blank
Ramazan Öztürk tarafından
19 Temmuz, 2024 12:23 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Valiliğinde İl İstihdam Kurulu Toplandı

İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması; istihdamı koruyucu, geliştirici stratejiler ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere toplanan “İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı” Vali Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’na, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Dayı, TSO başkanı Fatih Çapraz, Karabük Üniversitesi Temsilcisi Doç. Dr. Recep Demirsöz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ferhat Sarıçam, Kurum Müdürleri ile kurul üyeleri katıldı.

Vali Mustafa Yavuz, toplantıda yaptığı değerlendirmede,  özellikle dezavantajlı gruplara yönelik uygulanan işgücü yetiştirme programlarının artarak devam edeceğini söyleyerek, “İŞKUR aracılığıyla verilen danışmanlık hizmetleriyle, işgücü talebinde bulunan işverenler ile iş arayanlar en doğru şekilde eleştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Mesleki eğitim faaliyetleri, iş arayanların mesleki niteliklerinin geliştirilmelerine katkıda bulunmaktadır. Böylece; piyasanın nitelikli işgücünün giderilmesine katkı sağlamaktadır.” şeklinde konuştu.

Toplantıda; 25 Nisan 2024 tarihinde yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında alınan kararlar sonrasında, yapılan çalışmalar ile yürütülen iş ve işlemlerin değerlendirilerek, Karabük’te işsizlik oranının azaltılması ve istihdamın artırılmasına yönelik alınacak önlem ve yürütülecek çalışmalar değerlendirildi.

Toplantının devamında; Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferhat Sarıçam tarafından Kurumun 2024 yılının ilk 6 ayında  Karabük’te  istihdama yönelik yapılan çalışmalara ilişkin sunum eşliğinde bilgi verildi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, belirlenen gündem maddelerinin görüşülmesi, üyelerin kararlara ilişkin önerilerinin istişare edilmesi ve uygulanmak üzere alınan kararların onaylanması ile toplantı son buldu.

 

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ocak, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Aromatik bitkilerden üretilen ürünler satışa hazır

Türkiye’nin en büyük tıbbi ve aromatik bitki yetiştirme alanı olan Safranbolu Tıbbi ve Aromatik Bitki Bahçesinde üretilen eserler satışa hazır hale getirildi.

Türkiye’nin kozmetik ve ilaç endüstrisinde kullanılan, büyük oranda ithal edilen bitkisel yağların yerli olarak üretimine yönelik tahlil sağlamak hedefiyle Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’in talimatlarıyla “Geleceğe Nefes Orman Çiçekleri” ismiyle üretilen kozmetik eserler, ticari kimlik kazanarak satışa hazır hale getirildi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Karabük Valisi Mustafa Yavuz’u ziyaret ederek, satışa hazır hale getirilen eserleri takdim etti.

Bölge Müdürü Bayraktaroğlu, 03 Kasım 2023 tarihinde Türk Marka ve Patent Kurumu’na Orman Genel Müdürlüğü ismine yaptıkları marka tescil başvurusu ile “Geleceğe Nefes Orman Çiçekleri” markasının 14 Şubat 2024 tarihinde onaylanarak hem yerli hem de küresel pazarda yerini alacak hale geldiğini belirtti. Bayraktaroğlu, “Başta Tıbbi ve Aromatik Bitki Bahçemizde ve bölgemizde yetişen tibbî ve aromatik bitkilerden başta lavanta, safran, kekik, adaçayı, biberiye ve birçok uçucu yağ içerikli doğal eserler, ’Geleceğe Nefes Orman Çiçekleri’ markası altında ticari kimlik kazanarak satışa hazır hale getirdik” dedi.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz ise Orman Genel Müdürlüğü, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ve Safranbolu Orman İşletme gruplarına teşekkür ederek, “Tarihin eşsiz dokusuna tabiatın şifasını ve kokusunu katmak, sürdürülebilir üretim anlayışıyla hem ülkemize hem de tabiatımıza büyük bir katkıdır. Bu cins projelerle Safranbolu’nun ve Karabük’ün iktisadına yeni kıymetler katıyoruz” sözlerini kullandı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.