Karabükspor’a Tahkim Kurulundan Sevindirici Haber  - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Nisan, 2016 13:49 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabükspor’a Tahkim Kurulundan Sevindirici Haber 

Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Hikmet Ferudun Tankut: “Tahkim Kurulu’ndan Çıkan Karar Bizi Sevindirdi ve Adalet Yerini Buldu”

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Multigroup Alanyaspor maçında çıkan olaylar sonrası Kardemir Karabükspor’a PFDK tarafından verilen 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezasını kaldırdı. Kurul ayrıca kulübe verilen 30 bin TL para cezasını da 80 bin TL’ye çevirdi.
Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, karar sonrası yaptığı açıklamada, “Tahkim Kurulu’ndan çıkan karar bizi sevindirdi ve adalet yerini buldu” dedi.
“KARAR BİZİ SEVİNDİRDİ VE ADALET YERİNİ BULDU”
Kulüp binasında bası açıklaması yapan Başkan Tankut, Alanya maçında ve sonrası çıkan olaylar ve bilhassa Alanyalı oyuncular Sezer Özmen ve Sinan Özkan’ın tahriklerinin olduğunu hatırlatarak, “Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım olayları önlemek için büyük gayretlerimiz oldu. Temsilci raporlarında bunlar görülmesine rağmen PFDK’dan bir maç seyircisiz oynamaz cezası aldık. Tahkim kuruluna başvuruda bulunarak para cezası, erteleme veya duruşmalı talepte bulunmuştuk. Tahkim Kurulu’ndan çıkan karar bizi sevindirdi ve adalet yerini buldu. Olaylar bilinçli bir şekilde provoke edilerek içeride üst üste oynayacağımız ve avantaj sağlayacağımız Elazığ ve Adana maçlarını seyircisiz oynatmaya yönelikti. Amaç bir maç değil iki maçı da seyircisiz oynatmaya yönelikti. Kim ne yaparsa yapsın adalet tecelli etti. 30 bin TL’lik para cezası 80 bin TL’ye çıkarılarak seyircisiz oynama cezamız kaldırıldı. Bu noktadaki haklılığımız yine ortaya çıktı. Çok kritik bir süreçte seyircisiz oynayacağımız maç handikap olacaktı. Bundan sonraki maçlarda çok daha dikkat çekmemiz gerekiyor. Elazığ ve Adana maçları bizim için sıkıntılı virajlar. Takımımıza ve seyircilerimize güveniyoruz. Bir puan öne geçtik ve ipler bizim elimizde. Alacağımız 3 galibiyetle rakiplerimiz ne yaparsa yapsın biz kendi işimize bakacağız. Elazığ maçını aldığımız takdirde ve ardından Adana ve deplasmanda Göztepe maçlarından alacağımız galibiyet bizi sezon sonunda mutlu sona ulaştıracaktır” dedi.
“KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESEBİLECEK KONUMDAYIZ”
Başkan Tankut, 31 maçtır yeterli taraftar desteği bulamadıklarını ve artık ciddi bir şekilde takımın desteğe ihtiyacı olduğunu da kaydederek, “Bu maç bizim için bir dönüm noktası ve stadın tıklım tıklım dolmasını istiyoruz. Elazığ maçında stadın dolması ile bu işin sonuna geldik diye düşüneceğiz. Bu maçta herkesi stada davet ediyoruz. Elazığ maçındaki bir galibiyet bizim mutlu sona ulaşmamızın kıvılcımı olacak. Bu maç dönüm maçı ve Kardemir Karabükspor Süper Lig’i bu maçla yakalayacaksa başka önemli maçımız var mı? Cumartesi günü alacağımız bu galibiyetle pazar günü rakiplerimizin alacağı sonuç bizi ilgilendirmeyecek. Biz artık kendi göbeğimizi kendimiz kesebilecek konumdayız. Buda taraftar ve halkın desteği ile olacak. Bunu esirgemeyeceklerini düşünüyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
recep ucar pazartesi gunu iyi bir sonuc almazsak bugunku mutlulugun bir anlami olmayacak vmCyHSf7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Recep Uçar: “Pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bugünkü mutluluğun bir anlamı olmayacak”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, Samsunspor maçının ardından, “Bugün seyirci mutlu ettik ama pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bence çok bir anlamı olmayacak” dedi.

Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig’in 27. hafta erteleme maçında sahasında Samsunspor’u 4-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, mağlup oldukları maçların telafisi için sahaya çıktıklarını belirterek, “Ben geldikten sonra birçok maç oynadık. Emeğimizin karşılığını alamadığımız maçlarımız oldu ama bugün belki emeğimizin karşılığını aldığımız bir maç oynadığımızı söyleyebilirim. Samsunspor özellikle son yıllarda yaptığı yatırımlarla, oluşturduğu kadroyla geçen sene özellikle inanılmaz başarılar elde ettiler. Bu sene de ülkemizi Konferans Ligi’nde harika bir şekilde temsil ettiler, grubundan çıktılar. Orada 10 maçın 6’sını kazanarak ülkemize ciddi manada puan kazandıran bir ekip. Bu vesileyle onları da bu katkılarından dolayı tebrik ediyorum. İyi oyunculardan oluşan bir ekip. Hem oyuncu gücü hem oyun gücü olan bir ekip. Aslında birbirine yakın iki takımın oyun mantalitesi olan bir takım mücadelesiydi. Onlar da ön alan baskılı oynayan, birebir eşleşmeleri kullanan takımdı. Ama maça baktığımızda son 2 maç belki en azından beraberlik alabileceğimiz maçlardı ama mağlup olmamız bizi biraz olumsuz etkilemişti. Burada telafi etmek istiyorduk. O coşkuyla başladık. 30 dakikalık bölümde çok fazla belki üretemedik ama oyunu ön alanda oynayan, daha çok topa sahip olan, kalesine galiba ilk yarı şut yemedik. Yani çok top getirmeyen ekiptik. Nitekim bu emeklerimizin karşılığını 35 dakikalarda ön alan baskısıyla kazandığımız top sonrası bulduğumuz golle aldık. Sonrasında ikinci ve üçüncü golü bulmamız bizi o anlamda hem rahatlattı hem de içeriye daha iyi bir moralle girmemize vesile oldu. Hedefimiz ikinci yarıyı da kesinlikle ve kesinlikle oyun mantalite değiştirmeden oynamaktı. Yani kalemizden mümkün olduğunca uzakta savunmak istiyorduk ve nitekim ne kadar 3-4 dakika arka arkaya korner kullandılar, onları savunmakta zorlandık ama sonrasında belki ilk atağımızda Agusto ile bulduğumuz 4. golle beraber oyun bizim adımıza daha rahatladı” ifadelerini kullandı.

Pazartesi oynayacakları Gaziantep FK maçının hazırlıklarına hız kesmeden devam edeceklerine değinen Uçar “Bizim için evimizde kazanılan güzel bir galibiyet. Bu sene evimizde ben geldikten sonra sadece Galatasaray’a kaybetmiştik. O anlamda da bizim için değerli. Çok maç oynadık. 14 maçın 6’sını evimizde oynadık. O anlamda zor bir seriden geçiyoruz. Bugün aldığımız galibiyetin mutluluğunu elbette yaşayacağız ama yarın antrenman var. Kesinlikle ve kesinlikle bunun rehavetine kapılmayacağız. Önümüzde 6 maç var. Öncelikle hedefimiz pazartesi günkü Gaziantep maçımız. Bugün seyirci mutlu ettik ama pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bence çok bir anlamı olmayacak. O yüzden yarından itibaren, pazartesi günü Gaziantep maçına aynı şekilde hazırlanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin