Karabük Valisi Mustafa Yavuz Gazi Salim Çelik’in cenaze törenine katıldı. - Karabük Haber Postası
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
03 Mart, 2025 23:16 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 04.03.2025 04:33
0
0

Karabük Valisi Mustafa Yavuz Gazi Salim Çelik’in cenaze törenine katıldı.

Mardin’in Midyat ilçesinde 1985 yılında çatışmada gazi olan Salim Çelik, 61 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir tedavi gören Çelik, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vefat etti.

Gazi Salim Çelik için 3 Mart 2025’te Safranbolu Navsaklar Köyü Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası, Çelik dualar ve gözyaşları eşliğinde Navsaklar Köyü Aile Kabristanlığı’na defnedildi.

Cenazeye katılan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, merhumun ailesine başsağlığı dileyerek, “Merhum gazimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun.” dedi.

Törene, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin