Reklam
Reklam
66d2ea78e7cd9 jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
31 Ağustos, 2024 13:03 tarihinde yayınlandı
0

Karabük ve Çevresi İçin Kuvvetli Sağanak Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Tahminlere göre, yarın öğle saatlerinden itibaren Kastamonu, Karabük, Bolu’nun doğusu, Sinop’un iç kesimleri ve Çankırı’da yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Doğu Akdeniz’de ise kuvvetli sağanağın Adana’nın kuzey ve doğusu, Mersin’in kuzeyi, Osmaniye, Hatay’ın kuzey ilçeleri Dörtyol, Payas, İskenderun, Erzin ve Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde etkili olacağı bildirildi. Hatay’ın kuzeyinde yağışların pazar sabahına kadar süreceği öngörülüyor.

Yetkililer, kuvvetli yağışlarla birlikte oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu, heyelan ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Kuvvetli yağışların genellikle akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda cikan yanginda cami kullanilamaz hale geldi 1auyXhhr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da çıkan yangında cami kullanılamaz hale geldi

Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında cami, gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Olay, Daday ilçesi Kayı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köy camisinde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Camiden yükselen dumanları fark eden vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine, olay yerine Daday, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinden ekipler ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.

Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın diğer yapılara sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, yarım asırlık cami ile gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Yangınla ilgili bilgi veren Kayı Köyü Muhtarı İbrahim Terzi, “Camiye gelip itfaiyeyi aradık. İtfaiye ile Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler geldi, müdahalede bulundu. Camimiz, 1976 yılında yapılmıştır. Caminin yanında morg ve yemekhane var. Onlar da zarar gördü, hepsi yandı. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Yangın kontrol altına alındı ama soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin