blank
Mustafa Akgün tarafından
07 Ocak, 2026 09:50 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Valiliğine Oktay Çağatay Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla hazırlanan yeni Valiler Kararnamesi, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararname kapsamında birçok ilin valisinin görev yeri değişti.

Yaklaşık 2,5 yıldır Karabük Valisi olarak görev yapan Mustafa Yavuz, kararnameyle Adana Valiliğine atandı. Karabük Valiliğine ise daha önce 5 yıl Bitlis Valiliği görevinde bulunan ve 2013 yılından bu yana Merkez Valisi olarak görev yapan Oktay Çağatay getirildi.

Yeni Valiler Kararnamesi ile 7 ilin valisi merkeze çekilirken, 12 valinin görev yeri değiştirildi.

Karabük’ün Yeni Valisi Oktay Çağatay Kimdir?

Resmî Gazete’de yayımlanan kararnameyle Karabük Valiliğine atanan Oktay Çağatay, 1973 yılında Kırşehir’in Kaman ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Kaman’da, lise öğrenimini ise Ankara’da tamamladı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1994 yılında mezun olan Çağatay, bir süre Sağlık Bakanlığında görev yaptıktan sonra 87. Dönem Kaymakam Adayı olarak İçişleri Bakanlığı’na atandı.

Meslek hayatı boyunca Nurdağı ve Sulakyurt Kaymakam Vekillikleri ile Aksu (Isparta), Andırın (Kahramanmaraş), Kargı ve Osmancık (Çorum), Bahçe (Osmaniye), Gelibolu (Çanakkale) ve Gaziosmanpaşa (İstanbul) kaymakamlıklarında görev yaptı.

27 Ekim 2018 tarihli kararnameyle Bitlis Valisi olarak atanan Çağatay, burada 5 yıl görev yaptıktan sonra 10 Ağustos 2023’te Vali-Mülkiye Başmüfettişi olarak görevlendirildi.

Evli ve iki çocuk babası olan Vali Oktay Çağatay, İngilizce bilmektedir.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Asuman Doğan tarafından
07 Ocak, 2026 09:51 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’lü Akademisyen Sigma Xi’ye Kabul Edildi

Dünya bilim çevrelerinde prestijli konumuyla bilinen ve aralarında 200’ü aşkın Nobel ödüllü bilim insanının da bulunduğu Sigma Xi’ye, Karabük Üniversitesinden Dr. Yusuf Seçgin tam üye olarak kabul edildi.

Yapay zeka temelli tıp araştırmalarıyla dikkat çeken Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Seçgin, bilim dünyasının prestijli kuruluşlarından Sigma Xi’nin değerlendirme sürecini başarıyla geçerek tam üyeliğe seçildi.

Yapay sinir ağları, makine öğrenmesi ve derin öğrenme algoritmaları alanlarında çalışmalar yürüten Seçgin’in üyeliği, Sigma Xi Bilimsel Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda kabul edildi. Sigma Xi’ye üyelik, bilimsel kurul önerisi ya da mevcut iki üyenin aday göstermesiyle gerçekleştiriliyor.

1886 yılında ABD’de Cornell Üniversitesinde kurulan Sigma Xi, akademisyenlerin araştırma yetkinliklerini geliştirmeyi ve yeni araştırmacıların yetişmesini teşvik etmeyi amaçlayan bilimsel bir kuruluş olarak faaliyet gösteriyor. Derneğin üyeleri arasında Albert Einstein, Enrico Fermi ve Richard Feynman’ın da aralarında bulunduğu 200’den fazla Nobel ödüllü bilim insanı yer alıyor. Sigma Xi’ye tam üye olan akademisyenler, uluslararası düzeyde disiplinler arası bilimsel çalışmalarda yer alma imkanı elde ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.