Reklam
Reklam

Karabük, Vaka Artışında Yine Zirvede

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Kasım, 2021 12:54 tarihinde yayınlandı
0

Karabük,  “Haftalık 100 binde vaka artışı ve vaka yoğunluğu” tablosunda   yine ilk sırada yer aldı. İkinci doz aşı yapılma oranı Türkiye’de yüzde 79.19 iken, Karabük’te bu oran yüzde 74.0 olarak açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, rutin olarak gerçekleştirdiği “Haftalık 100 binde vaka artışı ve vaka yoğunluğu” tablosunu paylaştı. Buna göre Türkiye’de 23-29 Ekim tarihleri arasında 100 binde en yüksek vaka artışını gösteren İl 534,04 ile Karabük, 468, 35 ile Ordu ve 489, 77 ile Yalova oldu.

Sağlık Bakanlığı’nın son açıkladığı haftalık koronavirüs vaka tablosunda, vaka yoğunluğu bakımından Karabük 100 binde 552,92’den 534,04’e düşmesine rağmen ilk sırada yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın açıkladığı 23- 29 Ekim için 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayıları tablosunda Karabük, vaka yoğunluğunda yine zirvede yer aldı. Geçen hafta 552,92 olan oran 18,88’lik düşüşle 534,04 oldu. Karabük, 16-22 Ekim haftasında olduğu gibi 23-29 Ekim koronavirüs vaka sayıları tablosunda da 534,04 ile vaka yoğunluğunda yine ilk sıradaki yer almaya devam etti. Kentte vaka sayılarının kontrol altına alınabilmesi için Karabük Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü, çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan vaka yoğunluğu, Hayat Eve Sığar Uygulaması’na (HES) da yansırken, Kentin birçok noktasının tamamen kırmızıya döndüğü görüldü. Kent merkezi ‘yüksek riskli’ alana dönüştü.

Öte yandan İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada vatandaşların özellikle maske mesafe kuralına uymadığını belirtmiş ve hastanelerde yoğunluk yaşandığını  vurgulamıştı. Ahmet Sarı yaptığı açıklamada; “Bizim için en büyük sıkıntı ve tedirginlik sağlık hizmetlerinde bir aksama olması yönünde. Vaka artışlarında yükselme gösterdiğinde hastanemiz de hasta yükü giderek artıyor ve bu durum diğer hastalarımız içinde bir tedirginlik unsuru haline geliyor. Bizim sağlık hizmetlerinin aksamadan, kesintiye uğramaması için vaka sayılarımızı bir an evvel düşürmemiz ve tekrar eski normal günlerimize dönebilmemiz gerekiyor.” şeklinde konuşmuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yenice Belediyesi araç filosunu güçlendirdi

yenice belediyesi arac filosunu guclendirdi XI8FUZvg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’ün Yenice ilçe Belediyesi, hizmet kapasitesini artırmak amacıyla araç filosuna yeni bir damperli kamyon kazandırdı. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından hibe edilen araç belediye envanterine dahil edildi.

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, belediyenin daha hızlı ve etkin hizmet sunabilmesi için makine parkını güçlendirmeye devam ettiklerini belirtti.

TBB tarafından belediyeye hibe edilen 2026 model, 5 metreküp kapasiteli ve 11 ton yük taşıma kapasitesine sahip damperli kamyonun teslim alındığını ifade eden Karakaş, aracın ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Başkan Karakaş, “Güçlü altyapı, güçlü Yenice anlayışıyla araç parkurumuzu yenileyerek hizmet kalitemizi artırmaya devam ediyoruz. İlçemizin çehresini değiştirecek yatırımları kararlılıkla hayata geçirirken, vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin