Karabük Postası tarafından
26 Temmuz, 2017 14:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’e 2 Milyar 638 Milyon TL’lik Yatırım

İl Koordinasyon Kurulu 2017  yılı üçüncü toplantısı Vali Kemal Çeber Başkanlığında yapıldı toplantının açılışında konuşan Vali Çeber, Karabük’te 2017 yılı yatırım programının ilk yarısında 254  kamu yatırımı projesinin yer aldığını belirterek,  uygulanmakta olan projelerin toplam değerinin 2 Milyar 638 Milyon 451  Bin TL olduğunu söyledi Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Karabük İl Koordinasyon Kurulu 2017 yılının üçüncü toplantısı İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya; Karabük’e atanan Kemal Çeber  ilk defa Başkanlık yaptı. Toplantıda kamu kurumları tarafından yapılan 2017 yılı yatırımları ile 2018 planlaması ele alındı. 2017  yılı programında yer alan yatırımların görüşüldüğü toplantıda, koordinasyonu gerektiren hususlar tespit edilerek yerel ve bölgesel kalkınma bakamından değerlendirmeler yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Karabük Valisi Kemal Çeber  İl Koordinasyon İzleme Sisteminden elde edilen  raporlarına göre, Karabük’te  2017 yılının birinci döneminde Ulaştırma Sektöründe 14, Eğitim Sektöründe 30, Kültür Turizm Sektöründe 13, Tarım Sektöründe 64, Ormancılık sektöründe 66 enerji sektöründe 6, madencilik sektöründe 1, sağlık sektöründe 7, beden eğitimi ve spor sektöründe 5 ve diğer kamusal hizmetler sektöründe 48 olmak üzere toplam 254 proje ve işin yürütüldüğünü söyledi. Vali Çeber , yürütülen 254 proje ve işin toplam tutarının 2 Milyar 638 Milyon 451  Bin TL  olduğunu belirterek, “Bu projelere önceki yıldan 895 Milyon 515 bin TL harcanmıştır. Projelerin 2017 yılı ödenekleri ise 299  Milyon 250 Bin TL’dir. 2017 yılında yürütülen 254 projenin 20 adedi bitirilmiştir. 144 adet proje üzerinde ise çalışmalar sürdürülmekte olup, 34 adet proje ve işin ihalesi beklenilmektedir. 56 adet iş ve proje ise henüz başlanmamıştır. Söz konusu projeler için dönem sonu itibariyle 74 Milyon 569 Bin TL harcama yapılmıştır. İl Koordinasyon Sisteminden elde edilen raporlara göre 2018 Yılı programı için ulaştırma sektöründe Devlet Demir Yolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından  6 proje, eğitim sektöründe İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10 proje, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 16 proje, tarım sektöründe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 11 proje, Karabük Orman İşletme Müdürlüğümüz tarafından 7 proje ve diğer kamu hizmetleri sektöründe Devlet Su İşleri 23. Bölge Müdürlüğü tarafından 10 proje olmak üzere toplam 60 proje ve iş İl Koordinasyon İzleme Sistemine girilerek teklif edilmiştir” dedi. Vali  Kemal Çeber’in konuşmasının ardından sırasıyla Yatırımcı Bölge ve Daire Müdürleri söz alarak 2017 yılı  yatırımları ile 2018  yılında yapılacak olan çalışmalarla ilgili olarak bilgilendirme yaptılar.Vali Kemal Çeber  Başkanlığında yapılan toplantıya; Bölge Müdürleri, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ile Yatırımcı Daire Müdürleri katıldı.    

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
10 Mayıs, 2025 14:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

CHP İl Başkanı Yaşar’dan Festival ve Ulaşım Üzerine Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, emeklilerin ücretsiz ulaşım hakkı ve Safranbolu’da sona eren 26. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali hakkında yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

Başkan Yaşar, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın emeklilere yönelik önceki açıklamalarına yeniden açıklık getirdiğine dikkat çekerek, “Karabük Belediye Başkanımız Sn. Özkan Çetinkaya son yapılan Belediye Meclis toplantısında emeklilerle ilgili daha önce yapmış olduğu açıklamaya, tabir uygunsa açıklama getirme ihtiyacı duymuş. Tabi bu ihtiyacın neden duyulduğu da bilinmektedir. Başta bizler, milletvekilimiz ve ilçe örgütümüz olmak üzere bazı muhalefet partileri gerçekleri söyleyerek uyarılarımızı yaptık. Her şey Karabük ve Karabük'te yaşayanlar için,” dedi.

Yaşar, 7 Mayıs’ta başlayan ve bugün sona eren Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne ilişkin değerlendirmesinde ise Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi tebrik ederek şu ifadeleri kullandı:

“Safranbolu Belediye Başkanımız Mimar Sn. Elif Köse’yi yapmış olduğu başarılı çalışmalarından ötürü kutluyoruz. Bu alanda örnek bir belediyecilik sergiliyor. Festival hem Türkiye’de hem de dış ülkelerden 150’nin üzerinde katılımcının katkılarıyla bugün sona eriyor.”

Festivalin kent adına büyük önem taşıdığını belirten Yaşar, açılış törenine Karabük’ün yöneticilerinin katılmamasını eleştirerek, “Ama açılışta şehrimizin yöneticilerinden kimse yoktu,” dedi.

“Biz isterdik ki; randevularımız, yapılacağı aylar öncesinden bilinen bu festivale göre yapılsın. Kentimizin birlik ve beraberliği, hiçbir siyasi ayrım olmaksızın birlikte sağlansın. Festivalin geçmişine dair önceki dönem yöneticileri ile bile söyleşi programı yapılmışken, bugünkü yöneticilerin orada olmaması düşündürücüdür.”

Festivalin siyaset üstü bir yapıya sahip olduğunu belirten Yaşar, “Taraflı tarafsız tüm yöneticilere festival rozeti dağıtıldı. Bu da siyasi bir etkinlik olmadığının en açık göstergesiydi. Ama biz siyasiler ve yöneticiler bunu bile algılayamadık diye düşünüyorum,” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının sonunda Yaşar, barış, hukuk ve adalet vurgusu yaparak, “Bu ve buna benzer dostluk ve kardeşlik uygulamalarını algılayıp uyguladığımız takdirde bölgemizde ve ülkemizde barış, hak, hukuk ve adaletin geleceğine inanıyoruz,” dedi.

Başkan Yaşar, katkı sunan başta Belediye Başkanı Elif Köse olmak üzere tüm festival emekçilerine teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.