Darıca Belediyesi 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması gecesinde binlerce Karabüklü vatandaş Darıca’da bir araya geldi.
Yöresel sanatçıların konseriyle başlayan gecenin açılış konuşmasını yapan Karabüklüler Dernek Başkanı Zuhuri Yakın, “Dernek yönetimi olarak her platformda Karabük’ü tanıtmak için çalışıyoruz. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen şehirler ve kültürler kaynaşmasında da Karabük’ü en iyi şekilde temsil etmek için çalıştık. Bu güzel ortamı bizlere sunarak memleketimizi tanıtma imkanı veren Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak başta olmak üzere herkese teşekkür ediyor hepinize iyi eğlenceler diliyorum’ ’diyerek konuşmasını tamamladı.
Programda bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise programa katılan tüm konulara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Batı Karadeniz’in güzel şehri, Türkiye tarihinde sanayileşmeyi simgeleyen Türkiye’nin ilk entegre demir çelik tesisinin kurulduğu, Safranbolu evleriyle ve antik kenti ile dünya miras şehri unvanını almış, dünyaca ünlü lokumu ve bandırma yemeği ile bir lezzet durağı, toprağın alın teriyle çelik olduğu cennetten bir köşe olan güzel şehir Karabük’ün güzel insanları, gecemize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Dokuzuncusunu düzenlediğimiz Şehirler ve Kültürler kaynaşmasında her gece bir farklı ilimizin kültürünü tanıyoruz. Ülkemizin mozaiğini, kültürünü ve güzelliklerini Darıcamıza taşıyarak bu güzelliği Darıca Sahilinde sizlerle birlikte yaşıyoruz. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması programınıza göstermiş olduğunuz ilgi ve katılımdan dolayı tüm hemşehrilerime teşekkür ediyor, herkese iyi eğlenceler diliyorum. dedi.
Selamlama konuşmalarının ardından dernek yönetimi tarafından protokol üyelerine plaket takdimi yapıldı. Gece Elif Dikmen, Ahmet Baydaroğlu ve Sami Yalçın’ın söylediği birbirinden güzel türkülerle devam ederken, vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlendiler.


Karabüklüler Darıca’da buluştu
Siber dolandırıcılık operasyonunda 18 kişi tutuklandı
Karabük merkezli yürütülen siber dolandırıcılık operasyonunda, yatırım vaadiyle vatandaşları dolandırdığı belirlenen 18 şüpheli tutuklandı.
Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile ilgili şube müdürlüklerince müşterek gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, sosyal medya üzerinden yatırım yaparak yüksek kazanç elde etme vaadiyle dolandırıcılık yapan şebekeye yönelik operasyon düzenlendi.
Edinilen bilgilere göre, Karabük’te bir vatandaşın yaklaşık 4 milyon lira dolandırıldığı yönündeki ihbarı üzerine ekipler tarafından 10 ay süren planlı çalışma başlatıldı. Yapılan incelemelerde şüphelilerin, sosyal medya üzerinden verdikleri reklamlarla vatandaşları sahte yatırım sistemlerine yönlendirdiği belirlendi.
Şüphelilerin, oluşturdukları kayıt formları aracılığıyla ulaştıkları kişilerle E-Sim üzerinden alınan sanal numaralar kullanılarak WhatsApp üzerinden iletişime geçtiği, mağdurlara sahte yatırım uygulamaları indirterek yatırım danışmanlığı adı altında yönlendirmelerde bulunduğu tespit edildi. Zanlıların, ilk aşamada küçük miktarlarda kâr payı göndererek güven kazandıkları, daha sonra ise yüksek kazanç vaadiyle yüklü miktarlarda para topladıkları öğrenildi.
Elde edilen suç gelirlerinin paravan şirketler aracılığıyla farklı şahıs hesaplarına aktarıldığı, ardından kripto para borsaları üzerinden işlem yapılarak suç gelirlerinin aklanmaya çalışıldığı belirlendi.
Soruşturma kapsamında toplam 28 şüpheli hakkında işlem başlatılırken, şüphelilerin Karabük ile birlikte 38 ilde 46 kişiyi toplam 87 milyon lira dolandırdığı ortaya çıktı.
Şüphelilerin yakalanmasına yönelik 13 Mayıs 2026 tarihinde Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Ankara, Antalya, Gaziantep ve Mersin’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan 27 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Şüphelilerden 7’si savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 2 kişi adli kontrol şartıyla salıverildi. Mahkemeye çıkarılan 18 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Firari 1 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

