Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
04 Ekim, 2023 15:44 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Valisi Yavuz’dan Ovacık İlçesine Ziyaret

Karabük Valisi Mustafa Yavuz ilçe ziyaretleri kapsamında Ovacık İlçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İlk  olarak Ovacık Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Mustafa Yavuz,  Kaymakamlık görevine yeni atanan Tuğçe Yılmaz’a görevinde başarılar diledi.  Vali Yavuz Kaymakam Tuğçe Yılmaz’dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

OVACIK BELEDİYESİNİ ZİYARET

Vali Mustafa Yavuz daha sonra Ovacık Belediyesini ziyaret ederek,  Belediye Başkanı Yakup Narter’den  Ovacık Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Yakup Narter, ziyaretlerinden dolayı Vali Mustafa Yavuz’a teşekkür etti. ESNAFLARLA   VE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

Belediye ziyaretinden sonra esnaflarla ve halkla buluşan Vali Mustafa Yavuz, vatandaşların ve esnafların sorunlarını dinledi.

Vali Yavuz yaptığı açıklamada, “Ovacık İlçemizin doğa güzelliklerini doyasıya yaşadık ve bu özel günü kıymetli esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı ziyaret ederek taçlandırdık. Esnaflarımızla buluşup keyifli sohbetler gerçekleştirdik. Sıcakkanlı, samimi ve güler yüzlü Ovacıklı hemşehrilerime misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİNİ ZİYARET

Vali Mustafa Yavuz, Ovacık İlçe Emniyet Amirliği’ni ziyaret ederek, ilçenin asayiş ve güvenlik durumu hakkında İlçe Emniyet Amiri Gökhan Kayapınar’dan bilgi aldı. Vali Mustafa Yavuz, toplumun huzur ve güvenliği için gece gündüz fedakarca görev yapan emniyet teşkilatının tüm mensuplarına teşekkür etti.

İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞINI ZİYARET

Vali Mustafa Yavuz, Ovacık İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ömer Lütfü Issı’dan, ilçenin asayiş ve güvenliği ile ilgili bilgi aldı.

Vatandaşların can ve mal güvenliği ile Devletimizin bölünmez bütünlüğü için mesai mefhumu gözetmeksizin fedakârca çalışan jandarma teşkilatının değerli mensuplarına teşekkür eden Vali Yavuz, kahraman Mehmetçiğimize çalışmalarında başarılar diledi.

KAMU YATIRIMLARINI İNCELEDİ

Vali Mustafa Yavuz; Ovacık Kaymakamı Tuğçe Yılmaz ve beraberindeki heyet ile birlikte Ovacık Kaymakamlığı hizmet binası ile Ovacık İlçe Devlet Hastanesi inşaatı hakkında yetkililerden bilgi alarak, çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Mustafa Yavuz’a ziyaretlerinde Ovacık Kaymakamı Tuğçe Yılmaz, Belediye Başkanı Yakup Narter ile İlçe Protokolü eşlik etti. (Yusuf Korkmaz)

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
xxx 4
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
08 Mayıs, 2026 13:33 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de Araştırma Üniversitesi vizyonu güçleniyor

Karabük Üniversitesi Mayıs ayı Senato Toplantısında, Sakarya Üniversitesinin araştırma üniversitesi statüsüne geçiş sürecinde elde ettiği tecrübeler aktarılırken, Karabük Üniversitesinin akademik performans, kalite ve uluslararası sıralamalardaki yükselişi de değerlendirildi.

Karabük Üniversitesi Mayıs Ayı Senato Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında Senato Toplantı Odasında gerçekleştirildi. Toplantıda üniversitenin Nisan ayı faaliyetleri ele alındı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, toplantının açılışında yaptığı değerlendirmede, araştırma üniversitesi hedefinin stratejik bir vizyon olduğunu belirterek, bu süreçte tecrübe paylaşımının önemine dikkat çekti. Kırışık, Sakarya Üniversitesinin aday statüsünden araştırma üniversitesi statüsüne geçiş sürecinde elde ettiği birikimin Karabük Üniversitesi için yol gösterici nitelik taşıdığını ifade etti.

Toplantıya Sakarya Üniversitesinden Prof. Dr. Emrah Doğan ile Doç. Dr. Abdülkadir Altınsoy katılarak, araştırma üniversitesi olma sürecine ilişkin tecrübelerini Karabük Üniversitesi senato üyeleriyle paylaştı.

“KARABÜK ÜNİVERSİTESİNİN ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLACAĞINA İNANCIM TAM.”

Prof. Dr. Emrah Doğan, araştırma üniversitesi olma kriterlerinin uluslararası sıralama sistemleriyle örtüştüğünü belirterek, üniversitelerin mevcut durumlarını analiz ederek hedef odaklı bir yol haritası oluşturması gerektiğini aktardı. Doğan, Sakarya Üniversitesinde yürütülen çalışmalar kapsamında araştırma süreçlerinin tek çatı altında toplandığını, proje, patent ve kurumsal gelişim odaklı bir yapı oluşturulduğunu ifade etti.

Doğan, konuşmasının son bölümünde “Karabük Üniversitesinin önce aday, sonrasında ise Araştırma Üniversitesi olacağına inancım tam.” dedi.

Doç. Dr. Abdülkadir Altınsoy ise araştırma üniversitesi vizyonunun kurum genelinde benimsenmesi gerektiğini vurgulayarak, bu hedefin tüm akademik ve idari birimlerde sahiplenilmesinin sürecin başarısında belirleyici olduğunu kaydetti.

Sunumların ardından değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Büyük işler yapmak için büyük hayaller kurmak lazım. Bizim araştırma üniversitesi olma hedefimiz gerçekçi bir hedef”dedi.

“ULUSLARARASI SIRALAMALARDAKİ YÜKSELİŞİMİZ DEVAM EDİYOR”

Karabük Üniversitesinin son dönemdeki akademik ve kurumsal başarılarına ilişkin verileri paylaşan Kırışık, Webometrics dünya sıralamasında üniversitenin 2037’nci sıradan 1475’inci sıraya yükseldiğini, Türkiye sıralamasında ise 41’inci sıradan 36’ncı sıraya çıktığını belirtti.

Kırışık ayrıca, Scimago Index kapsamında havacılık ve uzay mühendisliği alanında Türkiye birinciliği elde edildiğini ve dünya sıralamasında 167’nci sırada yer alındığını ifade etti. Bu başarının üniversitenin mühendislik alanındaki akademik performansını ortaya koyduğunu vurguladı.

SAĞLIK ALANINDA AKREDİTASYON BAŞARISI ELDE EDİLDİ

Kalite ve akreditasyon çalışmalarına da değinen Kırışık, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda İlk ve Acil Yardım Programının iki yıllık akreditasyon aldığını, üniversitede akredite program sayısının artmaya devam ettiğini belirtti. Ayrıca Coğrafya Bölümünde FEDEK akreditasyon sürecinin sürdüğünü ifade etti.

Karabük Üniversitesi Senatosunda gerçekleştirilen toplantıda, araştırma üniversitesi olma hedefi doğrultusunda kalite, akreditasyon, akademik performans ve proje üretimi alanlarında yürütülen çalışmaların kararlılıkla sürdürülmesi yönünde değerlendirmelerde bulunuldu.

“MEDYA VE ETİK ÇALIŞTAYI BÜYÜK BİR BAŞARI İLE TAMAMLANDI”

Prof. Dr. Fatih Kırışık, İletişim Fakültesi tarafından gerçekleştirilen “Medya ve Etik Çalıştayı”nın büyük bir başarıyla tamamlandığını belirterek, etkinliğin hem akademik hem de sektörel açıdan önemli bir etki yarattığını ifade etti. Çalıştayın, Türkiye genelinde 100’ü aşkın medya kuruluşunda yer bulduğunu vurgulayan Rektör Kırışık, bu sayede üniversitenin görünürlüğünün önemli ölçüde arttığını dile getirdi.

Ayrıca İletişim Fakültesi’nin uzun yıllardır çözüm bekleyen altyapı sorunlarına da değinen Rektör Fatih Kırışık, fakülte binasının ruhsat sürecinin başarıyla tamamlandığını ve bu önemli sorunun geride bırakıldığını belirtti. Fakülte bünyesinde öğrencilerin ve akademisyenlerin kullanımına sunulan modern ve işlevsel bir konferans salonunun inşa edildiğini, bunun yanı sıra yeni bir mescidin de hizmete açıldığını ifade etti.

Karabük Üniversitesi, bilimsel üretkenliği ve uluslararası görünürlüğünü artırmaya yönelik çalışmalarıyla araştırma üniversitesi olma hedefi doğrultusunda ilerleyişini sürdürüyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin