"Karabük ve Çevresi Deprem-Afet” Konulu Panel Düzenlenecek - Karabük Haber Postası
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
18 Eylül, 2023 16:05 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:30
0
0

“Karabük ve Çevresi Deprem-Afet” Konulu Panel Düzenlenecek

29 Eylül Cuma günü Safranbolu Leyla Dizdar Kültür merkezinde, “Kentsel Dönüşüm Markalaşma, Karabük ve Çevresi Deprem-Afet” konulu panel düzenlenecek

Paneli TÜMBİKON ( Tüm Bürokratlar ve İş Adamları Konfederasyonu), Safranbolu Belediyesi ve KARFEDER düzenleyecek.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan  Karabük Milletvekili ve TÜMBİKON Genel Başkanı Cevdet Akay ”Karabük’ümüz için oldukça hayati öneme sahip olan deprem konusunu ayrıca şehrimizin tanıtımı için büyük önem arz eden markalaşma konusunun ele alınacağı Kentsel Dönüşüm, Markalaşma, Karabük ve Çevresi Deprem- Afet Zirvesi gerçekleştirilecektir. Alanında çok önemli bilim insanlarının katılacağı programa ayrıca 30’a yakın ulusal ve uluslararası basın temsilcisi de katılım sağlayacaktır.” dedi.

Konferansın ilk gün açılışı Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’nin Konuşması ile başlayacak, Karabük Milletvekili Cem Şahin ve Cevdet Akay’ın konuşmaları sonrası Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un konuşması ile devam edecek.

Panel;  Prof. Dr Naci Güngör, Türkiye depremleri ve Karabük gerçeği, Prof. Dr. Yüksel Yalova’nın Akıllı kentler ve markalaşma, Prof. Dr .Ali Akdemir’in STK’ların Deprem ve Doğal Afetlerdeki önemi, Prof. Dr Aynur Aydın’ın Afet Yönetimi ve Doğal Kaynaklar, anlatımı ile devam edecek. Dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erecek. (Yusuf Korkmaz)

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinde yurutulen sorusturmada gozaltina alinan 3 kisi serbest birakildi Euubdb2e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı

Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı.

Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü.

3 isim de serbest bırakıldı

il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin