Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Eylül, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Valiliği kendi enerjisini kendi üretecek

Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Yap İşlet Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilen Kamu Binaları Enerji Verimliliği projesi (KABEV) Aralık 2024 tarihinde hizmete alınacak.
KABEV sayesinde binalarında yapılan enerji verimliliği uygulamalarıyla yaşam kalitesinin belirgin şekilde arttığını ve maliyet tasarrufu sağlandığını ifade edilirken, Valilik duvarlarının, çatı ve pencerelerde ısı yalıtım malzemeleri kullanılarak ısı kaybı en aza indirilmesi yanı sıra eski ampuller yerine enerji tasarruflu Led Ampuller takılacağı ifade edildi.
Daha verimli çalışan ve yenilenebilir enerji kaynaklarına uyumlu sistemlere geçiş yapılmıştır. PV panelleri kurularak elektrik üretiminde güneş enerjisinden yararlanılması sağlanması adına uygulamaya alınan proje ile enerji verimliliği ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine önemli bir katkıda bulunulacağı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadenizdeki saldirida hayatini kaybeden ve yaralanan balikcilar kastamonuya getirildi TKUdBXDY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karadeniz’deki saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan balıkçılar Kastamonu’ya getirildi

Karadeniz’de saldırıya uğrayan Türk bayraklı balıkçı teknesinde hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ile 4 yaralı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine getirildi.

Kırım’ın batısında, Sivastopol açıklarında saldırıya uğrayan Türk bayraklı “Duru 67” isimli balıkçı teknesindeki 5 kişi yaralandı. Teknedeki yaralılar, yakınlarında bulunan “Burak Kaya” isimli balıkçı teknesine tahliye edildi. Kastamonu’nun İnebolu ilçesi istikametine doğru hareket eden teknedeki yaralılardan biri hayatını kaybetti. Balıkçı teknesinden yapılan yardım çağrısı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCGSG-96 gemisi, 4 doktor, 15 UMKE personeli, hemşire ve yardımcı sağlık personelinden oluşan toplam 19 kişilik uzman tıbbi ekiple harekete geçti. İnebolu Limanı’ndan dün saat 12.35’te hareket eden Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, balıkçı teknesiyle saat 19.20 sıralarında yaklaşık 115 mil açıkta temas kurdu.

Hayatını kaybeden balıkçının cenazesi ve yaralı balıkçılar daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisine alındı. Yaralılara uzman sağlık ekibi tarafından ilk müdahale ise gemide yapıldı. Dönüşe geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, saat 03.00 sıralarında Kastamonu’nun İnebolu ilçesindeki İnebolu Limanı’na yanaştı. Gemiden indirilen 4 yaralı, ambulanslarla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ise cenaze aracıyla morga götürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin