Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Ocak, 2023 15:58 tarihinde yayınlandı
0

Karabükspor İçin Adalet Arayışı

Karabükspor Kulüp Başkanı Mehmet Yüksel,  Karabükspor duruşması öncesi açıklama yaptı. Başkan Yüksel; ” Karabükspor’un yaşaması için neler yapabiliriz onun peşindeyiz Suçlularda cezalarını bulursa  adalet yerini bulmuş olacak” dedi.

Karabükspor Kulp Başkanı Mehmet Yüksel, Karabükspor’un görülecek olan duruşması öncesinde Karabük Adliyesi önünde açıklama yaptı. Başkan Yüksel, dolar kurunun 4 TL olduğu dönemde kulübün 190 milyon olduğunu ifade ederek,  “Biz göreve geldiğimizde dolar 4 TL civarında iken kulübün 190 milyon TL civarında bir borcu vardı, bugünkü parayla  baktığınız zaman çok büyük rakamlar, bu borçlar geçmişten gelen borçlar, aynı zamanda eski yönetimden aklanmamış yani ibra almamış yönetimler,  bunların davası peşindeyiz.  Kardemir Karabükspor’un yaşaması için neler yapabiliriz onun peşindeyiz.  Ben sonuna kadar Kardemir Karabükspor’un yaşaması için neler yapmamız gerekiyorsa mücadelesini  vereceğim, yeter ki beni yalnız bırakmayın, şehri birleştirdiğim zaman bunların hepsi  çözülecekti, İnşallah suçlularda cezalarını bulursa  adalet yerini bulmuş olacak” dedi.  Karabükspor Başkanı Mehmet Yüksel’den sonra söz alan Gazetesi ve spor muhabiri Mustafa çevik ise yaptığı açıklamada, davaya dışarıdan gelen avukatların adeta Karabüklülerle alay ettiğini belirterek, Karabük Baro Başkanına da tepki gösterdi. Baro Başkanının kendisinin değil de stajyer avukatını gönderdiğini belirten çevik; “Davaya dışarıdan gelen avukatlar bizim doğduğumuz şehirde  bizimle alay edercesine gülüyorlar. Bu şehrin tek sosyal aktivitesi Kardemir Karabükspordu.  Buradan Karabük Baro Başkanına sesleniyorum. Bugün burada yanımızda olmayacaksan hiç bir zaman olma, bugün bizim yanımızda yoksun yine yoksun, stajyer avukatını yolluyorsun. Karabük maalesef sahipsiz. Bugün ilk defa bu kadar kalabalığı görüyoruz bunun  artarak devam etmesini istiyoruz. Sayın Mehmet Ali Şahin, CHP’lisi, AK Partilisi, İYİ Partilisi sadece seçim zamanı oy istemeyin insanlardan şehrin tek sosyal aktivitesine de sahip çıkalım” dedi.

Karabükspor duruşması öncesi bir çok STK Başkanı ve Yöneticisinin yanı sıra bazı siyasi partilerin başkanlarının da destek için adliye önüne geldiği görüldü.

Mehmet Yüksel’in açıklaması sırasında bir grup Mavi ateş taraftarları da meşaleler yakarak “Karabük burada Feridun nerede” sloganları atması dikkatleri çekti. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
swws
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
26 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Karabük’te Kurban Bayramı Tedbirleri Alındı

Karabük’te Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmesi için güvenlik güçleri tarafından tüm tedbirler alındı. Bayram Namazı 05.57’de kılınacak, bayramlaşma programı ise Bayramın ikinci günü Yenişehir Havuzlu Bahçede saat 12.00’de yapılacak

Karabük’te vatandaşların sağlıklı, huzur ve güvenli bir şekilde Kurban Bayramı geçirmesi için emniyet birimleri tarafından tüm tedbirlerin alındığı bildirildi.

27 Mayıs Çarşamba  günü  idrak edeceğimiz Kurban Bayramı nedeniyle Karabük il genelinde Emniyet, Jandarma, Belediye, Sağlık Hizmetleri, Enerjisa, PTT, Defterdarlık ve İlçe Kaymakamlıkları tarafından halkın huzur içinde bir bayram geçirmesi için gerekli tedbir ve önlemler alındı.

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada;  Karabük halkının huzurlu, güvenli ve iyi bir bayram tatili geçirmesi için gerekli tedbir ve önlemlerin alındığı açıklandı. Emniyet, Jandarma, Belediye, Sağlık Hizmetleri, Enerjisa, PTT, Defterdarlık ve İlçe Kaymakamlıkları tarafından vatandaşların, Kurban Bayramı tatilini huzur ve güven ortamı içerisinde geçirebilmeleri amacıyla tedbirler alındığı kaydedildi. Polis sorumluluk alanı dışında kalan sahada gerekli önlemler İl Jandarma Komutanlığınca alınacak.

Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak olan il merkezinden ilçelere ve ilçeler arasındaki trafik akışını rahatlatıcı gerekli önlemler alınacak. Gerekirse ek güvenlik tedbirleri de alınacak. Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak olan şehir içi ve şehirlerarası trafiğini rahatlatacak otobüs terminali ve garda gerekli ek önlemler alınacak.

KURBANLIK HAYVAN DENETİMLERİ

Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvanların sevklerinin kontrol ve denetimi açısından İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile Belediye Zabıtası gibi tüm kolluk kuvvetleri sıkı bir işbirliği ve koordinasyon halinde olacak, kaçak hayvan hareketlerine karşı düzenlenen yol kontrol ve denetimlerin sayısı artırılacak. İl ve ilçeler arası sevki talep edilen fakat kümelenerek tanımlanmamış, veri tabanına kaydedilmemiş ve yanlarında pasaportları bulunmayan kurbanlık sığır cinsi hayvanların sevklerine izin verilmeyecek. Hayvanların nakil vasıtalarına aşırı yüklenmelerine, nakliye sırasında yaralanma veya gereksiz yere acı ve ıstırap çekmelerine neden olabilecek nakil vasıtaları ile sevklerine izin verilmeyecek.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ TEDBİRLERİ

Kurban Bayramı öncesinde ve Kurban Bayramı süresince Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün sorumluluğunda ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürlerinin koordinasyonunda İl ve İlçe Müdürlüklerinde yeterli sayıda araç ile nöbetçi veteriner hekimler görevlendirilecek.

Kurbanlık kesimi yapılacak özel işletmeler belirlenecek ve denetlemesi yapılacak.

Kurbanlık hayvan satış yerleri Belediye ile müşterek olarak her gün sabah ve akşam olmak üzere iki kez usulüne uygun olarak temizlenerek dezenfekte edilecek.

SAĞLIK HİZMETLERİ AKSAMAYACAK

Bayram tatili süresince hastanelerde nöbetçi doktor ve yeteri kadar yardımcı sağlık personeli bulundurulacak. Nöbetçi eczanelerin tespiti ile açık bulundurulmaları sağlanacak. Yeteri kadar ambulans ve şoför tefriki ile diğer tedbirler İl Sağlık Müdürlüğünce bir plan dahilinde hazırlanacak.

BELEDİYE HİZMETLERİ AKSAMAYACAK

Kurban Bayramı nedeniyle Belediye Başkanlığınca zabıta, itfaiye, temizlik ve su hizmetleri ile piyasa ve işyerlerinin denetim konuları hususundaki çalışmalar özel olarak, fiyat ve kalite denetimleri için esnaf odaları ile iş birliğine gidilecek. Belediye otobüsleri geç vakitlere kadar ulaşımı sağlayacak, Defterdarlık tarafından eğlence yerlerinin denetimi, Vergi Denetmenlerince sağlanacak. Enerjisa tarafından şehre kesintisiz ve yeterli güçte elektrik verilmesi için gereken önlemler alınacak. Meydana gelebilecek arızalara ve elektrik kesintilerine karşı yeteri kadar ekip ve teknik personel görev başında bulundurulacak. PTT Baş Müdürlüğü tarafından vatandaşların haberleşme hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için uygun görülecek tedbirler alınacak. Meydana gelebilecek arızalara karşı yeteri kadar ekip ve teknik personel görev başında bulundurulacak. Belirtilen konuların yanında her kurum kendi alanına giren hususlarda ihtiyaç duyulması halinde ilave tedbirleri alacak ve herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmeyecek.

İLGİLİ BİRİMLER 24 SAAT GÖREVDE OLACAK

Kurban Bayramı süresince Karabük Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı birimlerin 24 saat görev yapacakları, herhangi bir olayda ise vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunabilecekleri belirtildi. Belediye Birimlerinin 24 saat çalışacak ve Belediyeyi ilgilendiren konularda yine 112 Acil Çağrı merkezinin aranabileceği belirtildi.  Vatandaşlardan  ayrıca, herhangi bir yangın olayında da  112 Acil Çağrı Merkezi aramaları istendi. Kaymakamlıklarca, Kurban  Bayramı nedeniyle vatandaşların huzur ve güvenliğine yönelik benzer önlemler ilçeler itibariyle planlanacak.

BAYRAMLAŞMA PROGRAMI BAYRAMIN 2. GÜNÜ YAPILACAK

Kurban Bayramında Karabük’te  yapılacak olan resmi bayramlaşma töreni ise Bayramın 2. günü olan 28 Mayıs Perşembe günü  saat 12.00’de Yenişehir Havuzlu Bahçede yapılacak. Bayramlaşma programına; Karabük Valisi Oktay Çağatay başta olmak üzere Milletvekilleri ve İl Protokolü ile vatandaşlar katılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin