Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Kasım, 2021 12:54 tarihinde yayınlandı
0

Karabük, Vaka Artışında Yine Zirvede

Karabük,  “Haftalık 100 binde vaka artışı ve vaka yoğunluğu” tablosunda   yine ilk sırada yer aldı. İkinci doz aşı yapılma oranı Türkiye’de yüzde 79.19 iken, Karabük’te bu oran yüzde 74.0 olarak açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, rutin olarak gerçekleştirdiği “Haftalık 100 binde vaka artışı ve vaka yoğunluğu” tablosunu paylaştı. Buna göre Türkiye’de 23-29 Ekim tarihleri arasında 100 binde en yüksek vaka artışını gösteren İl 534,04 ile Karabük, 468, 35 ile Ordu ve 489, 77 ile Yalova oldu.

Sağlık Bakanlığı’nın son açıkladığı haftalık koronavirüs vaka tablosunda, vaka yoğunluğu bakımından Karabük 100 binde 552,92’den 534,04’e düşmesine rağmen ilk sırada yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın açıkladığı 23- 29 Ekim için 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayıları tablosunda Karabük, vaka yoğunluğunda yine zirvede yer aldı. Geçen hafta 552,92 olan oran 18,88’lik düşüşle 534,04 oldu. Karabük, 16-22 Ekim haftasında olduğu gibi 23-29 Ekim koronavirüs vaka sayıları tablosunda da 534,04 ile vaka yoğunluğunda yine ilk sıradaki yer almaya devam etti. Kentte vaka sayılarının kontrol altına alınabilmesi için Karabük Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü, çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan vaka yoğunluğu, Hayat Eve Sığar Uygulaması’na (HES) da yansırken, Kentin birçok noktasının tamamen kırmızıya döndüğü görüldü. Kent merkezi ‘yüksek riskli’ alana dönüştü.

Öte yandan İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada vatandaşların özellikle maske mesafe kuralına uymadığını belirtmiş ve hastanelerde yoğunluk yaşandığını  vurgulamıştı. Ahmet Sarı yaptığı açıklamada; “Bizim için en büyük sıkıntı ve tedirginlik sağlık hizmetlerinde bir aksama olması yönünde. Vaka artışlarında yükselme gösterdiğinde hastanemiz de hasta yükü giderek artıyor ve bu durum diğer hastalarımız içinde bir tedirginlik unsuru haline geliyor. Bizim sağlık hizmetlerinin aksamadan, kesintiye uğramaması için vaka sayılarımızı bir an evvel düşürmemiz ve tekrar eski normal günlerimize dönebilmemiz gerekiyor.” şeklinde konuşmuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldak sgk heyetinden vali hacibektasogluna ziyaret ryQVAcDL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak SGK heyetinden Vali Hacıbektaşoğlu’na ziyaret

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İhsan Şan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında gerçekleştirilen ziyarette, sosyal güvenlik sisteminin toplum açısından taşıdığı öneme dikkat çekildi. Vali Hacıbektaşoğlu, sosyal güvenlik hizmetlerinin vatandaşların yaşamındaki önemine vurgu yaparak kurum çalışanlarının özverili çalışmalarını takdir etti. Kurum personeline görevlerinde başarı ve kolaylıklar dileyen Hacıbektaşoğlu, kamu hizmetlerinin etkin ve verimli yürütülmesinin önemine değindi.

Ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin iletilmesinin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin