Karabük'e Yeni Yatırımlar Geliyor! - Karabük Haber Postası
ca2 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
21 Mart, 2025 13:51 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’e Yeni Yatırımlar Geliyor!

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Karabük’e gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, önümüzdeki dönemde daha nitelikli ve yüksek katma değerli üretim konusunda demir çelik sektöründe yeni adımlar atacaklarını ifade ederek, “Yine orman ürünlerinde, enerjide ve mobilya sektörlerinde Karabük’ü çok daha güçlü şekilde destekleyeceğiz” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Karabük’te, iş insanları ve sanayicilerle iftar programında bir araya geldi. Bakan Kacır, burada yaptığı konuşmada, Karabük’te sıcak daldırma galvaniz tesisinin hayata geçirileceğini ve orman ürünlerine yönelik yeni yatırımların da şehre kazandırılacağını açıkladı.

Bakan Kacır, son 22 yılda Karabük’te toplam 240 yatırım için teşvik belgesi düzenlendiğini belirterek, 29 milyar liralık yatırım ve 6 bin 700’den fazla istihdamın önünü açtıklarını ifade etti. Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi’ni Karabük’e kazandırdıklarını vurgulayan Kacır, KARDEMİR’in geçen yıl endüstri bölgesi ilan edildiğini hatırlattı.

KOSGEB desteklerinden yararlanan işletmeler konusunda da bilgiler veren Bakan Kacır, 1990-2002 döneminde destek alan işletme sayısının oldukça düşük olduğunu, ancak iktidarları döneminde 4 bin 400’den fazla KOBİ’nin KOSGEB’den toplam 733 milyon lira destek aldığını belirtti.

Ayrıca, Karabük’e Teknopark, AR-GE merkezi ve tasarım merkezi kazandırdıklarını dile getiren Bakan, TÜBİTAK eliyle kentte 104 bilimsel projeye, 895 bilim insanına 452 milyon lira katkı sunduklarını, ayrıca her yaştan vatandaşın bilimsel bilgiyi deneyimleyerek öğrenebileceği bir bilim merkezini de Karabük’e kazandırdıklarını söyledi.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı aracılığıyla Karabük’te 205 projeye toplam 557 milyon lira destek verdiklerini belirten Bakan Kacır, önümüzdeki dönemde özellikle demir çelik sektöründe daha nitelikli ve yüksek katma değerli ürün üretimini desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Karabük’ün orman ürünleri, enerji, makine ve mobilya gibi sektörlerde yüksek kalite ve verimlilikle üretim yaparak marka haline geleceğini ifade eden Bakan Kacır, teşvik sisteminde yeni adımlar atacaklarını ve yerel kalkınma hamlesi programını başlatacaklarını belirtti. Bakan Kacır, “Biz bu yolculukta bütün şehirlerimizin bu yarışa dahil olmasını ve en hızlı şekilde Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmeye dönük projeleri hep birlikte hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, AK kadrolarımızla, sizlerin heyecanı ve enerjisiyle inşallah Türkiye’ye yeni başarı hikayeleri kazandırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”  dedi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonspor super ligin kafa golu rekortmeni oldu S81Zzz5v
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzonspor, Süper Lig’in ’kafa golü’ rekortmeni oldu

Trendyol Süper Lig’de hücum gücüyle öne çıkan Trabzonspor, attığı 58 golün 20’sini kafa vuruşlarıyla kaydederek, ’bir sezonda en fazla kafa golü atan takım’ ünvanının sahibi oldu. Ligde bu alanda bir önceki rekor 19’ar kafa golüyle yine bordo-mavili takım ve Beşiktaş’a aitti.

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında deplasmanda Konyaspor’a 2-1 mağlup olan Trabzonspor, Galatasaray maçı sonrası oynadığı 3 maçı kazanamadı. Alanyaspor ve Başakşehir ile 1-1 berabere kalan bordo-mavililer Konyaspor’a ise mağlup oldu. Takımın tek golü ise Augusto’nun kafasından geldi. Kafa vuruşlarıyla skor üretmeye devam eden bordo-mavililer, henüz sezon tamamlamadan kafa ile attığı gol sayısını 20’ye çıkardı ve bu alanda Süper Lig’de rekor kırdı.

2.01’lik Onuachu kafa ile daha çok attı

Sakatlığı nedeniyle Alanyaspor maçında forma giyemeyen Paul Onuachu, son 2 haftada Başakşehir ve Konyaspor kalelerini boş geçti. Trabzonspor’un hava toplarındaki üstünlüğünün en önemli etkenlerinden birisi olan 2.01’lik Nijeryalı golcü, 22 golle ligde krallık yarışında zirvede yer alırken, söz konusu gollerin 9’unu kafa ile kaydetti. 6 penaltı golüne imza atan Onuachu, 7 golü ise ayak ile attı.

Onuachu’yu, Augusto takip etti. 5 kafa golü atan Brezilyalı futbolcunun yanı sıra savunmadan hücuma destek veren Nwaiwu 3, Stefan Savic ve Ozan Tufan 1’er gole imza attı. Sezon içinde takımdan ayrılan Sikan da 1 kez kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı.

Gollerin yaklaşık yüzde 34 kafa ile geldi

Uzun boylu ve fiziksel olarak güçlü oyuncularını etkili kullanan Trabzonspor, özellikle duran toplarda ve kenar ortalarında rakip savunmalara zor anlar yaşattı. Hava toplarındaki bu üstünlük, skorlara da yansıdı. Bordo-mavililer birçok maçta kilidi açan ya da sonucu belirleyen golleri kafa vuruşlarıyla buldu. Karadeniz ekibi gollerin yaklaşık yüzde 34’nü hava toplarından buldu.

Rekoru ele geçirdi

Trendyol Süper Lig’de daha önce bir sezonda en fazla kafa golü atan takımlar arasında 2014-2015 sezonunda Trabzonspor ve 2017-2018 sezonunda Beşiktaş, 19’ar golle zirvede yer alıyordu. Bordo-mavililer, bu sezon kaydettiği 20 kafa golüyle söz konusu eşiği aşarak rekorun yeni sahibi oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin