Reklam
Reklam

Karabük’e 6 Doktor Ataması Daha Yapıldı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Kasım, 2014 15:51 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara; Sağlık Bakanlığı 59. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası sonucu belirlenen 6 uzman hekimin Karabük Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği emrine atandığını açıkladı.

Kara  yaptığı açıklamada; “Kura ile ilimize Kalp ve Damar Cerrahisi, Acil Tıp, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, İç Hastalıkları, Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları  olmak üzere 6 uzman hekim ataması yapıldı. Hekimlerin önümüzdeki günlerde göreve başlamaları beklenmekte olup, bu atamalarla birlikte başta poliklinik hizmetlerinde olmak üzere önemli ölçüde iyileşme sağlanacaktır. Hekimlerimizi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine bir hekimimizi de Safranbolu Devlet Hastanesine görevlendirdik kısa süre içerisinde görevlerine başlayacaklardır. Göreve geldiğimiz andan itibaren ilimizde hekim sıkıntısı ile ilgili yaşanan olumsuzlukları en aza indirmek için çaba sarf ediyoruz hekimlerimizin atanmasında üstün çalışma gösteren herkese buradan teşekkürlerimi sunuyorum dedi. Kara ayrıca Sağlık alanında hedeflerimize ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz insanlarımızın kaliteli sağlık hizmeti alması için hepimiz çalışma içerisindeyiz” dedi

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık

21 Haz 2026 14 51 49
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Haziran, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.

Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.

Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.

İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin