Karabük Postası tarafından
21 Eylül, 2023 21:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Valisi Yavuz’dan yangın açıklaması: “Karadan müdahale devam ediyor”

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, ormanlık alanda çıkan yangına karadan müdahalenin devam ettiğini açıkladı. Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Abdullar köyü Saitler Mahallesi ormanlık alanında çıkan yangın karadan müdahale devam ediyor. Karabük Valisi Mustafa Yavuz, yangın bölgesine gelerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yangın ihbarına ekiplerin hızlı bir şekilde müdahale ettiğini aktaran Vali Yavuz, "Öncelikle karadan müdahale edildi, 2 helikopterimiz gün batımına kadar müdahalesini yaptılar fakat havanın kararmasıyla nedeniyle onlar çekildiler. Karadan müdahale devam ediyor. Yaklaşık 29 adet iş makinemiz, arazözümüz alana müdahale ediyor. Arazinin dik ve engebeli yapısı nedeniyle zaman zaman güçlükler oluşuyor. İnşallah kısa sürede yangını kontrol altına alıp, soğutma çalışmalarına başlarız. En güzel ve sevindirici taraf herhangi bir can kaybının olmaması. Aynı şekilde yangın bölgemiz yerleşim bölgelerimize çok yakın bir bölgede değil, o açıdan tahliyeyi gerektirecek bir konuda değil. Gerek Orman İşletme ekiplerimiz, araçlarımız, belediyelerimiz, Özel İdaremizin araç ve gereçleri sahada kontrollü şekilde yangına müdahale ediyorlar. Çıkış sebebi araştırılıyor, ilerleyen saatlerde netleşir diye düşünüyoruz" dedi. Yangına 161 personel, 42 araç ve 13 arazözle karadan müdahale ediliyor. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Kasım, 2025 14:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’e Modern Trafik Denetleme Binası

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, ilde trafik güvenliği hizmetlerini modernize edecek yeni Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Hizmet Binası'nın yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

Karabük-Eskipazar Karayolu üzerinde, Merkez Kale Köyü'ndeki 1.273,42 metrekarelik hazine arazisi üzerinde hayata geçirilecek proje kapsamında, mevcut eski bina yıkılarak yerine 500 metrekare  kullanım alanına sahip, modern standartlarda yeni bir hizmet binası inşa edilecek.

2025 YATIRIM PROGRAMINDA YER ALIYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2025 yılı yatırım programındaki "ulaştırma sektörü ve trafik kontrol istasyonları yapımı" alt projesi kapsamında bulunan yeni bina, personelin çalışma koşullarını iyileştirirken, vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunulmasını sağlayacak.

VALİ YAVUZ: "TRAFİK GÜVENLİĞİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK"

Projenin teknik detayları hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Yavuz yaptığı açıklamada, "Karabük’te trafik güvenliği hizmetlerinin daha hızlı, etkin ve güvenli bir şekilde yürütülmesi amacıyla önemli bir yatırıma başlıyoruz. Yeni hizmet binamız, modern altyapısı ve donanımı ile hem personelimizin çalışma koşullarını iyileştirecek hem de vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunulmasını sağlayacak. Bu projenin, ilimizdeki trafik güvenliği ve denetimine önemli katkı sağlayacağını değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

HİZMET KALİTESİ ARTACAK

Yeni hizmet binasının tamamlanmasıyla birlikte, Karabük Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin modern, güvenli ve işlevsel bir ortamda hizmet vereceği, vatandaşlara daha hızlı cevap verilebileceği ve trafik faaliyetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülebileceği belirtildi. Vali Mustafa Yavuz'un inceleme gezisine Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Ahmet Canver ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci'nin de eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin