkın önemli bir kapasite oluşturduğu ifade ediliyor. Bunların yanı sıra özel işletmelere ait otoparklar ile cadde üzerindeki park alanları da dikkate alındığında kentte yaklaşık 4 bin araçlık park kapasitesinin bulunduğu bildirildi.
Ancak mevcut kapasiteye rağmen sürücülerin şehir merkezindeki işlerini daha kısa sürede halletmek amacıyla araçlarını iş yerlerine yakın noktalara park etmeye çalışmasının sorunu artırdığı belirtiliyor. Özellikle ana caddelerde ikinci sıra parklar, kısa süreli beklemeler ve gelişigüzel park edilen araçlar nedeniyle trafik akışında zaman zaman ciddi aksamalar yaşandığı gözleniyor.
Öte yandan bazı esnafların da araçlarını gün boyu iş yerlerinin önünde bırakmasının, müşteri park alanlarını daralttığı ve şehir merkezindeki yoğunluğu artırdığı ifade ediliyor. Vatandaşlar, merkezi noktalardaki park alanlarının daha verimli kullanılabilmesi için esnafın ve sürücülerin daha duyarlı davranması gerektiğini dile getiriyor.
Şehir merkezine yakın mahallelerde oturan vatandaşların da kısa mesafeler için araçlarıyla merkeze gelmesinin yoğunluğu artıran etkenlerden biri olduğu kaydediliyor. Bir çok kesim yürüme mesafesindeki bölgelerden araç kullanımının azaltılması ve mevcut otoparkların tercih edilmesi halinde park sorununun önemli ölçüde hafifleyebileceğini belirtiyor.
Yetkililer, özellikle şehir merkezindeki otoparkların tercih edilmesi, cadde üzerindeki uzun süreli parkların azaltılması ve esnafların araçlarını alternatif alanlara bırakmasının park sorununu önemli ölçüde hafifletebileceğini belirtiyor. Vatandaşlar ise denetimlerin artırılması ve bilinçlendirme çalışmalarının yapılması halinde Karabük’teki park sorununun büyük ölçüde çözülebileceği görüşünde birleşiyor.
Öte yandan Karabük’teki park sorununun kapasite eksikliğinden değil, alışkanlık ve duyarsızlıktan kaynaklandığı ifade edilirken, Vatandaşların biraz bilinçlenmesi ve kısa mesafelere yürümesi halinde, şehir merkezinde rahat nefes alınabileceği belirtiliyor.



