Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Eylül, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Valiliği kendi enerjisini kendi üretecek

Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Yap İşlet Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilen Kamu Binaları Enerji Verimliliği projesi (KABEV) Aralık 2024 tarihinde hizmete alınacak.
KABEV sayesinde binalarında yapılan enerji verimliliği uygulamalarıyla yaşam kalitesinin belirgin şekilde arttığını ve maliyet tasarrufu sağlandığını ifade edilirken, Valilik duvarlarının, çatı ve pencerelerde ısı yalıtım malzemeleri kullanılarak ısı kaybı en aza indirilmesi yanı sıra eski ampuller yerine enerji tasarruflu Led Ampuller takılacağı ifade edildi.
Daha verimli çalışan ve yenilenebilir enerji kaynaklarına uyumlu sistemlere geçiş yapılmıştır. PV panelleri kurularak elektrik üretiminde güneş enerjisinden yararlanılması sağlanması adına uygulamaya alınan proje ile enerji verimliliği ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine önemli bir katkıda bulunulacağı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ağustos, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Alaplı eski belediye başkanı toprağa verildi

Bir müddettir tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vefat eden eski Alaplı Belediye Başkanı Sedat Atalay, son seyahatine uğurlandı.
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 1987-1989 yılları ortasında Alaplı Belediye Başkanlığı vazifesinde bulunan Sedat Atalay, 78 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bir müddettir sıhhat problemleriyle gayret eden Atalay,25 gün evvel yaşadığı beyin kanaması nedeniyle Ankara’daki Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (GATA) ağır bakımda tedavi görüyordu. 19 Ağustos 2025’te 73 yaşında hayata gözlerini kapayan Atalay, tüm tıbbi müdahalelere karşın kurtarılamadı.
Atalay için, doğduğu ve uzun yıllar hizmet verdiği Alaplı belediye önünde merasim sonrası Merkez Camii’nde ikindi vakti cenaze merasimi düzenlendi. Merasime Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, Zonguldak Milletvekilleri, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Ulus Belediye Lideri Hasan Hüseyin Uzun, Gülüç Belediye Başkanı Sadık Kara , Alaplı Belediyesi’nde bir dönem Belediye Başkanı yapan, Nevzat Çimenoğlu, Muhabbet Tezel, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sedat Atalay’ın cenazesi Büyük Tekke Köyü’ndeki aile kabristanlığına defnedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin