Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Kasım, 2021 12:54 tarihinde yayınlandı
0

Karabük, Vaka Artışında Yine Zirvede

Karabük,  “Haftalık 100 binde vaka artışı ve vaka yoğunluğu” tablosunda   yine ilk sırada yer aldı. İkinci doz aşı yapılma oranı Türkiye’de yüzde 79.19 iken, Karabük’te bu oran yüzde 74.0 olarak açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, rutin olarak gerçekleştirdiği “Haftalık 100 binde vaka artışı ve vaka yoğunluğu” tablosunu paylaştı. Buna göre Türkiye’de 23-29 Ekim tarihleri arasında 100 binde en yüksek vaka artışını gösteren İl 534,04 ile Karabük, 468, 35 ile Ordu ve 489, 77 ile Yalova oldu.

Sağlık Bakanlığı’nın son açıkladığı haftalık koronavirüs vaka tablosunda, vaka yoğunluğu bakımından Karabük 100 binde 552,92’den 534,04’e düşmesine rağmen ilk sırada yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın açıkladığı 23- 29 Ekim için 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayıları tablosunda Karabük, vaka yoğunluğunda yine zirvede yer aldı. Geçen hafta 552,92 olan oran 18,88’lik düşüşle 534,04 oldu. Karabük, 16-22 Ekim haftasında olduğu gibi 23-29 Ekim koronavirüs vaka sayıları tablosunda da 534,04 ile vaka yoğunluğunda yine ilk sıradaki yer almaya devam etti. Kentte vaka sayılarının kontrol altına alınabilmesi için Karabük Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü, çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan vaka yoğunluğu, Hayat Eve Sığar Uygulaması’na (HES) da yansırken, Kentin birçok noktasının tamamen kırmızıya döndüğü görüldü. Kent merkezi ‘yüksek riskli’ alana dönüştü.

Öte yandan İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada vatandaşların özellikle maske mesafe kuralına uymadığını belirtmiş ve hastanelerde yoğunluk yaşandığını  vurgulamıştı. Ahmet Sarı yaptığı açıklamada; “Bizim için en büyük sıkıntı ve tedirginlik sağlık hizmetlerinde bir aksama olması yönünde. Vaka artışlarında yükselme gösterdiğinde hastanemiz de hasta yükü giderek artıyor ve bu durum diğer hastalarımız içinde bir tedirginlik unsuru haline geliyor. Bizim sağlık hizmetlerinin aksamadan, kesintiye uğramaması için vaka sayılarımızı bir an evvel düşürmemiz ve tekrar eski normal günlerimize dönebilmemiz gerekiyor.” şeklinde konuşmuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
8ba9cf37 e9ce 494b 88f8 d4ec20c0cdef
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Haziran, 2026 13:34 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Karabük Belediyesi’nden eğitime bir katkı daha

Beşbinevler’deki bina Anaokulu oluyor

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın girişimleriyle, mülkiyeti Karabük Belediyesi’ne ait olan Beşbinevler Bahçelievler Mahallesi’ndeki modern bina, anaokulu olarak hizmet vermek üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildi.

Karabük’te göreve geldiği günden bu yana altyapı yatırımları, sosyal projeler ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla şehrin gelişimine katkı sunan Başkan Özkan Çetinkaya, eğitim alanında da önemli bir adım attı. Karabük Valiliği ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile yürütülen çalışmalar neticesinde anaokulu olarak planlanan bina, gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından öğrencilerin hizmetine sunulacak.

Yeni eğitim yatırımıyla birlikte bölgedeki okul öncesi eğitim kapasitesinin artırılması ve ailelerin ihtiyaçlarına cevap verilmesi amaçlanıyor.

BAŞKAN ÇETİNKAYA: “BU ŞEHRİN YARINLARINI İNŞA EDİYORUZ”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, eğitimin her zaman öncelikli alanlardan biri olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Göreve geldiğimiz ilk gün, Karabük’ü her alanda imar ve ihya edeceğimizin sözünü vermiştik. Altyapı yatırımları, üstyapı çalışmaları ve sosyal projeler kadar eğitim alanında atılan adımları da son derece kıymetli görüyoruz. Çünkü biz sadece bugünü değil, yarınlarımızı da düşünüyoruz.

Beşbinevler Bahçelievler Mahallemizde bulunan bu modern binayı, evlatlarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığımıza tahsis ettik. Bu yatırım hem okul öncesi eğitim kapasitesine katkı sağlayacak hem de bölgemizde önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır.

Karabük Belediyesi olarak çocuklarımızın geleceğine katkı sunacak her çalışmanın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu süreçte katkı sunan hayırsever iş insanımız Sayın Soner Özbey’e teşekkür ediyorum.”

EĞİTİM YATIRIMLARINA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ

Karabük Belediyesi’nin eğitime yönelik katkıları bu projeyle sınırlı kalmadı. Daha önce de hayırsever iş insanı Osman Yeşilyurt tarafından yaptırılan ve Başkan Özkan Çetinkaya’nın girişimleriyle tamamlanarak Millî Eğitim Bakanlığı’na devredilen Ergenekon Mahallesi’ndeki Melike Yeşilyurt Anaokulu eğitim hayatına kazandırılmıştı.

Beşbinevler Bahçelievler Mahallesi’nde hizmet verecek yeni anaokuluyla birlikte Karabük Belediyesi, okul öncesi eğitim alanında şehre önemli bir eser daha kazandırmış olacak.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin