Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Yap İşlet Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilen Kamu Binaları Enerji Verimliliği projesi (KABEV) Aralık 2024 tarihinde hizmete alınacak.
KABEV sayesinde binalarında yapılan enerji verimliliği uygulamalarıyla yaşam kalitesinin belirgin şekilde arttığını ve maliyet tasarrufu sağlandığını ifade edilirken, Valilik duvarlarının, çatı ve pencerelerde ısı yalıtım malzemeleri kullanılarak ısı kaybı en aza indirilmesi yanı sıra eski ampuller yerine enerji tasarruflu Led Ampuller takılacağı ifade edildi.
Daha verimli çalışan ve yenilenebilir enerji kaynaklarına uyumlu sistemlere geçiş yapılmıştır. PV panelleri kurularak elektrik üretiminde güneş enerjisinden yararlanılması sağlanması adına uygulamaya alınan proje ile enerji verimliliği ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine önemli bir katkıda bulunulacağı belirtildi.


88
Karabük Valiliği kendi enerjisini kendi üretecek
93
Lastiği patlayan tır, önce su kanalına sonra refüje çarptı: 1 yaralı
Kastamonu’da lastiği patlayan maden yüklü tırın önce su kanalına ardından da refüje çarpması sonucunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı.
Kaza, Budamış Mahallesi Ankara Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.C. idaresindeki 34 ETP 388 plakalı MAN marka tır, lastiğinin patlaması sebebiyle kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan su kanalına çarptı. Savrulan tır refüjde refüje çarparak durabildi. Kazada tır sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücü, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

