Darıca Belediyesi 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması gecesinde binlerce Karabüklü vatandaş Darıca’da bir araya geldi.
Yöresel sanatçıların konseriyle başlayan gecenin açılış konuşmasını yapan Karabüklüler Dernek Başkanı Zuhuri Yakın, “Dernek yönetimi olarak her platformda Karabük’ü tanıtmak için çalışıyoruz. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen şehirler ve kültürler kaynaşmasında da Karabük’ü en iyi şekilde temsil etmek için çalıştık. Bu güzel ortamı bizlere sunarak memleketimizi tanıtma imkanı veren Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak başta olmak üzere herkese teşekkür ediyor hepinize iyi eğlenceler diliyorum’ ’diyerek konuşmasını tamamladı.
Programda bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise programa katılan tüm konulara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Batı Karadeniz’in güzel şehri, Türkiye tarihinde sanayileşmeyi simgeleyen Türkiye’nin ilk entegre demir çelik tesisinin kurulduğu, Safranbolu evleriyle ve antik kenti ile dünya miras şehri unvanını almış, dünyaca ünlü lokumu ve bandırma yemeği ile bir lezzet durağı, toprağın alın teriyle çelik olduğu cennetten bir köşe olan güzel şehir Karabük’ün güzel insanları, gecemize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Dokuzuncusunu düzenlediğimiz Şehirler ve Kültürler kaynaşmasında her gece bir farklı ilimizin kültürünü tanıyoruz. Ülkemizin mozaiğini, kültürünü ve güzelliklerini Darıcamıza taşıyarak bu güzelliği Darıca Sahilinde sizlerle birlikte yaşıyoruz. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması programınıza göstermiş olduğunuz ilgi ve katılımdan dolayı tüm hemşehrilerime teşekkür ediyor, herkese iyi eğlenceler diliyorum. dedi.
Selamlama konuşmalarının ardından dernek yönetimi tarafından protokol üyelerine plaket takdimi yapıldı. Gece Elif Dikmen, Ahmet Baydaroğlu ve Sami Yalçın’ın söylediği birbirinden güzel türkülerle devam ederken, vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlendiler.


Karabüklüler Darıca’da buluştu
YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı
Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.
Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.
Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.
İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.


