Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Mayıs, 2023 16:29 tarihinde yayınlandı
0

Karabük, Yeni Rektörünü Bekliyor

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın görev süresinin dolması nedeniyle Karabük Üniversitesinin yeni Rektörünün kimin olacağı merak ediliyor.

24 Mayıs’ta görev süresi dolacak olan Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın görevinden ayrılmasının ardından Karabük Üniversitesi Rektörlüğüne belirlenecek isim için müracaat eden 44 adayın mülakatı Yüksek Öğretim Kurumu’nda (YÖK) önceki gün yapıldı

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü için geri sayım başladı. Yükseköğretim Kurumu (YÖK), Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın görev süresinin dolması nedeniyle boşalacak rektörlük koltuğu için başvuruda bulunan tüm adaylar arasında önceki gün mülakat yaptı.

MÜLAKATA 44 İSİM KATILDI

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü için 17 Nisan 2023 tarihinde başlayan başvurular 28 Nisan 2023 tarihinde sona erdi. Başvuruların başladığı tarihten bugüne kadar Rektör adaylığı için 44 isim başvuruda bulundu. Başvuruda bulunanlardan 25’inin halen Karabük Üniversitesinde görev yaptığı ifade edilirken, 19 kişinin ise İl dışından olduğu öğrenildi.  Başvuruda bulunan 44 kişiden bazılarının YÖK’te yapılan mülakata katılmadığı belirtilirken, YÖK’ün diğer adaylarla mülakat yaptığı bildirildi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK

Edinilen bilgilere göre;  Adaylık başvurusunda bulunanların YÖK’te oluşturulan üç kişilik jüri tarafından ikili ve üçlü şekilde mülakata tabi tutulduğu, mülakatta adayların ilk olarak kendilerini anlattıkları,  daha sonra üniversitenin sorunları ve projeleri hakkında sorular sorulduğu bildirildi.Jürinin ise adaylar arasından belirleyecek isimleri Cumhurbaşkanlığına sunacağı ve önümüzdeki hafta içinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu adaylar arasından uygun göreceği bir ismi Karabük Üniversitesi Rektörlüğüne atayacağı bildirildi.

ADAYLAR KARABÜK’TE DESTEK TURLARINDA BULUNMUŞTU

Bilindiği gibi Karabük Üniversitesine Rektör adaylığı başvurusunda bulunan ve şehir dışında yaşayan bir çok aday Karabük’te çeşitli temaslarda bulunarak bazı Sivil Toplum Örgütleri ile Kamu Kurumlarını ziyaret etmişlerdi.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİNİN REKTÖRÜ KİM OLACAK?

Öte yandan Karabük Üniversitesi Rektörlüğü için birçok ismin konuşulduğu belirtilirken, Karabük halkı da Üniversiteye kimin rektör olacağını merak etmeye başladı. Bazı kesimler Üniversiteye Karabüklü bir ismin atanmasını isterken, birçok kesim de Üniversiteye Rektör olacak kişinin liyakatına bakılması konusunda görüş bildirdi.

Diğer yandan Karabük Üniversitesinin Rektörünün nereli olduğu değil, bundan sonra Üniversiteyi Türkiye’nin sayılı Üniversiteleri arasına gelmesini sağlayacak Rektörü isteniyor. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
silvikultur egitim tatbikati yenicede tamamlandi Nlq2M26Z
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice’de tamamlandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm işletme müdürlüklerinde düzenlenen “Silvikültür Uygulamaları Eğitim Tatbikatları”, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen son programla tamamlandı.

Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Araz koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde; genç meşcere bakımları, sıklık ve aralama müdahaleleri, doğal gençleştirme teknikleri ile meşcere kuruluşlarının biyolojik gelişim süreçleri sahada uygulamalı olarak ele alındı.

Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde, yetişme ortamı analizinin silvikültürel müdahalelerdeki önemine dikkat çekildi. Eğitimlerde bonitet tespiti, bakı durumu, eğim, yükselti, toprak derinliği, taşlılık, diri örtü yapısı ve yağış rejimi gibi kriterlerin teknik karar alma süreçlerine etkisi anlatıldı.

Tatbikat kapsamında meşcere kapalılık durumuna göre bakım müdahaleleri, istikbal ağacı seçimi, fertler arası rekabetin azaltılması, kök ve gövde gelişiminin yönlendirilmesi ile kar, rüzgar ve biyotik zararlılara dayanıklı meşcere kuruluşu gibi konular uygulamalı örneklerle işlendi.

Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Handan Sertel tarafından verilen eğitimlerde ise amenajman planları doğrultusunda etanın meşcereden çıkarılması, genç meşcerelerde bakım programları, işletme sınıfı değişiklik süreçleri ve olağanüstü hâsılat etası raporlarının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken teknik kriterler değerlendirildi.

Tatbikat sonunda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu, silvikültürün yalnızca ağaç yetiştirmek değil, geleceğin ormanını bugünden planlamak anlamına geldiğini belirterek, yapılan her bakım müdahalesinin ağacın gelişimi, karbon depolama kapasitesi ve ekosistem direnci üzerinde doğrudan etkili olduğunu ifade etti.

Eğitim tatbikatına Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin