Reklam
Reklam
66c730a9271d1
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
22 Ağustos, 2024 12:11 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Valisi Yavuz’dan Yenice İlçesine Ziyaret

Karabük Valisi Mustafa Yavuz,  yenice İlçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.  İlk olarak Yenice Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Mustafa Yavuz,  Kaymakamlık önünde Kaymakam Mehmet Abdulkadir Güvenç, Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Genel Meclis Üyeleri Recep Tetik, Ertan Mısırlı ile ilçe müdürleri tarafından karşılandı.

Kaymakamlığa gelişinde Kaymakamlık Şeref Defteri’ni imzalayan Vali Mustafa Yavuz; Kaymakam Mehmet Abdulkadir Güvenç’den ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Mustafa Yavuz, Kaymakam Güvenç’e teşekkür ederek  çalışmalarında başarılar diledi. Vali Yavuz; Yenice ilçesinin doğası ile Karabük’ün, bölgenin  ve Ülkemizin çok önemli bir değeri olduğunu belirterek,  “Ülkemizin en geniş blok ormanlarına sahip bu güzellikleri, alternatif turizmle birleştirerek ilçemizi çok daha ileriye götürmek için çalışıyoruz. Bu güzellikleri koruyarak geleceğe aktarmak ve turizmle birleştirerek bölgeye katkı sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasındadır” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞINI ZİYARET

Kaymakamlığında ardından Yenice Belediyesini ziyaret eden Vali Mustafa Yavuz, Belediye Binası girişinde Belediye Başkanı Sertaş Karakaş ve Belediye Personeli tarafından karşılandı.

Vali Mustafa Yavuz,  Sertaş Karakaş’a Belediye Başkanlığı görevinin hayırlı olmasını temenni ederek, “Yenice ilçemiz doğası ile coğrafyası ile barındırdığı zengin flora ve endemik bitkileri ile büyük bir turizm değeridir. Bu zenginliği bozmadan, doğal hali ile değerlendirerek markalaştırılma ve gelecek nesillere önemli bir destinasyon ve miras olarak aktarmak için hep birlikte çalışmaktayız” dedi.

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş ise; nazik ziyaretinden dolayı Vali  Mustafa Yavuz’a teşekkür ederek, “Yenice ilçemizdeki çalışmalara destek ve katkılarından dolayı Yenice halkı adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

VALİ  YAVUZ ESNAF VE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

Vali Mustafa Yavuz Belediye Başkanlığını ziyaretin ardından ilçedeki esnaflarla ve vatandaşlarla bir araya geldi. Vali  Mustafa Yavuz, esnaflara hayırlı işler dileyerek, ihtiyaç ve taleplerini dinledi.

Vatandaşlarla da  sohbet eden Vali Mustafa Yavuz; “Yenice’nin misafirperver ve sıcakkanlı insanları, Anadolu’nun kültürel zenginliklerini yaşatan en güzel örneklerdendir. Batı Karadeniz’in Kalbi ilimizin Yeşil Yenicemizin kalkınması ve gelişmesi için devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sizlerle bir araya gelmeye özen gösteriyoruz, çünkü sizlerin fikirleri ve düşünceleri ‘Vatandaş Odaklı Yönetim’ anlayışımız açısından son derece önemlidir.” şeklinde konuştu.

Vali Mustafa Yavuz’a Yenice Kaymakamı Mehmet Abdülkadir Güvenç, Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci ve diğer yetkililer eşlik etti.

 

 

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagislar erkenci kirazi vurdu 8ZBr5t7U
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağışlar erkenci kirazı vurdu

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle erkenci kirazlar dalında zarar gördü. Üreticiler 2 yıldır üst üste erkenci kirazdan zarar gördüklerini belirtti.

Tokat’ta son aylarda etkili olan yoğun yağışlar, kirazı etkiledi. Kentte taşkın nedeniyle birçok tarım arazisi sular altında kalırken, Büyükyıldız beldesinde yetiştirilen erkenci kirazlar da aşırı yağıştan olumsuz etkilendi. Birçok üreticinin kirazları dalında zarar gördü.

Beldede çiftçilikle uğraşan Alaattin Öncü’ye ait 65 adet erkenci kiraz ağacındaki meyveler, yağmur nedeniyle dalında yarıldı. Bölgede geç hasat edilen kiraz çeşitleri için ise şimdilik risk bulunmadığı öğrenildi.

“Erkenci kirazlar komple yarıldı”

Geçtiğimiz yıl yaşanan don olayında ürün alamadıklarını belirten üretici Alaattin Öncü, bu yıl da aşırı yağış nedeniyle büyük zarar yaşadıklarını söyledi. Bahçesindeki kirazları gösteren Öncü, meyvelerin pazara sunulamayacak hale geldiğini ifade etti.

Öncü, “Bir buçuk aydır yağmur yağıyor. Kirazlarda yenecek durum hiç kalmadı. Gördüğünüz gibi komple yarıldı. Erkenci kiraz umutları bitti. Geçen sene don komple vurdu. Bir gram bile hasat alamadık. Bu sene de erişen kirazları yağmur patlattı, erkenci kiraz yine yok. Arkasından gelen geç kirazlarda şu an bir sorun yok. Ama erkenci kirazlar komple patladı, yarıldı. Satılacak, tezgaha koyulacak kiraz değil” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin