Karabük Postası tarafından
01 Ağustos, 2023 10:13 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi’nin yeni rektörü belli oldu

Uzun süredir kimin atanacağı merakla beklenen Karabük Üniversitesi Rektörlüğüne Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Prof. Dr. Fatih Kırışık atandı... Kırışık, Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Hukuk Bilimlerinde görev yapıyordu. Eğitim Bilgileri Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Yönetimi (Dr), 2002, 2008 Yüksek Lisans, Türkiye, Dumlupınar Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Yönetimi (Yl) (Tezli), 1999, 2002 Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Hukuk Fakültesi, Hukuk Pr., 1993, 1998 Mesleki Deneyim 2022-, Profesör, Tam Zamanlı, Karabük Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, 2017-, Doçent, Tam Zamanlı, Dumlupınar Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü, Kamu Yönetimi, 2009-2017, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Dumlupınar Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü, 2008-2009, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Dumlupınar Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü, 2003-2008, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1999-2003, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Dumlupınar Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü, Prof. Dr. Fatih Kırışık, rektörlüğe atanmadan önce Karabük Üniversitesi  Adalet Meslek Yüksek Okul Müdürü olarak görev yapıyordu. Kırşehir nüfusuna kayıtlı olan Kırışık evli ve 3 çocuk babası.(Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
28 Mayıs, 2025 14:46 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KARDEMİR ve MESCİER Sanayi Devleri Arasında

“Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu 2024” listesi  İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklandı.

Karabük merkezli iki köklü sanayi devi, bu prestijli listede kendine yer bularak hem şehrin hem de bölgenin gururu olurken,  İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde de üç Karabük Firması yer aldı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu 2024 listesinde, Karabük merkezli iki köklü sanayi kuruluşu yer aldı.

Karabük’ün gururu Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş., listenin üst sıralarında yer alarak 28. sıraya yerleşti. Türkiye’nin ilk entegre demir çelik fabrikası olarak 1937 yılında kurulan Kardemir, bugün sadece Karabük’ün değil, Türkiye’nin ağır sanayideki en önemli aktörlerinden biri olmayı sürdürüyor.

Diğer bir önemli temsilci olan Mescier Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ise 191. sıradan listeye girerek Karabük’ün sanayideki gücünü pekiştirdi. Yarım asrı aşkın üretim deneyimiyle sektörde kendine sağlam bir yer edinen Mescier, hem iç pazarda hem de ihracat alanında önemli başarılara imza atıyor.

İKİNCİ 500 LİSTESİNDE DE KARABÜK İMZASI

Karabük’ün sanayi potansiyeli sadece ilk 500 ile sınırlı kalmadı. İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan üç Karabük firması, bölgenin sanayideki yükseliş trendini gözler önüne serdi.

Boskay Metal San. ve Tic. Ltd. Şti.: Listenin 98. sırasında yer alarak dikkatleri üzerine çekerken,  Işık Çelik San. ve Tic. A.Ş.: 259. sıradan listeye girerek büyüme potansiyelini ortaya koydu. Saka Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş. de 292. sırada listede yer aldı

KARABÜK TSO BAŞKANI ÇAPRAZ’DAN TEBRİK

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, bu başarıların ardından bir açıklama yaparak şunları söyledi:

“Karabük’ten listeye girerek hem şehrimizi hem de bölgemizi en iyi şekilde temsil eden firmalarımızı gönülden kutluyor, üretim ve istihdam alanındaki katkılarının artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Bu gurur Karabük’ündür.”

Bizi sosyal medyadan takip edin