Karabük Postası tarafından
29 Eylül, 2018 12:58 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabüklüler Vakfında yeni yönetim

Karabüklüler Vakfında, Başkan Niyazı Güneş ve Başkan Vekili Cumhur Ünal’ın Milletvekili seçilmesi nedeni ile Olağanüstü Genel Kurul kararı alınmasının ardından yönetim kurulu yapılan seçimle değişti. Merkezi Ankara’da bulunan vakıf merkezinde Divan Başkalığını eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in yaptığı olağanüstü genel kurul toplantısında Vakıf Başkanlığına Nizamettin Yücel seçildi. Karabüklüler Vakfı Başkanı Nizamettin Yücel, yaptığı konuşmada geçmiş dönemde görev yapan yönetim kuruluna ve Başkanı Niyazi Güneş’e yaptıkları çalışmalardan ve hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Yücel, “ Hemşerilerimizi bilgilendirmek isterim ki; Karabüklüler Vakfı, güçlü ve kucaklayıcı bir Vakıf olmuştur ve bunu artırarak yoluna devam edecektir. Bunu herkesin bilmesini isterim. Yönetim Kurulu'na baktığımız zaman çok deneyimli bir kuruldur. Vakfımız belli prensiplerle yürüyen, gayesi sadece vakfımız senedinde belirtilen amaçlar doğrultusunda hizmet olan, siyaset üstü bir vakıftır. O anlamda hiç kimsenin kuşkusu olmasın vakfımızın genel prensipleri doğrultusunda yönetim anlayışımızın olacağını hepinizin bilmesini isterim." dedi. "Karabüklüler vakfı önemli projeler gerçekleştirecektir" Yücal, dün olduğu gibi bugün de Vakfı daha ileriye taşımanın gayreti içerisinde olacaklarını kaydederek, “ Tüm çalışma arkadaşlarıma bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum. İnanıyorum ki yönetimimizce önemli projeler hayata geçirilecektir. Genel kurulumuzun memleketimize, hemşerilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Mütevelli Heyetimize bizlere göstermiş oldukları güven ve destek için teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi. Olağanüstü genel kurul sonrası Vakfın mütevelli heyet yönetiminde başkanlığa Mehmet Ali Şahin, başkan yardımcısı Niyazi Güneş ve genel sekreter Mehmet Ceylan oldu. Nizamettin Yücel’in başkanlığındaki vakfın yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: “ Başkan vekili Cahit Korkmaz, Genel sekreter Cem Gündoğdu, Mali Sekreter Gürkan Özcan ile üyeler Osman Kahveci, Hasan İpek ve Özer Kontoğlu, denetim kurulu Muharrem Akkaya, Osman Özer Özkan ve İsmail Hakkı Demir”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2025 08:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Minik Semih’in organları 3 çocuğa umut oldu

Sinop’un Ayancık ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçiren 9 yaşındaki minik Semih’in, kaldırıldığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde beyin vefatı gerçekleşti. Minik Semih’in ailesi tarafından bağışlanan organları 3 çocuğa umut oldu.
11 Haziran Salı günü Sinop’un Ayancık ilçesinde serinlemek için denize giren 9 yaşındaki Semih Efe Ö., bir müddet sonra suda çırpınmaya başladı. Etraftakilerin yardımıyla denizden çıkarılan küçük çocuk, olay yerinde yapılan birinci müdahalenin akabinde Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ağır bakım ünitesinde hayat çabası veren Semih’in beyin vefatı gerçekleşti. Acılı aile, çocuklarının organlarını bağışlama kararı aldı. Semih’in 2 böbreği ve karaciğeri OMÜ’de Genel Cerrahi Ana Bilim Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kağan Karabulut koordinasyonunda yapılan ameliyatla alındı. Böbrekler Ankara’da, karaciğer ise Bursa’da organ bekleyen 3 çocuğa nakledilecek.
OMÜ Organ Nakli Koordinatörü Hemşire Birgül Tan, "11 Haziran’da boğulma nedeniyle gelen çocuğumuz maalesef bugün beyin mevti tanısı aldı. Yapılan görüşmede ailesi gönüllülük yaparak karaciğer ve böbreklerini bağışladı. Organları tekrar kendisi üzere olan çocuklara gidecek. Böbrekler Ankara’ya, karaciğer ise Bursa Uludağ’da bir çocuğa nakil olacak. Aileye teşekkür ediyoruz. Herkesin bu hususta hassas olmasını istiyoruz. Organ bağışı hayat kurtarır" dedi.
Organlar, Ulusal Medikal Kurtarma Grubu (UMKE) aracıyla taşınarak Samsun-Çarşamba Havalimanı’na götürüldü. Oradan uçakla nakil yapılacak vilayetlere gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin