Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Temmuz, 2017 14:02 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’e 2 Milyar 638 Milyon TL’lik Yatırım

İl Koordinasyon Kurulu 2017  yılı üçüncü toplantısı Vali Kemal Çeber Başkanlığında yapıldı toplantının açılışında konuşan Vali Çeber, Karabük’te 2017 yılı yatırım programının ilk yarısında 254  kamu yatırımı projesinin yer aldığını belirterek,  uygulanmakta olan projelerin toplam değerinin 2 Milyar 638 Milyon 451  Bin TL olduğunu söyledi

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Karabük İl Koordinasyon Kurulu 2017 yılının üçüncü toplantısı İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Karabük’e atanan Kemal Çeber  ilk defa Başkanlık yaptı. Toplantıda kamu kurumları tarafından yapılan 2017 yılı yatırımları ile 2018 planlaması ele alındı.

2017  yılı programında yer alan yatırımların görüşüldüğü toplantıda, koordinasyonu gerektiren hususlar tespit edilerek yerel ve bölgesel kalkınma bakamından değerlendirmeler yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Karabük Valisi Kemal Çeber  İl Koordinasyon İzleme Sisteminden elde edilen  raporlarına göre, Karabük’te  2017 yılının birinci döneminde Ulaştırma Sektöründe 14, Eğitim Sektöründe 30, Kültür Turizm Sektöründe 13, Tarım Sektöründe 64, Ormancılık sektöründe 66 enerji sektöründe 6, madencilik sektöründe 1, sağlık sektöründe 7, beden eğitimi ve spor sektöründe 5 ve diğer kamusal hizmetler sektöründe 48 olmak üzere toplam 254 proje ve işin yürütüldüğünü söyledi.

Vali Çeber , yürütülen 254 proje ve işin toplam tutarının 2 Milyar 638 Milyon 451  Bin TL  olduğunu belirterek, “Bu projelere önceki yıldan 895 Milyon 515 bin TL harcanmıştır. Projelerin 2017 yılı ödenekleri ise 299  Milyon 250 Bin TL’dir. 2017 yılında yürütülen 254 projenin 20 adedi bitirilmiştir. 144 adet proje üzerinde ise çalışmalar sürdürülmekte olup, 34 adet proje ve işin ihalesi beklenilmektedir. 56 adet iş ve proje ise henüz başlanmamıştır. Söz konusu projeler için dönem sonu itibariyle 74 Milyon 569 Bin TL harcama yapılmıştır. İl Koordinasyon Sisteminden elde edilen raporlara göre 2018 Yılı programı için ulaştırma sektöründe Devlet Demir Yolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından  6 proje, eğitim sektöründe İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10 proje, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 16 proje, tarım sektöründe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 11 proje, Karabük Orman İşletme Müdürlüğümüz tarafından 7 proje ve diğer kamu hizmetleri sektöründe Devlet Su İşleri 23. Bölge Müdürlüğü tarafından 10 proje olmak üzere toplam 60 proje ve iş İl Koordinasyon İzleme Sistemine girilerek teklif edilmiştir” dedi.

Vali  Kemal Çeber’in konuşmasının ardından sırasıyla Yatırımcı Bölge ve Daire Müdürleri söz alarak 2017 yılı  yatırımları ile 2018  yılında yapılacak olan çalışmalarla ilgili olarak bilgilendirme yaptılar.Vali Kemal Çeber  Başkanlığında yapılan toplantıya; Bölge Müdürleri, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ile Yatırımcı Daire Müdürleri katıldı.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda narkotikten pes pese operasyon gozaltina alinan 8 kisi adliyeye sevk edildi lsrcrAvw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da narkotikten peş peşe operasyon: Gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi

Samsun’da narkotik ekiplerince Atakum ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen 3 ayrı uyuşturucu operasyonunda çok sayıda uyuşturucu madde ile 275 bin 800 TL ele geçirilirken, 8 şüpheli gözaltına alındı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucuyla mücadele kapsamında Atakum ve İlkadım ilçelerinde operasyon düzenlendi. Atakum ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda S.A. ve M.Ş.’nin bulunduğu adreste yapılan aramada 600 gram skunk, 6 adet extacy hap, 2 adet hassas terazi ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 275 bin 800 TL ele geçirildi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.

İlkadım ilçesinde düzenlenen başka bir operasyonda ise M.G.Ö. (17), K.D., M.İ.H. ve Y.Y.’nin bulunduğu adreste yapılan aramada 700 adet sentetik ecza ele geçirildi. Olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı. Aynı ilçede gerçekleştirilen diğer operasyonda da E.A. ve Y.E.K.’nin üzerleri ile ikametlerinde yapılan aramada 183 adet sentetik ecza bulundu. 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatılarak gözaltına alındı. Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelere el konulurken, toplam 8 şüpheli bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin