Reklam
Reklam
VALI2 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
22 Mart, 2025 13:07 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Valisi Yavuz, Tüketici Haftası Kapsamında Heyetleri Kabul Etti

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Tüketici Haftası kapsamında Ticaret İl Müdürü Gamze Aydın ve Tüketici Hakem Heyeti üyelerini makamında kabul etti.

Ziyarette, tüketici haklarının korunması, bilinçli tüketim alışkanlıklarının artırılması ve vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik çalışmalar ele alındı. Ticaret İl Müdürü Gamze Aydın, Karabük’te tüketici haklarının korunmasına yönelik yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Vali Yavuz, değerlendirmesinde tüketici haklarının korunmasının adil ve güvenilir bir ticaret ortamı için önemine dikkat çekerek, “Bilinçli tüketici, güçlü ekonomi demektir. Tüketicilerimizin haklarını bilmesi ve bu hakları etkin bir şekilde kullanabilmesi için farkındalık oluşturmak büyük önem taşıyor. Tüketici Hakem Heyetlerimiz, vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümünde kritik bir rol oynuyor. Tüm vatandaşlarımızın haklarını korumaya yönelik çalışan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret, Tüketici Haftası kapsamında yürütülen farkındalık çalışmaları hakkında görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda kiraathaneden 12 bin lira calan supheli tutuklandi eMUqcUZK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da kıraathaneden 12 bin lira çalan şüpheli tutuklandı

Bolu’da bir kıraathaneden 12 bin lira çaldığı belirlenen şüpheli, JASAT ekiplerinin güvenlik kameraları ve PTS kayıtları üzerinden yürüttüğü çalışma sonucu Zonguldak’ta yakalanarak tutuklandı.

Olay, 24 Mayıs tarihinde Mengen ilçesine bağlı Gökçesu beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, beldede bulunan bir kıraathaneden 12 bin lira nakit para çalındı. Hırsızlığı fark eden işletme sahibi, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) koordinesinde geniş çaplı çalışma başlatıldı. Jandarma ekipleri tarafından olay yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları ile Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtları incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda şüphelinin kimliği tespit edildi. Şüpheli O.G.’nin farklı illerde meydana gelen benzer iş yerinden hırsızlık olaylarına da karıştığı belirlendi. Jandarma ekiplerince Zonguldak’ın Devrek ilçesinde yakalanarak gözaltına alınan şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan O.G., tutuklanarak Gerede L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Şüphelinin üzerinde ele geçirilen ve hırsızlığa konu olan 12 bin lira ise Mengen İlçe Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin