Reklam
Reklam

Karabük, Vaka Artışında Yine Zirvede

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Kasım, 2021 12:54 tarihinde yayınlandı
0

Karabük,  “Haftalık 100 binde vaka artışı ve vaka yoğunluğu” tablosunda   yine ilk sırada yer aldı. İkinci doz aşı yapılma oranı Türkiye’de yüzde 79.19 iken, Karabük’te bu oran yüzde 74.0 olarak açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, rutin olarak gerçekleştirdiği “Haftalık 100 binde vaka artışı ve vaka yoğunluğu” tablosunu paylaştı. Buna göre Türkiye’de 23-29 Ekim tarihleri arasında 100 binde en yüksek vaka artışını gösteren İl 534,04 ile Karabük, 468, 35 ile Ordu ve 489, 77 ile Yalova oldu.

Sağlık Bakanlığı’nın son açıkladığı haftalık koronavirüs vaka tablosunda, vaka yoğunluğu bakımından Karabük 100 binde 552,92’den 534,04’e düşmesine rağmen ilk sırada yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın açıkladığı 23- 29 Ekim için 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayıları tablosunda Karabük, vaka yoğunluğunda yine zirvede yer aldı. Geçen hafta 552,92 olan oran 18,88’lik düşüşle 534,04 oldu. Karabük, 16-22 Ekim haftasında olduğu gibi 23-29 Ekim koronavirüs vaka sayıları tablosunda da 534,04 ile vaka yoğunluğunda yine ilk sıradaki yer almaya devam etti. Kentte vaka sayılarının kontrol altına alınabilmesi için Karabük Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü, çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan vaka yoğunluğu, Hayat Eve Sığar Uygulaması’na (HES) da yansırken, Kentin birçok noktasının tamamen kırmızıya döndüğü görüldü. Kent merkezi ‘yüksek riskli’ alana dönüştü.

Öte yandan İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada vatandaşların özellikle maske mesafe kuralına uymadığını belirtmiş ve hastanelerde yoğunluk yaşandığını  vurgulamıştı. Ahmet Sarı yaptığı açıklamada; “Bizim için en büyük sıkıntı ve tedirginlik sağlık hizmetlerinde bir aksama olması yönünde. Vaka artışlarında yükselme gösterdiğinde hastanemiz de hasta yükü giderek artıyor ve bu durum diğer hastalarımız içinde bir tedirginlik unsuru haline geliyor. Bizim sağlık hizmetlerinin aksamadan, kesintiye uğramaması için vaka sayılarımızı bir an evvel düşürmemiz ve tekrar eski normal günlerimize dönebilmemiz gerekiyor.” şeklinde konuşmuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Lastiği patlayan tır, önce su kanalına sonra refüje çarptı: 1 yaralı

lastigi patlayan tir once su kanalina sonra refuje carpti 1 yarali 8kBOZHCi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da lastiği patlayan maden yüklü tırın önce su kanalına ardından da refüje çarpması sonucunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı.

Kaza, Budamış Mahallesi Ankara Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.C. idaresindeki 34 ETP 388 plakalı MAN marka tır, lastiğinin patlaması sebebiyle kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan su kanalına çarptı. Savrulan tır refüjde refüje çarparak durabildi. Kazada tır sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücü, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin