Karabük PTT Baş Müdürü Ceyhan Yıldırım’ın Ankara PTT Genel Müdürlüğüne Müşavir olarak atanmasından sonra boşalan Karabük PTT Baş Müdürlüğüne Muhterem Demir atandı. Bayan PTT Başmüdürü Muhterem Demir Karabük’e atanmasının ardından Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’u ziyaret etti. Ziyaret sırasında göreve yeni başladığını ve çevreyi tanımaya çalıştığını, bu vesile ile Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile tanışmak için ziyarete geldiğini ifade eden Demir, “Safranbolu anlatılan ve takip ettiğimin de üzerinde çok güzel bir şehir. Fırsat buldukça bu güzel tarihi dokuyu gezeceğim. Belediyemiz de başkanımızın önderliğinde güzel projelere imza atmış. Hem bu güzel çalışmalardan dolayı hem de göreve yeniden seçilmesinden dolayı kendisini tebrik ediyorum. İnşallah birlikte de güzel çalışmalar yapacağız” dedi. Başkan Aksoy ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, ” Bende Sayın Başmüdürümüz Muhterem Demir hanımefendiye ve geçtiğimiz aylarda Safranbolu şubesinde göreve Şube Müdürümüz Sayın Arif Hakbilir beyefendiye görevlerinde başarılar diliyorum. PTT bizim olmazsa olmazlarımızdan birisi olan bir kurumumuz. Kendileri ile belediye olarak çeşitli çalışmalarımız zaten mevcut. Bu çalışmalara inşallah ileriki günlerde büyüterek devam edeceğiz. Ben yeniden nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerin teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum” dedi. Karabük PTT Başmüdürünün Başkan Aksoy’a yaptığı ziyarete Safranbolu PTT Şube Müdürü Arif Hakbilir de eşlik etti.


Karabük’e Bayan PTT Başmüdürü
Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü’nde uygulamalı yaban hayatı eğitimi
Kastamonu’da 22 Mayıs Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte üniversite öğrencileri, Ilgaz Dağı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda tür izleme çalışmaları ve fotokapan kurulumu hakkında uygulamalı eğitim aldı.
Kastamonu’da, 22 Mayıs Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü dolayısıyla geleceğin ormancıları ve doğa koruyucularına yönelik uygulamalı arazi eğitimi düzenlendi. “Küresel Etki İçin Yerel Hareket” temasıyla Ilgaz Dağı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, yağmurlu havaya rağmen biyolojik çeşitlilik çalışmalarını sahada tecrübe etti. Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen programa, Orman Fakültesi Doğa Koruma ve Biyoçeşitlilik Yönetimi Bölümü, Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü Avcılık ve Yaban Hayatı programı ile Kastamonu Üniversitesi Eko Turizm ve Çevre Topluluğu öğrencileri katıldı.
Öğretim Üyesi Dr. Abdullah Uğış eşliğinde yapılan bilimsel teknik gezide öğrencilere, Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri de eşlik etti. Öğrencilere sahada yürütülen tür izleme çalışmaları, endemik türlerin korunması ve yaban hayatının takibinde kullanılan fotokapan sistemleri hakkında bilgi verildi. Etkinliğin amacını anlatan Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Uğış, biyolojik çeşitliliğin korunması ve kayıt altına alınmasının önemine dikkat çekti. Uğış, “Etkinliğin amacı; biyolojik çeşitliliğin ne anlama geldiğini, neden önemli olduğunu, fauna ve flora elemanlarının nasıl tespit edildiğini öğrencilerimize sahada aktarmaktı. Aynı zamanda bu türlerin envanterinin çıkarılması ve koruma çalışmalarında nasıl kullanıldığını uygulamalı olarak gösterdik” dedi.
Eğitime katılan Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğrencisi Rümeysa Zehra Kaderli ise etkinliğin mesleki açıdan kendileri için önemli olduğunu söyledi. Kaderli, “Şeflerimiz ve ormancılarımız bize biyolojik çeşitlilik ve fotokapan hakkında bilgiler verdi. Geleceğin ormancıları olarak mesleğimiz açısından çok güzel katkılar sağladılar. Doğa harika, böyle bir ortamda bulunmak benim için çok güzel” diye konuştu.
Etkinlik kapsamında öğrenciler, uzmanlar eşliğinde bölgedeki biyolojik çeşitlilik unsurlarını yerinde inceledi. Yaban hayatının takibinde önemli rol oynayan fotokapanların doğaya nasıl kurulduğu da öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi.


