Karabük Valisi Mustafa Yavuz, ormanlık alanda çıkan yangına karadan müdahalenin devam ettiğini açıkladı.
Karabük’ün Ovacık ilçesine bağlı Abdullar köyü Saitler Mahallesi ormanlık alanında çıkan yangın karadan müdahale devam ediyor. Karabük Valisi Mustafa Yavuz, yangın bölgesine gelerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yangın ihbarına takımların süratli bir biçimde müdahale ettiğini aktaran Vali Yavuz, “Öncelikle karadan müdahale edildi, 2 helikopterimiz gün batımına kadar müdahalesini yaptılar ama havanın kararmasıyla nedeniyle onlar çekildiler. Karadan müdahale devam ediyor. Yaklaşık 29 adet iş makinemiz, arazözümüz alana müdahale ediyor. Arazinin dik ve engebeli yapısı nedeniyle vakit zaman zahmetler oluşuyor. İnşallah kısa müddette yangını denetim altına alıp, soğutma çalışmalarına başlarız. En hoş ve sevindirici taraf rastgele bir can kaybının olmaması. Tıpkı halde yangın bölgemiz yerleşim bölgelerimize çok yakın bir bölgede değil, o açıdan tahliyeyi gerektirecek bir mevzuda değil. Gerek Orman İşletme takımlarımız, araçlarımız, belediyelerimiz, Özel Yönetimimizin araç ve gereçleri alanda denetimli biçimde yangına müdahale ediyorlar. Çıkış sebebi araştırılıyor, ilerleyen saatlerde netleşir diye düşünüyoruz” dedi.
Yangına 161 işçi, 42 araç ve 13 arazözle karadan müdahale ediliyor.


Karabük Valisi Yavuz’dan yangın açıklaması: “Karadan müdahale devam ediyor”
TeknoKarabük’te geleceğin kaşifleri sahne aldı
Karabük’te düzenlenen TeknoKarabük Festivali’nde öğrenciler hazırladıkları teknoloji ve bilim odaklı projeleri sergiledi.
Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyon saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından 352 takım ve 458 öğrenci, geliştirdikleri projelerle ziyaretçilerin karşısına çıktı. Etkinlikte öğrenciler dron, çizgi izleyen robot, mini sumo robot, robot futbol, afiş tasarımı, yapay zekâ ile video ve serbest proje kategorileri başta olmak üzere birçok alandaki çalışmalarını sergiledi. Teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyduğu etkinlikte, yenilikçi fikirler ve özgün projeler büyük beğeni topladı.
Katılımcılar stantları dolaşarak öğrencilerin hazırladığı projeler hakkında bilgi aldı.
Programa Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Birol Cangı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

