blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’e 18 milyon TL’lik sosyal tesis

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 5000 Meskenler 75. Yıl Mahallesi’nde imali planlanan toplumsal tesis projesinin ihale sürecinin tamamlandığını ve inşaat hazırlıklarının başladığını bildirdi.
Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda kentteki hayat kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirten Çetinkaya, 18 milyon 500 bin lira kontrat bedeliyle hayata geçirilecek projenin toplamda 13 bin metrekarelik alanda yükseleceğini söyledi.
Projede 10 bin metrekare yeşil alan, bin 500 metrekare çocuk oyun ve spor alanı, dinlenme kısımları ile yürüyüş yollarının yer alacağını tabir eden Çetinkaya, 470 metrekare kapalı, 150 metrekare açık teras olmak üzere toplam 620 metrekarelik toplumsal tesis binasının da inşa edileceğini aktardı.
250 kişi kapasiteli tesisin restoran ve çok hedefli aktiflik alanı olarak hizmet vereceğini kaydeden Çetinkaya, teknik takımıyla birlikte proje alanında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Tesisin sırf mahalle sakinlerine değil, tüm Karabük halkına hizmet vereceğini vurgulayan Çetinkaya, şu değerlendirmede bulundu:
"Bu yatırım, yalnızca 75. Yıl Mahallemizin değil, tüm Karabük’ün toplumsal hayatına paha katacak. Çocuklarımız için inançlı oyun alanları, ailelerimiz için toplumsal etkileşim imkânları sunan bu tesis, kelam verdiğimiz hizmet belediyeciliğinin somut bir örneği olacak. Kentimizin her köşesinde hayat kalitesini artıracak projelere kararlılıkla devam ediyoruz."

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Belediyesi’nden kurban satış noktası ve ücretsiz servis duyurusu

Karabük Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban satışlarının sırf belirlenen alanda yapılacağını ve vatandaşlar için fiyatsız servis hizmeti sunulacağını duyurdu.
Kurbanlık satışlarının, Yenice yolu üzeri Melise Köyü karşısında bulunan mezbaha alanındaki Hayvan Pazarı’nda gerçekleştirileceği bildirildi. Belediye, bu alan dışında yapılacak satışlara katiyen müsaade verilmeyeceğini vurgulayarak, kurallara uymayanlar hakkında Zabıta Müdürlüğü takımlarınca cezai süreç uygulanacağını açıkladı.
Belediye yetkilileri, hayvan sıhhati ve hijyen şartlarının Karabük Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından denetleneceğini belirterek vatandaşların sağlıklı ve nizamlı ortamlarda kurban temin edebilmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığı tabir edildi.
Karabük Belediyesi, kurban satış alanına ulaşımı kolaylaştırmak emeliyle 5 Haziran 2025 Perşembe günü (Arife Günü) saat 17.00’ye kadar fiyatsız servis hizmeti sunacak.
Eski Balık Pazarı mevkisinden kalkacak servis araçları gün boyunca muhakkak saat aralıklarında vatandaşları kurban satış alanına taşıyacak. Gidiş tarafında servis saatleri 09.00, 11.00, 13.00, 15.00 ve 17.00 olarak belirlenirken; dönüşler 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 ve 17.15 saatlerinde gerçekleştirilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.