blank
Berkay Doğan tarafından
04 Mayıs, 2025 13:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’e Yeni Sağlık Personeli Takviyesi

Karabük ve ilçelerinde sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla yeni sağlık personeli atamaları gerçekleştirildi.

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan 122. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) Kurası kapsamında kente toplamda 43 sağlık personelinin atandığını açıkladı.

Atamalar çerçevesinde Karabük ve bağlı ilçelere 7 uzman hekim, 8 pratisyen hekim ve 28 sağlık işçisi kadrosu tahsis edildi. Böylece Karabük’e 15 hekim ve 28 sağlık personeli atanmış oldu.

Milletvekili Keskinkılıç yaptığı açıklamada, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanımız Sayın Kemal Memişoğlu’na ve Bakanlığımıza bu atamalar dolayısıyla teşekkür ediyorum. Tüm hemşehrilerime sağlık ve afiyet diliyorum. Karabük’ümüze hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Yeni atamalarla birlikte Karabük’te sağlık hizmetlerinin daha etkin ve ulaşılabilir hale gelmesi hedefleniyor.

Bu gelişme, özellikle doktor ve sağlık personeli eksikliği yaşanan bölgelerde büyük bir memnuniyetle karşılandı. Atanan personelin önümüzdeki günlerde görevlerine başlaması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
30 Aralık, 2025 00:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

“Şov Değil, Sorumluluk Zamanı”

AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı M. Yasin Aydın, son günlerde etkisini artıran yoğun kar yağışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Aydın, kar yağışı gibi tüm toplumu ilgilendiren ortak bir meselenin algı yönetimine dönüştürülmesini eleştirerek, bunun sorumluluktan kaçmak anlamına geldiğini ifade etti.

Yoğun kar yağışının bahane değil, sorumluluk alma zamanı olduğunu vurgulayan Aydın, bu sürecin algı çalışmaları, şov ya da siyasi vitrin faaliyetleriyle geçiştirilemeyeceğini belirtti. Vatandaşların güvenliği, ulaşımı ve günlük yaşamının aksamamasının, görev ve yetki sahibi kurumların asli sorumluluğu olduğunu dile getirdi.

Kar yağışının normalin üzerinde olduğunun açık olduğunu belirten Aydın, asıl sorgulanması gereken konunun “hazırlıklıyız” denilen bir süreçte sahada yaşanan ciddi aksaklıklar olduğunu söyledi. Bir gün önce kendi yetki alanı dışında yapılan çalışmaların medyada paylaşılmasını eleştiren Aydın, ertesi gün kendi sorumluluk sahalarında yaşanan yetersizliklerin yalnızca hava şartlarına bağlanmasının kamu vicdanında karşılık bulmadığını ifade etti.

Vatandaşın karşı karşıya kaldığı tablonun net olduğunu belirten Aydın, “Şov var, hizmet yok. Paylaşımlar var, sahada karşılığı yok” ifadelerini kullandı.

Amaçlarının polemik üretmek olmadığını vurgulayan Aydın, muhalefet sorumluluğunun hataları görmezden gelmek değil, vatandaş adına yüksek sesle dile getirmek olduğunu söyledi. Karabük ve Safranbolu’nun bu şehirde yaşayan herkes için var olduğunu belirten Aydın, yetki alanı ve kurum ayrımı yapılarak mazeret üretilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

“Nerede bir vatandaş mağdur ediliyorsa, sorumluluk oradadır” diyen Aydın, her yere yetişilemediği ortadayken “her yere yetişiyoruz” algısı oluşturulmasının doğru olmadığını ifade etti. Vatandaşın bu süreçte mazeret değil, icraat beklediğini söyleyen Aydın, suçu hava şartlarına atmanın kolay, krizi yönetmenin ise zor olduğunu dile getirdi.

Aydın açıklamasını, “Devlet ciddiyeti fotoğrafla değil, sahadaki sonuçla ölçülür. Bahane üretenlerin değil, çözüm üretenlerin yanındayız. Algı yapanların değil, sahada çalışanların tarafındayız. Kar yağışı geçer; ancak vatandaşın hafızasında bu süreçte kimin ne yaptığı kalır” sözleriyle tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin