Karabük ve Çevresi İçin Kuvvetli Sağanak Uyarısı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İftara son --:--
66d2ea78e7cd9 jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
31 Ağustos, 2024 13:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük ve Çevresi İçin Kuvvetli Sağanak Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Tahminlere göre, yarın öğle saatlerinden itibaren Kastamonu, Karabük, Bolu’nun doğusu, Sinop’un iç kesimleri ve Çankırı’da yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Doğu Akdeniz’de ise kuvvetli sağanağın Adana’nın kuzey ve doğusu, Mersin’in kuzeyi, Osmaniye, Hatay’ın kuzey ilçeleri Dörtyol, Payas, İskenderun, Erzin ve Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde etkili olacağı bildirildi. Hatay’ın kuzeyinde yağışların pazar sabahına kadar süreceği öngörülüyor.

Yetkililer, kuvvetli yağışlarla birlikte oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu, heyelan ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Kuvvetli yağışların genellikle akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
18 mart sehitleri anma gunu etkinlikleri XGK8avtF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri

Trabzon’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı’nda gerçekleştirilen törene Trabzon Valisi Tahir Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Sülüklü Mezarlığı’ndaki şehitliği ziyaret eden protokol üyeleri, şehit mezarlarına karanfiller bırakıp Kur’an-ı Kerim tilavetiyle birlikte şehitleri dualarla yad etti. Anma programı, Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle sürdü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türk milletinin 111 yıl önce Çanakkale’de tarihe altın harflerle yazılan büyük bir destan ortaya koyduğunu belirterek, şunları söyledi:

“18 Mart bir kahramanlık günüdür. Artık emperyal ve yabancı güçlerin postalının Anadolu topraklarına ilelebet ayak basamayacağının bir nişanesidir. Sadece sembolik değil, bir tarihin tescilidir. Milletimiz o gün, ‘Çanakkale geçilmez’ gerçeğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu zafer, milletimizin birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesidir, bir dönüm noktasıdır. Ecdadımız bu vatanı bizlere büyük fedakarlıklarla emanet etmiştir. Bizler de bu emaneti korumak ve gelecek nesillere en güçlü şekilde aktarmakla mükellefiz. Milletimizin hafızasını diri tutmaya devam edeceğiz. Çünkü Çanakkale sadece bir askeri zafer değil, aynı zamanda bir milletin yeniden dirilişinin simgesidir. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman ecdadımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin