Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
18 Eylül, 2023 16:05 tarihinde yayınlandı
0

“Karabük ve Çevresi Deprem-Afet” Konulu Panel Düzenlenecek

29 Eylül Cuma günü Safranbolu Leyla Dizdar Kültür merkezinde, “Kentsel Dönüşüm Markalaşma, Karabük ve Çevresi Deprem-Afet” konulu panel düzenlenecek

Paneli TÜMBİKON ( Tüm Bürokratlar ve İş Adamları Konfederasyonu), Safranbolu Belediyesi ve KARFEDER düzenleyecek.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan  Karabük Milletvekili ve TÜMBİKON Genel Başkanı Cevdet Akay ”Karabük’ümüz için oldukça hayati öneme sahip olan deprem konusunu ayrıca şehrimizin tanıtımı için büyük önem arz eden markalaşma konusunun ele alınacağı Kentsel Dönüşüm, Markalaşma, Karabük ve Çevresi Deprem- Afet Zirvesi gerçekleştirilecektir. Alanında çok önemli bilim insanlarının katılacağı programa ayrıca 30’a yakın ulusal ve uluslararası basın temsilcisi de katılım sağlayacaktır.” dedi.

Konferansın ilk gün açılışı Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’nin Konuşması ile başlayacak, Karabük Milletvekili Cem Şahin ve Cevdet Akay’ın konuşmaları sonrası Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un konuşması ile devam edecek.

Panel;  Prof. Dr Naci Güngör, Türkiye depremleri ve Karabük gerçeği, Prof. Dr. Yüksel Yalova’nın Akıllı kentler ve markalaşma, Prof. Dr .Ali Akdemir’in STK’ların Deprem ve Doğal Afetlerdeki önemi, Prof. Dr Aynur Aydın’ın Afet Yönetimi ve Doğal Kaynaklar, anlatımı ile devam edecek. Dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erecek. (Yusuf Korkmaz)

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin