Karabük'e ayrılan sağlık ödeneği açıklandı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Temmuz, 2022 14:06 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’e ayrılan sağlık ödeneği açıklandı

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Karabük’ün sağlık alanındaki ihtiyaçlarının karşılanması için Sağlık Bakanlığı tarafından 3 Milyon 643 Bin TL ödenek tahsis edildiğini söyledi.

Karabük’ün sağlık alanındaki ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılamak adına çalışmalarının  ve takiplerinin devam ettiğini ifade eden Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş;

“İlimizin ihtiyaçları olan yatırımları ve ödenekleri, ilgili Bakanlıklarımızdan takibini sağlayarak ilimize kazandırılması hususunda azami gayret ile çalışmaktayız.

Bu anlamda Sağlık Bakanlığımız tarafından ilimizde bulunan; Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi, Safranbolu İlçe Devlet Hastanesi, 112 İstasyonları ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde kullanılmak üzere; Tıbbi Cihaz, Büro malzemeleri ve ayrıca inşaat Bakım Onarım ve Bilişim Alt Yapılarında değerlendirilmek üzere toplamda 3.643.600 TL sağlık ödeneği ilimize tahsis edilmiştir. Tahsis edilen bu ödenek sayesinde Karabük’ümüzün sağlık alanındaki önemli ihtiyaçları büyük ölçüde karşılanmış olacaktır. İlimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Bu vesile Karabük’ümüzden desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere Sağlık Bakanımız Fahrettin KOCA’ya ve emek veren tüm bakanlık yetkililerimize hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz” dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
minik ogrencilerden anlamli proje kapi kapi dolasip atik pil topladilar 1z9JMn9e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Minik öğrencilerden anlamlı proje: kapı kapı dolaşıp atık pil topladılar

Karabük’te ilkokul öğrencileri, çevre kirliliğinin önlenmesi ve geri dönüşüm bilincinin artırılması amacıyla örnek bir çalışmaya imza attı.

Belen İlkokulu öğrencileri, mahallelerinde kapı kapı dolaşarak vatandaşlardan topladıkları atık pilleri Karabük Belediyesi’ne teslim etti. Belediye ekiplerince teslim alınan atık piller geri dönüşüm sürecine dahil edilirken, öğrencilere duyarlılıklarından dolayı çeşitli hediyeler verildi.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, öğrencilerin çevreye yönelik hassasiyetinin takdire şayan olduğunu belirtti.

Başkan Çetinkaya, “Evlatlarımızın sergilediği bu örnek davranış, çevre bilincinin en güzel yansımalarından biri. Atıkların kaynağında toplanması ve geri dönüşüme kazandırılması adına ortaya konulan bu gayret son derece kıymetli. Çocuklarımızın bu hassasiyeti gelecek adına bizlere umut veriyor. Kendilerini ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Atık pillerin doğaya bırakılması halinde çevre ve insan sağlığı açısından ciddi riskler oluşturduğuna dikkat çeken Çetinkaya, bu tür çalışmaların çocuklarda erken yaşta çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm bilincinin gelişmesine önemli katkı sağladığını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin