Reklam
Reklam
ca2 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
21 Mart, 2025 13:51 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’e Yeni Yatırımlar Geliyor!

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Karabük’e gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, önümüzdeki dönemde daha nitelikli ve yüksek katma değerli üretim konusunda demir çelik sektöründe yeni adımlar atacaklarını ifade ederek, “Yine orman ürünlerinde, enerjide ve mobilya sektörlerinde Karabük’ü çok daha güçlü şekilde destekleyeceğiz” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Karabük’te, iş insanları ve sanayicilerle iftar programında bir araya geldi. Bakan Kacır, burada yaptığı konuşmada, Karabük’te sıcak daldırma galvaniz tesisinin hayata geçirileceğini ve orman ürünlerine yönelik yeni yatırımların da şehre kazandırılacağını açıkladı.

Bakan Kacır, son 22 yılda Karabük’te toplam 240 yatırım için teşvik belgesi düzenlendiğini belirterek, 29 milyar liralık yatırım ve 6 bin 700’den fazla istihdamın önünü açtıklarını ifade etti. Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi’ni Karabük’e kazandırdıklarını vurgulayan Kacır, KARDEMİR’in geçen yıl endüstri bölgesi ilan edildiğini hatırlattı.

KOSGEB desteklerinden yararlanan işletmeler konusunda da bilgiler veren Bakan Kacır, 1990-2002 döneminde destek alan işletme sayısının oldukça düşük olduğunu, ancak iktidarları döneminde 4 bin 400’den fazla KOBİ’nin KOSGEB’den toplam 733 milyon lira destek aldığını belirtti.

Ayrıca, Karabük’e Teknopark, AR-GE merkezi ve tasarım merkezi kazandırdıklarını dile getiren Bakan, TÜBİTAK eliyle kentte 104 bilimsel projeye, 895 bilim insanına 452 milyon lira katkı sunduklarını, ayrıca her yaştan vatandaşın bilimsel bilgiyi deneyimleyerek öğrenebileceği bir bilim merkezini de Karabük’e kazandırdıklarını söyledi.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı aracılığıyla Karabük’te 205 projeye toplam 557 milyon lira destek verdiklerini belirten Bakan Kacır, önümüzdeki dönemde özellikle demir çelik sektöründe daha nitelikli ve yüksek katma değerli ürün üretimini desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Karabük’ün orman ürünleri, enerji, makine ve mobilya gibi sektörlerde yüksek kalite ve verimlilikle üretim yaparak marka haline geleceğini ifade eden Bakan Kacır, teşvik sisteminde yeni adımlar atacaklarını ve yerel kalkınma hamlesi programını başlatacaklarını belirtti. Bakan Kacır, “Biz bu yolculukta bütün şehirlerimizin bu yarışa dahil olmasını ve en hızlı şekilde Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmeye dönük projeleri hep birlikte hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, AK kadrolarımızla, sizlerin heyecanı ve enerjisiyle inşallah Türkiye’ye yeni başarı hikayeleri kazandırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”  dedi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda kiraathaneden 12 bin lira calan supheli tutuklandi eMUqcUZK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da kıraathaneden 12 bin lira çalan şüpheli tutuklandı

Bolu’da bir kıraathaneden 12 bin lira çaldığı belirlenen şüpheli, JASAT ekiplerinin güvenlik kameraları ve PTS kayıtları üzerinden yürüttüğü çalışma sonucu Zonguldak’ta yakalanarak tutuklandı.

Olay, 24 Mayıs tarihinde Mengen ilçesine bağlı Gökçesu beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, beldede bulunan bir kıraathaneden 12 bin lira nakit para çalındı. Hırsızlığı fark eden işletme sahibi, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) koordinesinde geniş çaplı çalışma başlatıldı. Jandarma ekipleri tarafından olay yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları ile Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtları incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda şüphelinin kimliği tespit edildi. Şüpheli O.G.’nin farklı illerde meydana gelen benzer iş yerinden hırsızlık olaylarına da karıştığı belirlendi. Jandarma ekiplerince Zonguldak’ın Devrek ilçesinde yakalanarak gözaltına alınan şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan O.G., tutuklanarak Gerede L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Şüphelinin üzerinde ele geçirilen ve hırsızlığa konu olan 12 bin lira ise Mengen İlçe Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin