Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Kasım, 2021 12:54 tarihinde yayınlandı
0

Karabük, Vaka Artışında Yine Zirvede

Karabük,  “Haftalık 100 binde vaka artışı ve vaka yoğunluğu” tablosunda   yine ilk sırada yer aldı. İkinci doz aşı yapılma oranı Türkiye’de yüzde 79.19 iken, Karabük’te bu oran yüzde 74.0 olarak açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, rutin olarak gerçekleştirdiği “Haftalık 100 binde vaka artışı ve vaka yoğunluğu” tablosunu paylaştı. Buna göre Türkiye’de 23-29 Ekim tarihleri arasında 100 binde en yüksek vaka artışını gösteren İl 534,04 ile Karabük, 468, 35 ile Ordu ve 489, 77 ile Yalova oldu.

Sağlık Bakanlığı’nın son açıkladığı haftalık koronavirüs vaka tablosunda, vaka yoğunluğu bakımından Karabük 100 binde 552,92’den 534,04’e düşmesine rağmen ilk sırada yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın açıkladığı 23- 29 Ekim için 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayıları tablosunda Karabük, vaka yoğunluğunda yine zirvede yer aldı. Geçen hafta 552,92 olan oran 18,88’lik düşüşle 534,04 oldu. Karabük, 16-22 Ekim haftasında olduğu gibi 23-29 Ekim koronavirüs vaka sayıları tablosunda da 534,04 ile vaka yoğunluğunda yine ilk sıradaki yer almaya devam etti. Kentte vaka sayılarının kontrol altına alınabilmesi için Karabük Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü, çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan vaka yoğunluğu, Hayat Eve Sığar Uygulaması’na (HES) da yansırken, Kentin birçok noktasının tamamen kırmızıya döndüğü görüldü. Kent merkezi ‘yüksek riskli’ alana dönüştü.

Öte yandan İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada vatandaşların özellikle maske mesafe kuralına uymadığını belirtmiş ve hastanelerde yoğunluk yaşandığını  vurgulamıştı. Ahmet Sarı yaptığı açıklamada; “Bizim için en büyük sıkıntı ve tedirginlik sağlık hizmetlerinde bir aksama olması yönünde. Vaka artışlarında yükselme gösterdiğinde hastanemiz de hasta yükü giderek artıyor ve bu durum diğer hastalarımız içinde bir tedirginlik unsuru haline geliyor. Bizim sağlık hizmetlerinin aksamadan, kesintiye uğramaması için vaka sayılarımızı bir an evvel düşürmemiz ve tekrar eski normal günlerimize dönebilmemiz gerekiyor.” şeklinde konuşmuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
manset 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
21 Mayıs, 2026 14:55 tarihinde yayınlandı
0

KARABÜK KURBAN BAYRAMINA HAZIRLANIYOR

Hayvan pazarı Cuma günü açılıyor, ücretsiz servis hizmeti başlıyor, mezarlıklar temizleniyor

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Karabük’te hazırlıklar hız kazandı. Karabük Belediyesi, vatandaşların bayramı huzurlu, sağlıklı ve düzenli bir ortamda geçirebilmesi amacıyla şehir genelinde kapsamlı çalışma başlattı. Mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmaları sürerken, kurban satışlarının yapılacağı hayvan pazarında da son hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Belediye ayrıca vatandaşların kurban satış alanına rahat ulaşabilmesi için ücretsiz servis hizmeti sunacağını duyurdu.

MEZARLIKLAR BAYRAMA HAZIRLANIYOR

Bayram öncesinde özellikle kabir ziyaretlerinde yoğunluk yaşanması beklenirken, belediye ekipleri şehir genelindeki mezarlıklarda temizlik ve bakım çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ot biçme, çevre düzenlemesi, yabani ot temizliği ve genel bakım işlemleri aralıksız sürdürülüyor. Yetkililer, vatandaşların kabir ziyaretlerini daha huzurlu ve düzenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi için tüm hazırlıkların titizlikle yürütüldüğünü belirtti.

KURBAN SATIŞLARI TEK NOKTADA YAPILACAK

Bu yıl kurbanlık satışlarının yalnızca Yenice yolu üzerindeki, Melise Köyü karşısında bulunan mezbaha alanındaki Hayvan Pazarı’nda yapılacağı açıklandı. Belediye, belirlenen alan dışında kurbanlık satışına kesinlikle izin verilmeyeceğini duyurdu.

Kurallara aykırı şekilde satış yapan kişi ve işletmelere, belediye zabıta ekipleri tarafından cezai işlem uygulanacağı bildirildi. Yetkililer, uygulamanın hem şehir düzenini korumak hem de vatandaşların sağlıklı koşullarda alışveriş yapmasını sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini ifade etti.

VETERİNER EKİPLERİ SAHADA OLACAK

Hayvan Pazarı’nda satışa sunulacak kurbanlıkların sağlık kontrolleri de belediye ekipleri tarafından titizlikle gerçekleştirilecek. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, hayvanların sağlık durumunu, hijyen şartlarını ve satış alanındaki genel düzeni sürekli denetleyecek.

Belediye yetkilileri, vatandaşların gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını temin edebilmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını vurguladı.

ÜCRETSİZ SERVİS HİZMETİ VERİLECEK

Karabük Belediyesi, vatandaşların kurban satış alanına ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla ücretsiz servis uygulamasını da hayata geçiriyor. Ücretsiz servisler 22 Mayıs 2026  Cuma günü başlayıp Arefe gününe kadar devam edecek. Ücretsiz servisler eski Balık Pazarından kalkacak. Gidiş servisleri 09.00, 11.00, 13.00, 15.00 ve 17.00 saatlerinde düzenlenecek. Dönüş servisleri ise 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 ve 17.15 saatlerinde vatandaşlara hizmet verecek.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin