Karabük Valisi Mustafa Yavuz’dan Miraç Kandili Mesajı
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, bu mübarek gecenin insanlığa barış, huzur ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulundu.
Karabük Valisi Yavuz mesajında şu ifadelere yer verdi: “Miraç; insanın hakikate kavuşması, kalbin dua ile arınması ve teslimiyetle manevi bir bölümünün çıkışıdır. Bu kutlu gecenin, gönüllerimize hikmet, hayatlarımıza bereket, tüm insanlığa ise barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) Miraç mucizesi, bizde yalnızca Allah'a olan yakınlığın değil, aynı zamanda insanlığın birliğinin ve kardeşliğinin de ne kadar değerli olduğunu hatırlatır. Miraç Kandili'nin tüm insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ediyor; bu mübarek gecenin hepimiz için yeni bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. Kandilimiz mübarek olsun” dedi.
Safranbolu’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler büyük bir katılımla gerçekleşti.
Safranbolu Belediyesi öncülüğünde ve Safranbolu Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından organize edilen programda; sergi, yürüyüş ve müzik dinletisi yer aldı. Türkiye Yardım Sevenler Derneği Safranbolu Şubesi’nin de destek verdiği etkinlikler, kadınların sesini duyurmayı amaçlayan güçlü mesajlarla doluydu.
KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI FOTOĞRAFLARLA ANLATILDI
Etkinlikler, Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde saat 13.30’da başladı. H. Selma Demirci ve ADD Safranbolu Şube Başkanı İsmet Zühtü Saraçoğlu tarafından hazırlanan "Sessiz Çoğunluğun Sesi: Kadınlar" adlı fotoğraf sergisi sanatseverlerle buluştu. Açılış konuşmasını yapan ADD Safranbolu Şube Başkanı İsmet Zühtü Saraçoğlu, düzenlenen etkinlikleri Atatürk’ün Türkiye'sinde geleceğe umutla bakan kadınlara armağan ettiklerini belirtti. Serginin açılışını yapan Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse ise Şair Özdemir Asaf’ın “Kadın İsterse” adlı şiirini okuyarak büyük alkış aldı.
CUMHURİYET KADINLARI MEYDANLARA ÇIKTI
Fotoğraf sergisinin ardından, saat 14.30’da Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nden başlayan ‘Cumhuriyet Kadınları Yürüyüşü’, Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda son buldu. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, kadın haklarına ve eşitliğe dair dövizler taşınırken, sloganlar atıldı.
Meydanı dolduran kalabalık, Safranbolu ADD tarafından hazırlanan ritim konseri öncesinde yapılan konuşmaları dikkatle dinledi. CHP Safranbolu Kadın Kolları Başkanı Handan Göçmen ve ADD Safranbolu Şube Başkanı İsmet Zühtü Saraçoğlu, 8 Mart’ın tarihsel önemine vurgu yapan konuşmalar yaptı.
“BİZİ DÜNYADA BIRAKIN!”
Meydanda toplanan Safranbolu halkına hitap eden Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, kadın haklarına dair açıklamalarda bulundu.
Köse; "Bugün, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Bizim için yalnızca bir kutlama değil, kadın olmanın ne olduğu, karşılaştığımız zorluklar ve sınırlandırılan yaşam haklarımız hakkında dünyaya seslenebildiğimiz belki de tek gün. Kadınlar olarak 1800’lü yıllardan bu yana mücadele veriyoruz, adil ve eşit bir yaşam için durmadan çalışıyoruz. 2025 yılında, Cumhuriyet’imizin 101. yaşında, elimizde seçme-seçilme hakkı ve medeni kanun gibi resmi dayanaklar varken, hâlâ kadın olarak var olma mücadelesi veriyoruz.
"Önümüze konulan engeller sayısız. Biz, başarılı erkeğin arkasında değil, yanında olup dünyayı değiştirmek, geleceği birlikte şekillendirmek istiyoruz. Dünyayı bize bırakın demiyoruz. Bizi sözümüzle, aklımızla, sevgimizle, becerilerimizle yani kısacası özümüzle; dünyada bırakın diyoruz" dedi.
SAFRANBOLU’DA UNUTULMAZ 8 MART
Etkinlikler, ADD Safranbolu tarafından hazırlanan ritim konseriyle devam etti. Meydanda toplanan vatandaşlar, enerjik ritimlerle coşkulu anlar yaşadı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programı, çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.
Kadın hakları ve eşitlik mücadelesine dair güçlü mesajlarla dolu olan etkinlikler, Safranbolu’da unutulmaz bir gün olarak hafızalara kazındı.