Karabük Postası tarafından
21 Eylül, 2023 21:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Valisi Yavuz’dan yangın açıklaması: “Karadan müdahale devam ediyor”

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, ormanlık alanda çıkan yangına karadan müdahalenin devam ettiğini açıkladı. Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Abdullar köyü Saitler Mahallesi ormanlık alanında çıkan yangın karadan müdahale devam ediyor. Karabük Valisi Mustafa Yavuz, yangın bölgesine gelerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yangın ihbarına ekiplerin hızlı bir şekilde müdahale ettiğini aktaran Vali Yavuz, "Öncelikle karadan müdahale edildi, 2 helikopterimiz gün batımına kadar müdahalesini yaptılar fakat havanın kararmasıyla nedeniyle onlar çekildiler. Karadan müdahale devam ediyor. Yaklaşık 29 adet iş makinemiz, arazözümüz alana müdahale ediyor. Arazinin dik ve engebeli yapısı nedeniyle zaman zaman güçlükler oluşuyor. İnşallah kısa sürede yangını kontrol altına alıp, soğutma çalışmalarına başlarız. En güzel ve sevindirici taraf herhangi bir can kaybının olmaması. Aynı şekilde yangın bölgemiz yerleşim bölgelerimize çok yakın bir bölgede değil, o açıdan tahliyeyi gerektirecek bir konuda değil. Gerek Orman İşletme ekiplerimiz, araçlarımız, belediyelerimiz, Özel İdaremizin araç ve gereçleri sahada kontrollü şekilde yangına müdahale ediyorlar. Çıkış sebebi araştırılıyor, ilerleyen saatlerde netleşir diye düşünüyoruz" dedi. Yangına 161 personel, 42 araç ve 13 arazözle karadan müdahale ediliyor. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
03 Ekim, 2025 11:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Birlik Medya’dan  Özçelik-İş Sendikasına “Hayırlı Olsun” Ziyareti

Cumhurbaşkanlığından akredite ve Basın İlan Kurumu'ndan ilan alma yetkisine sahip, Karabük İl Merkezi'nin tek basın kuruluşu olan Karabük Birlik Medya bünyesindeki Karabük Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nurettin Acar, Bölgenin Sesi Gazetesi İnternet Sitesi Yazı İşleri Müdürü Esra Oğuzkaan Özkan, Karabük Postası Gazetesi İnternet Sitesi Muhabiri Simge Aykan, Özçelik-İş Sendikası Karabük Şubesi 10. Olağan Kongresi’nde güven tazeleyen Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, yönetim kurulu üyeleri Ali Gürcan Barlas, Hidayet Böyükdoğan, İsa Aydın ve Ali Kaplan  da hazır bulundu. Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada, sendika-medya iş birliğinin önemi  vurgulanırken yeni dönemde sendikanın çalışmaları ve üyelere yönelik hizmetler konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Başkan Kenan Yılmaz, yaptığı açıklamada; haber yapmanın ve kamuoyunu doğru bilgilendirmenin önemine değinerek, basınla olan iş birliğinin sendikal mücadeledeki hayati rolünün altını çizdi. Başkan Yılmaz, Yeni dönemde bu iş birliğini daha da güçlendirerek, üyelerinin hakları ve refahı için çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini ifade etti. 

Bizi sosyal medyadan takip edin